My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Mapfactor Navigator Free
Autor Wiadomość
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 176 razy
Wiek: 26
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4485
Skąd: Wawa
Wysłany: 2015-05-15, 17:48   

kinia1406 napisał/a:
to jest ogromny minus dla mnie.
Możesz wgrać inny program nawigacyjny. :arrow: http://www.my-navia.pl/index.php?c=21
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
kinia1406
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 15 Maj 2015
Posty: 6
Wysłany: 2015-05-15, 18:02   Manta gps470 klawiatura ekranowa

Witam,
Po włączeniu nawigacji, chciałam wybrać miejscowość, jednak nie pokazuje mi się klawiatura ekranowa. Nie jestem w stanie nic wpisać. Ktoś wie, jak ją przywrócić?

[ Komentarz dodany przez: jacekp1313: 2015-05-15, 21:05 ]
------------------------------------------------------------------------------------------
Przeniosłem z wątku o Mancie 470 - sprawa dotyczy programu, nie urządzenia
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 176 razy
Wiek: 26
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4485
Skąd: Wawa
Wysłany: 2015-05-15, 18:17   

kinia1406,
Poczytaj instrukcję obsługi NAVIGATOR FREE – Aktualizacja oprogramowania i map

:arrow: http://www.manta.info.pl/...amowania-i-map/
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
kinia1406
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 15 Maj 2015
Posty: 6
Wysłany: 2015-05-15, 18:21   

Czytałam, i nie widzę tam nic na temat klawiatury ekranowej.
A zainstalowany program już był, także te informacje nie są mi potrzebne.
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 176 razy
Wiek: 26
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4485
Skąd: Wawa
Wysłany: 2015-05-15, 18:25   

kinia1406,
Kliknij na wybór miasta to klawiatura się pojawi.
kinia1406 napisał/a:
A zainstalowany program już był
Możesz przeprowadzić aktualizację.
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
kinia1406
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 15 Maj 2015
Posty: 6
Wysłany: 2015-05-15, 18:33   

No właśnie się nie pojawia, o to chodzi.
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 176 razy
Wiek: 26
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4485
Skąd: Wawa
Wysłany: 2015-05-15, 18:38   

kinia1406,
To przeprowadź aktualizację programu.
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
sokoleokoo2 
Waypoint


Wiek: 37
Dołączył: 02 Paź 2009
Posty: 87
Skąd: Kraków
Wysłany: 2015-06-23, 13:25   

Witam,

Koledzy chciałem zaaplikować ten program na PC + Nawigację, pobieram itd... Działa jak najbardziej, fakt jest powolny ale:

Wszędzie pisze że używa map OSM - ściągnąłem kilka krajów skopiowałem do katalogu map i lipa nie widzi map, jak to zrobić żeby nie używać wbudowanego programu tylko normalnie ściągnąć mapę i z niej korzystać.

Jeżeli się nie da to na jakim innym programie PC ORAZ WINCE6.0 można korzystać ?
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9517
Wysłany: 2015-06-23, 14:02   

OSM to projekt tworzenia map przez społeczność.
mapy musisz ściagnąć/wygenerować w formacie czytanym przez program

[ Dodano: 2015-06-23, 15:04 ]
sokoleokoo2 napisał/a:
na jakim innym programie PC ORAZ WINCE6.0
mas zna myśli mapy z projektu OSM, czy program dzialający na kompie?
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
sokoleokoo2 
Waypoint


Wiek: 37
Dołączył: 02 Paź 2009
Posty: 87
Skąd: Kraków
Wysłany: 2015-06-23, 17:27   

jestem_ktoś napisał/a:
OSM to projekt tworzenia map przez społeczność.
mapy musisz ściagnąć/wygenerować w formacie czytanym przez program


Bardzo chętnie tak zrobię ale w jaki sposób ?

Cytat:
mas zna myśli mapy z projektu OSM, czy program dzialający na kompie?


Chodzi mi o program tak który działa by na PC i Navi z Win Ce ale na tych mapach OSM ?
 
 
n4d01 
Navi Expert


Pomógł: 7 razy
Dołączył: 18 Cze 2008
Posty: 311
Wysłany: 2015-06-23, 19:31   

sokoleokoo2 napisał/a:
jestem_ktoś napisał/a:
OSM to projekt tworzenia map przez społeczność.
mapy musisz ściagnąć/wygenerować w formacie czytanym przez program


Bardzo chętnie tak zrobię ale w jaki sposób ?

Cytat:
mas zna myśli mapy z projektu OSM, czy program dzialający na kompie?


Chodzi mi o program tak który działa by na PC i Navi z Win Ce ale na tych mapach OSM ?


Program 7 Ways:
http://en.navikey.org/

Wątek PL o programie:
http://www.garniak.pl/vie...hp?f=15&t=14797

Wątek RU o programie:
http://www.navikey.ru/vanilla/

Mapa UMP: http://www.ump.waw.pl/7ways.html

Mapy OSM:
http://www.garniak.pl/vie...hp?f=32&t=15280
_________________
"chińczyk" MT-4302B
Garmin Nuvi 3590->3490
Garmin Montana 600
 
 
Stirs92 
azymut


Wiek: 25
Dołączył: 29 Gru 2016
Posty: 4
Wysłany: 2017-01-06, 13:09   

Witam , mam pytanie odnioscie tego programu. Chodzi mi o to ze jak wpisuje swoj klucz w navigator 16 wyskakuje mi komunikat ze mam zainstalowac open ssl jak juz to zrobilem nic sie nie zmienia, za to jak klikam ze klucz ma byc darmowy to przechodzi bez problemu tylko wtedy ja moge aktualizowac darmowe mapki a chcialbym wykorzystac swoj klucz do aktualizacj planych,czy ktos wie jak mi pomoc?
 
 
marek_39
GPS instruktor



Pomógł: 10 razy
Dołączył: 15 Sty 2010
Posty: 593
Wysłany: 2017-09-14, 11:44   

@stirs92,
darmowe (ale najlepsze i najaktualniejsze mapy OSM!) aktualizujesz tutaj:
http://navroad.com/mapy/n...m-aktualizacji/
nie wiem po co wszyscy kombinują, skoro na stronie producenta wszystko jest dostępne, no może oprócz radarów ;-)
http://chomikuj.pl/marek_...40.zip(archive)
hasło: walpiswryjdwarazy!
aktualizacja polega na podmianie odpowiednich map - plików .mca
_________________

nie wierzę w boga (żydowskiego, dżejpitu, toruńskiego, kaczyńskiego i in.), nie używam babolmapy, nie zabijam i nie gwałcę
polecam yanosika (marek3999)
 
 
vimeno 
azymut


Dołączył: 19 Wrz 2017
Posty: 1
Wysłany: 2017-09-19, 08:41   

Wow dzięki marek za tego chomika :) Udało się zaktualizować.
_________________
Każde dobre słowo wymienione z drugim umowa kupna sprzedażyczłowiekiem, ma ogromną moc.
 
 
marek_39
GPS instruktor



Pomógł: 10 razy
Dołączył: 15 Sty 2010
Posty: 593
Wysłany: 2017-09-22, 10:29   

@vimeno,
nie ma za co, korzystajmy z tego, co najlepsze :-)

aha, @all,
aktualizacja pod andkiem i wincem polega jedynie na podmianie .mca; nie ma żadnych ograniczeń w zamianach poszczególnych map/krajów, ergo po aktualizacji pod andkiem (ca. 3 tygodnie po "terminie" ukazania się nowej mapy w OSM) możesz ją przegrać do navi działającej pod wincem - i dokładnie działa to w drugą stronę: zaktualizujesz pod windows/wince - możesz mapy wrzucić do navi z andkiem :-)

nowa (z 25 IX) PL do pobrania :-)
_________________

nie wierzę w boga (żydowskiego, dżejpitu, toruńskiego, kaczyńskiego i in.), nie używam babolmapy, nie zabijam i nie gwałcę
polecam yanosika (marek3999)
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,13 sekundy. Zapytań do SQL: 10