My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Lucca 3.5B odblokowanie/zablokowanie
Autor Wiadomość
dadd
Waypoint


Dołączył: 11 Kwi 2009
Posty: 35
Wysłany: 2017-08-29, 14:50   

Będę walczył z tym rejestrem - a czego tam szukać ?
a jak podpiąć pod przycisk nawigacji w oryginalnym menu żeby włączała się mapa z karty sd?

widzę, że wszystkie te programy do edycji rejestru nie działają pod windows 10 bo nie ma wersji działającej na ten system z activsync - jakas podpowiedź?
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 517 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18346
Wysłany: 2017-08-29, 19:45   

dadd napisał/a:
jak podpiąć pod przycisk nawigacji w oryginalnym menu żeby włączała się mapa z karty sd?
Na ogół w opcjach urządzenia ( w fabrycnzym menu) lub zajrzyj do wątku o programach nawigacyjnych na 3.5B
dadd napisał/a:
wszystkie te programy do edycji rejestru nie działają pod windows 10
Są wersje dzialające na nawigacji, można też grzebać w rejestrze CeCommanderem (tez z poziomu nawigacji)
_________________

 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 51 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 5093
Wysłany: 2017-08-29, 20:00   

dadd napisał/a:
wszystkie te programy do edycji rejestru nie działają pod windows 10

Bo nie mają.
One mają dzialać bezpośrednio w urządzniu , a nie z poziomu komputera do którego urządzenie jest podlaczone
Zrozum .. program uruchamissz w jakimś srodowisku ( w tym wypadku winCE ), niby dlaczegomiałby fzialać w innym ?
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
dadd
Waypoint


Dołączył: 11 Kwi 2009
Posty: 35
Wysłany: 2017-08-30, 17:35   

Dostałem się do rejestru i zmieniłem explorer.exe na DNMainUI.exe ale dalej po starcie uruchamia się windows. Nie wiem gdzie w oryginalnym menu przestawić żeby czytał mapę z karty sd - nie widzę takiej funkcji
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 517 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18346
Wysłany: 2017-08-30, 19:06   

dadd napisał/a:
Nie wiem gdzie w oryginalnym menu przestawić żeby czytał mapę z karty sd - nie widzę takiej funkcji
Może nie być - starsze modele nie miały wyboru programu nawigacyjnego.

dadd napisał/a:
Dostałem się do rejestru i zmieniłem explorer.exe na DNMainUI.exe ale dalej po starcie uruchamia się windows
A zapisało rejestr? Sprawdź, jaki jest wpis.
Po zmianie wyłączyłeś urządzenie, czy uśpiłeś?
_________________

 
 
dadd
Waypoint


Dołączył: 11 Kwi 2009
Posty: 35
Wysłany: 2017-08-30, 20:26   

Twardy restart załatwił sprawę. Teraz jeszcze jak podstawić pod przycisk z nawigacją żeby uruchamiała się mapa z karty sd ?
I bardzo bardzo dziękuję za pomoc - człowiek uczy się całe życie.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 517 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18346
Wysłany: 2017-08-30, 20:44   

dadd napisał/a:
człowiek uczy się całe życie.
Normalne, wszyscy się cegos przy okazji dowiedzieli, nie tylko Ty.

dadd napisał/a:
jak podstawić pod przycisk z nawigacją żeby uruchamiała się mapa z karty sd ?
Zajrzyj ten post: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?p=69070#69070 i poprzedni.
_________________

 
 
dadd
Waypoint


Dołączył: 11 Kwi 2009
Posty: 35
Wysłany: 2017-09-03, 10:45   

Po zmianie wpisu w rejestrze z explorer.exe na DNMainUI.exe uruchamiał się z oryginalnym menu(3 przyciski) ale po paru dniach nie chce sie uruchomić - wisi na ekranie startowym. Nic więcej nie było robione tylko zmieniony powyższy wpis w rejestrze. jaka może być przyczyna? Po wpisaniu explore.exe bez problemu uruchamia sie z windows
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 517 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18346
Wysłany: 2017-09-03, 10:58   

Uruchom ten plik spod Windowsa - zobacz, czy będą jakieś komunikaty
_________________

 
 
dadd
Waypoint


Dołączył: 11 Kwi 2009
Posty: 35
Wysłany: 2017-09-03, 11:12   

Spod windowsa uruchamia sie ten pulpit z 3 pzyciskami bez problemu - nie ma żadnych komunikatów
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 1,34 sekundy. Zapytań do SQL: 9