My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Igo PRIMO, a Bluetooth/telefon
Autor Wiadomość
Żwiras
Waypoint


Dołączył: 01 Sie 2017
Posty: 25
Skąd: Szklarska Poręba
Wysłany: 2017-08-12, 19:30   

jacekp1313 napisał/a:
nie udało mi się łączyc z poziomu iGO


No nie jest to dobra wiadomość :-? Spróbuję jeszcze podpytać "Beckerowców"
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 51 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 5093
Wysłany: 2017-08-12, 20:00   

Żwiras napisał/a:
Generalnie chodzi o sparowanie navi z intercomem i przypuszczam iż bezproblemowo da się to wykonać z poziomu oryginalnego menu,(...)


Tu Cie nie rozumiem. Skoro nie wiesz, czy djakas funkcja jest dostepna z poziomu urzadzenia, czyli w ogóle jest mozliwa do zrealizowania , to chyba nie czas jeszce na uruchamianie jej w iGO

A dlaczego zadałem poprzednie pytanie ?
Bo jesli chcesz słuchac komunikatow iGO ( czy innych dzwiekow pojawiających się na glośniku nawigacji ) w słuchawce poprzez BT, to na winCE jest to niemozliwe :-)
A precyzyjnie rzecz ujmując jest niemozliwe bez dodatkowego urządzenia
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 517 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18341
Wysłany: 2017-08-12, 20:16   

no_taki napisał/a:
Bo jesli chcesz słuchac komunikatow iGO w słuchawce poprzez BT, to na winCE jest to niemozliwe
Prawie niemozliwe - te funkcję ma kilka specjalistycznych nawigacji motocyklowych, np Navroad Moto i Navitel G550 Moto
_________________

 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 51 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 5093
Wysłany: 2017-08-12, 20:20   

Można - jak pisałem - też dolączyc zewnętrzny moduł bluetoth, dla którego wejściem sygnału będzie wyjscie sluchawkowe nawigacji.
To kiedys przerabialem :-)
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
Żwiras
Waypoint


Dołączył: 01 Sie 2017
Posty: 25
Skąd: Szklarska Poręba
Wysłany: 2017-08-12, 20:56   

no_taki napisał/a:
Skoro nie wiesz, czy djakas funkcja jest dostepna z poziomu urzadzenia


Przypuszczam, ponieważ nie posiadam pod ręką profesjonalnego intercomu motocyklowego. Próba sparowania się ze zwykłym zestawem słuchawkowym, kupionym za 20 pln na znanym portalu aukcyjnym, nie powiodła się. Winę za taki stan rzeczy zrzuciłem na słabej jakości zestaw, błędnie jak widzę sądząc, iż sparować można prawie wszystko ze wszystkim :-)

jacekp1313 napisał/a:
te funkcję ma kilka specjalistycznych nawigacji motocyklowych


I tu się nie spodziewałem takich obwarowań ;-)

no_taki napisał/a:
Można - jak pisałem - też dolączyc zewnętrzny moduł bluetoth


No jest to jakieś wyjście, mało profesjonalne, ale jednak ...
 
 
geranium 
guru


Pomógł: 11 razy
Dołączył: 10 Cze 2008
Posty: 1893
Wysłany: 2017-08-12, 21:51   

problemem nie są urządzenia tylko profile jakie obsługują :mrgreen: ..

wystarczy podłączyć słuchawki ... aby można było posłuchać komunikatów ...
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 51 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 5093
Wysłany: 2017-08-12, 22:06   

geranium napisał/a:
problemem nie są urządzenia tylko profile jakie obsługują :mrgreen: ..

Dokładnie !!
WQ Androidzie jest o niebo latwiej bowiem jest masa zewnętrznych apek rozszerzających wlasnie obslugiwane profile, a w winCE mówiąc najprymitywniej , (dla zdecydowanej większości urządzeń !!! ) urządzenie zachwuje się dokładnie tak jak sluchwka bluetoth.
A przeciez nie da się sparować dwóch słuchwaek pomiędzy sobą :-)

geranium napisał/a:
wystarczy podłączyć słuchawki ... aby można było posłuchać komunikatów ...


albo słuchawki przewodowe( co na motocyklu jest malo wygodne ) , albo bateryjny moduł bluetoth uzywany do przekazywania dzwieku z urzadzen audio na słuchawki czy glośniki bezprzewodowe . Jest tego masa, trzeba poszukac :-)
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
geranium 
guru


Pomógł: 11 razy
Dołączył: 10 Cze 2008
Posty: 1893
Wysłany: 2017-08-13, 00:02   

chcesz mnie przekonać że nie można posłuchać muzyki na słuchawkach bluetooth(nie mylić z zestawem słuchawkowym) z urządzeń pod wince bez dodatkowych urządzeń ?
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 51 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 5093
Wysłany: 2017-08-13, 09:10   

Dokladnie tak.
Nie mozna bowiem oba urządzenia są przy wymianie danych jakby "klientami" i brakuje jakby "hosta", a sparowany musi byc "host z klientem".
Po prostu nie da się sparować słuchawki z urzadzeniem, tak samo jak nie da sparować się dwóch słuchawek pomiedzy sobą.
Temat onawiany wiele razy na forum .
Wyjatkiem sa urządzenie, które opisał wyżej jacek posiadające zaimplementowany odpowiedni profil BT
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
geranium 
guru


Pomógł: 11 razy
Dołączył: 10 Cze 2008
Posty: 1893
Wysłany: 2017-08-13, 11:26   

toć to jakaś żenada :mrgreen: skoro nie można sparować "pudełka" i posłuchać muzyki przez słuchawki..

tak się dopytuję bo od kiedy kupiłem sobie jednoślad zawsze używam słuchawek (nie zestawu słuchawkowego) aby porozmawiać przez telefon czy posłuchać muzyki...
co prawda pod androidem ale myślałem że to nie ma znaczenia widać się myliłem

PS. o ile się nie mylę wersja iGO Nextgen Blaupunkt Baros 9.18.40.691348 [Moto Pilot]
miała bluetooth_a ....
 
 
Żwiras
Waypoint


Dołączył: 01 Sie 2017
Posty: 25
Skąd: Szklarska Poręba
Wysłany: 2017-08-14, 16:09   

Witam panowie :->
Tak sobie pomyślałem o tej obsłudze bluetootha przez moje Igo, czy to nie jest tak, że skoro w samochodowej nawigacji (bądź co bądź) moduł bluetooth jest raczej odbiornikiem, a Igo mam zaczerpnięte z navi motocyklowej, gdzie obsługuje nadajnik i odbiornik w jednym, to może tu tkwi problem obsługi tego modułu przez Igo ? Czy raczej ja nieumiejętnie to ogarniam ?
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 51 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 5093
Wysłany: 2017-08-14, 17:09   

Żwiras, jak napisalem.
Sprawdź jak wpółpracuje odbiornik ze słuchawką BEZ właczania iGO.
Po prostu , czy Twóje urządzenie to potrafi.

Jesli potrafi-będziemy walczyc. Jesli nie - szkoda czasu i energii :-)
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
Żwiras
Waypoint


Dołączył: 01 Sie 2017
Posty: 25
Skąd: Szklarska Poręba
Wysłany: 2017-08-16, 19:06   

no_taki napisał/a:
Sprawdź jak wpółpracuje odbiornik ze słuchawką BEZ właczania iGO.


Więc po dzisiejszych testach stwierdzam, iż akurat ten model z intercomem współpracował nie będzie (chyba że poprzez złącze słuchawkowe :-) ) Po prostu to są oba odbiorniki i dalsze ruchy w tym kierunku są bezzasadne. Widzą się, ale każda próba sparowania kończy się błędem połączenia. Jedynie można by się pokusić o uporządkowanie kwestii obsługi bluetootha z poziomu menu Igo, jeśli ktoś znajdzie chwilę czasu na pomoc, jestem za, jeśli nie też żył będę ;-)
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 51 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 5093
Wysłany: 2017-08-16, 19:41   

Jesli zalezy CI na słuchaniu komunikatow iGO na sluchawkach USB to w marketach sa ustrojstwa przekazujące sygnał ze złacza słuchawkowego na USB ( także bateryjne ) stosowane np. jesli ktoś chce słuchac muzy na słuchawkach bezprzewodowych, bądź przesyłąc sygnał ze sprzetu audio do głośników bezprzewodowych.
Jak toto się nazywa - nie pamietam już, musisz poszukac, ale - o ile pamietam - takie najprostsze ( a przeciez nie zalezy Ci na Hi-fi ;-) ) nie rujnują kieszeni

P.S Przy wykorzystaniu tej "przejściówki" wszelkie ustawienia w iGO sa zbędne, bowiem one będa transmitować absolutnie wszystko co pojawi się na zlączu słuchawkowym ;-)
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
Żwiras
Waypoint


Dołączył: 01 Sie 2017
Posty: 25
Skąd: Szklarska Poręba
Wysłany: 2017-08-16, 19:51   

no_taki napisał/a:
wszelkie ustawienia w iGO sa zbędne


Masz absolutną rację, od tej grzebaniny w nawigacjach (jednocześnie trzy sztuki :roll: ) mózg mi puchnie i przestaję myśleć racjonalnie, sorki ;-)
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,14 sekundy. Zapytań do SQL: 9