My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: harry
2010-09-09, 11:59
NAVIGON 70/71 Plus - aktualizacja map i programu
Autor Wiadomość
szymon189
Navi Expert


Dołączył: 23 Lip 2011
Posty: 494
Wysłany: 2017-10-04, 14:07   

bzyk83 napisał/a:
szymon189 napisał/a:
Jakie muszą być utworzone w niej foldery ?

Na karcie Navigon/Map i do folderu map wrzucasz mapę i plik nfs

Dzięki za szybką odpowiedź.
Mam jescze oprócz map katalog:
Navigon Europe Q32017-nfs - który zawiera pliki nfs (też to całe dodać do map?)
GTACityModels_EU - z plikami nfs
ALL_POIWARNER_EU - 2 pliki nfs i 2 pliki pom
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9507
Wysłany: 2017-10-04, 16:45   

Niekoniecznie - w zależności od Twoich preferencji. Zobacz http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=38242 oraz http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=37218
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
bzyk83 
Navi Expert


Pomógł: 4 razy
Dołączył: 28 Cze 2009
Posty: 221
Wysłany: 2017-10-04, 21:05   

Instrukcja aktualizacji ;-) Nie moja ale działa

Usuwamy zawartosc folderu Map tzn stare mapy i pliki NFS robimy hart reset
i wyłączamy urządzenie.
Kopiuje do tego samego folderu nowe mapy oraz nowe NFS i odpalamy urzadzenie.
Folder powinien wygladac tak :

Brunnel_EU.nfs
MapDrawer.nfs
poicats.nfs
sat_EU.nfs
TMC.nfs
plus mapy wybranych krajow

Dodatkowo mozna dodac
Citymodels_EU.nfs- miasta w 3d
Landmarks_EU.nfs-ciekawe budynki w 3d
RealityView_EU.nfs-zjazdy i skrzyzowania w 3d
Terrain_EU.nfs-teren w 3d
Phoneme_EU.nfs-cos w rodzaju ksiazki telefonicznej

Wszystko to kopiujemy bezposrednio do folderu Map w glownym katalogu Navigon
nie robimy podfolderow

Nie dotyczy Navigon 8410 !!




[ Dodano: 2017-10-04, 21:09 ]
Aktualizacja radarów
_________________
 
 
szymon189
Navi Expert


Dołączył: 23 Lip 2011
Posty: 494
Wysłany: 2017-10-04, 21:51   

Tak, dzięki bzyk83. W pamięci wbudowanej mi działa, ale na karcie pamięci nie działa.
 
 
bzyk83 
Navi Expert


Pomógł: 4 razy
Dołączył: 28 Cze 2009
Posty: 221
Wysłany: 2017-10-04, 22:27   

O ile dobrze pamiętam nazwa karty powinna być Navigon
_________________
 
 
szymon189
Navi Expert


Dołączył: 23 Lip 2011
Posty: 494
Wysłany: 2017-10-05, 12:30   

Też tak próbowałem. Poddałem się. Wrzuciłem tyle ile się zmieściło do wewnętrznej. Dzięki za pomoc
 
 
bzyk83 
Navi Expert


Pomógł: 4 razy
Dołączył: 28 Cze 2009
Posty: 221
Wysłany: 2017-10-05, 19:29   

Pokaż screena karty z plikami i folderami.
_________________
 
 
szymon189
Navi Expert


Dołączył: 23 Lip 2011
Posty: 494
Wysłany: 2017-10-07, 11:55   

bzyk83 napisał/a:
Pokaż screena karty z plikami i folderami.





 
 
bzyk83 
Navi Expert


Pomógł: 4 razy
Dołączył: 28 Cze 2009
Posty: 221
Wysłany: 2017-10-08, 20:12   

Za dużo masz plików nfs, zostaw tylko te które napisałem w instrukcji. I na początek tylko mapa Polski, jak zadziała to dopiero inne pliki map. Apliki nfs masz nowe czy zostawione stare?
_________________
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,78 sekundy. Zapytań do SQL: 10