My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2017-08-09, 14:35
Jak odblokować nawigację Navman S75 3D
Autor Wiadomość
claude 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 37
Dołączył: 06 Sty 2010
Posty: 5
Wysłany: 2017-08-09, 14:27   Jak odblokować nawigację Navman S75 3D

Witam. Tak jak w temacie, od jakiegoś czasu stałem się właścicielem Navman`a S753D i chciałbym zainstalować na nim Automapę ale niestety nie wiem jak się do tego zabrać próbowałem sposobów które są opisane na nie licznych stronach www ale żaden z nich nie zadziałał, chciałbym żeby można było zainstalowaną Automape na karcie sd uruchomić z karty sd na nawigacji. Bardzo Was proszę o pomoc. Może ktoś z Was wie jak krok po kroku to zrobić. Z góry dziękuję.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 517 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18346
Wysłany: 2017-08-09, 14:31   

1. Dlaczego pytałeś w dziale o urządzeniu MANTA? Przeniosłem.
2. Próbowałeś sposobów z S80 czy S70/S50 3D ?
_________________

 
 
claude 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 37
Dołączył: 06 Sty 2010
Posty: 5
Wysłany: 2017-08-10, 00:39   

Przepraszam za zamieszanie, nie dopatrzyłem że pisze w dziale Manta. Dziękuje jednocześnie za przeniesienie wątku do właściwego działu, Co do odblokowania to próbowałem sposobów z S70 S75 3d. Chciałbym to zrobić tak jak niegdyś miałem na Navii, że Automapa wgrywała się z karty sd, a po wyciągnięciu karty nawigacja startowała Mapę Map z pamięci. Nie wiem czy w tym sprzęcie tak da radę zrobić.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 517 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18346
Wysłany: 2017-08-10, 06:32   

Cytat:
próbowałem sposobów z S70 S75 3d
A co konkretnie robiłes i jakie były efekty (np. komunikaty na ekrani)
claude napisał/a:
Nie wiem czy w tym sprzęcie tak da radę zrobić.
Obawiam się, że tylko tak, jak w innych Mio - albo startuje pulpit, albo wkładamy kartę po starcie programu nawigacyjnego
_________________

 
 
claude 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 37
Dołączył: 06 Sty 2010
Posty: 5
Wysłany: 2017-08-24, 11:44   

Witam po dłuższym czasie, jeżeli chodzi o to co zrobiłem, to tak jak w wielu instrukcjach utworzyłem na karcie SD "magiczny" katalog S75 wrzuciłem do niego pliki AM plik wykonywalny zmieniłem nazwę na auto.exe i umieściłem go w katalogu głównym ponadto w katalogu głównym pliki mortscript.exe, mortzip.dll, toolhelp.dll, po włożeniu karty i uruchomieniu nawigacji proces bootowania zatrzymuje się bez jakiegokolwiek komunikatu.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 517 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18346
Wysłany: 2017-08-24, 14:46   

Plik auto.exe nie może byc brany z Automapy, tylko z MortScripta.

A AM uruchamiasz wpisem w pliku *.mscr
_________________

 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,53 sekundy. Zapytań do SQL: 12