My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2014-02-12, 13:48
Primo (android) skiny, modyfikacje wyglądu
Autor Wiadomość
krissos 
Navi Expert


Wiek: 101
Dołączył: 31 Lip 2009
Posty: 252

Wysłany: 2017-08-05, 18:27   

geranium napisał/a:
iGO_Israel_9.6.29.636868_sys_not_changed-1_google.apk

Szukałem tej wersji ale z marnym skutkiem. Możesz ją udostępnić lub dać link do niej??

Ps.
geranium dzięki na tą chwilę odpala (kilka razy próbowałem pion poziom). Zobaczymy w drodze, ale ma nadzieję że to koniec problemów :)
 
 
drkoo
Waypoint


Dołączył: 23 Sty 2009
Posty: 80
Wysłany: 2017-08-12, 22:58   

Witam

Poprosze o link do Najnowszego skina pongo nowszy od 2017.05.28 lub najnowszy podpowiem skin w pełnym koloże



Co jeszcze waro dożucić do igo

czy jest możliwe ustawienie jak w segic

Chodzi o wskazania po lewej stronie w sigic



jak wiadomo tacho żecz świeta z czasu który zasówa nie ubłaganie

Widoczny w trybie żeczywistym najbliższa stacjia paliw
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2017-08-13, 09:30, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 517 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18341
Wysłany: 2017-08-13, 09:30   

1. Pytania o TRUCK usunąłem, proszę o nie pytać we właściwym miejscu.
2. Ostrzeżenie (na razie ustne) na notoryczne łamanie p.3 regulaminu. Jeszcze raz a poleci ban

Przykłady (aby nie być gołosłownym):
- pytania o ustawienia truck i radary w wątku o mapach: http://www.my-navia.pl/vi...p=475729#475729
- pytania o Garmina w dziale o iGO: końcówka postu http://www.my-navia.pl/vi...p=475911#475911
- pytania o POI w wątku o plikach DEM: http://www.my-navia.pl/vi...p=475724#475724
- pytania o Primo w dziale o Garminie: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=45041
_________________

Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2017-08-13, 09:42, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
ash1970
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 09 Maj 2012
Posty: 46
Wysłany: 2017-08-13, 09:31   

Nie ma nowszego skina , ten wymieniony jest najnowszy, oczy bolą - skąd się urwałeś chłopie
 
 
drkoo
Waypoint


Dołączył: 23 Sty 2009
Posty: 80
Wysłany: 2017-08-13, 10:46   

Witam

Jak w tym skinie pongo ustawić

Po naciśnięciu lub z automatu wskazania "Podział ekranu, Przycisk (POI) w kokpicie" ążeby po naciśnieciu skrutu Okno po prawej wskazań poi było na stałe do czasu wyłaczenia do skrótem na pulpicie lub chociaż minute pracy na pulpicie. żadne ustawienia czasów nic nie dają. kilka sekund to za mało.

Jak ustawić menu w koloże nie dla bajeru tylko dla widoczności w słońcu.

Jak zmienić w ustawiechach poi poi poi Lista kategori Poi Max to 8 jak zmienić na wiecej. Nie sztuka zaznaczyć głowne Kategorjie powoduje to obciażenie przeliczeniowe i hoinke punktów poi na mapie. Chodzi o precyzyjne wybranie pod kategorji lub pojedyńczego punktu i tu przyykład w zakupach hiper markety i super markety ( duzemu łatwo stanać) nie mozna wybrać całej podkategorji a pojedyńczą marke Każdy dodatkowy poi to dodatkowa pozycjia w jedym z 8 tylko dostepnych Poi wybranych.
Ostatnio zmieniony przez drkoo 2017-08-13, 10:57, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 517 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18341
Wysłany: 2017-08-13, 10:48   

drkoo napisał/a:
Jak ustawić meni w koloże
A po co? Menu ma być funkcjonalne, a nie ładnie wyglądać.

drkoo napisał/a:
Jak w tym skinie pongo ustawić
Rozumiem, że program już Ci działa i w pełni obsługuje funkcje TRUCK, że zaczynasz modyfikować wygląd?
_________________

Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2017-08-13, 10:52, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 51 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 5093
Wysłany: 2017-08-13, 10:52   

drkoo napisał/a:
czy jest możliwe ustawienie jak w segic

Chodzi o wskazania po lewej stronie w sigic

Przeciez Ci pisałem o uslugach autostradowych
Wystarczy wjechać na autostradę i pojawi się nowa ikona:



a po kliknieciu na nia :


Możesz sobie tez ustawić przyciski "stacvje benz." i "parkingi" na pulpicie.

Klikniecie na któryć pokaze Ci odległosci do najblizszych stacji , czy parkingów.
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
drkoo
Waypoint


Dołączył: 23 Sty 2009
Posty: 80
Wysłany: 2017-08-13, 13:36   

Jacku co.do cytuje wyglądu gif pokazowy skina jest w kolorze a czemu nie.moge znaleźć ustawień do koloru

Czyli czas na pomoc w edycji pliku sys bo nic puki co nie robiłem co do.kolorow pomaga w przejrzystości

Jak dodać tapetę startowa

No taki

Przez ostatnie 3 tygodnie nie widziałem autostrady bo jeżdżę w budowlance drogami powiatowymi. Poszukuje wsparcia poi dla nie autostradowych dróg.

Co do autostrad to jak zmienić ustawienia wskazań pokazało się jak pokazałeś na zdjęciu w trybie symulacji ale są jakieś dziwne strzalki.

Jak ustawić wskazania na austradzie okna poi i zwykłych dróg przez dłuższy czas lub na stałe tylko przełaczenie skrutem na pulpicie
 
 
suja68 
Waypoint


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 17 Gru 2012
Posty: 56
Wysłany: 2017-08-13, 13:52   

Wybór koloru masz w Ustawienia/Ekran/Wygląd dzień lub noc/Jasny,Kolor,Ciemny.
_________________
LG K8/Prestigio GeoVision 5850 iGO
 
 
geranium 
guru


Pomógł: 11 razy
Dołączył: 10 Cze 2008
Posty: 1893
Wysłany: 2017-08-13, 15:00   

@drkoo

czytając twoje posty odnoszę wrażenie że nigdy nie miałeś tego programu w ręce, tym bardziej nie widziałeś jego menu i możliwości ustawień..

bo wszystko o czym piszesz o co się pytasz wystarczy czytać i klika odpowiednie przyciski


i możesz sobie ustawić nawet "wychodki" czy hydranty ...
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 51 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 5093
Wysłany: 2017-08-13, 15:52   

drkoo napisał/a:
pokazało się jak pokazałeś na zdjęciu w trybie symulacji ale są jakieś dziwne strzalki.


Jak rozumiem chodzi o te strzałki na srodku ekranu ???



Jesli tak to serdecznie dfziekuje za miłe rozmowy i zyczę milego dnia.
P.S Idę się pochlastać
Czy ktoś ma tepą zyletkę ???
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
krissos 
Navi Expert


Wiek: 101
Dołączył: 31 Lip 2009
Posty: 252

Wysłany: 2017-08-13, 17:36   

no_taki napisał/a:
drkoo napisał/a:
pokazało się jak pokazałeś na zdjęciu w trybie symulacji ale są jakieś dziwne strzalki.

Jak rozumiem chodzi o te strzałki na srodku ekranu ???

Strzałki można wygumować :lol:

no_taki napisał/a:
Jesli tak to serdecznie dfziekuje za miłe rozmowy i zyczę milego dnia.
P.S Idę się pochlastać
Czy ktoś ma tepą zyletkę ???

Lepiej się napić piwko :-P
 
 
drkoo
Waypoint


Dołączył: 23 Sty 2009
Posty: 80
Wysłany: 2017-08-13, 21:18   

co do wypowiedzi no_taki cytuje

" uslugach autostradowych Wystarczy wjechać na autostradę i pojawi się nowa ikona:"

Co do autostrady jest oczywiste o ile ktoś jest na autostradzie zdjecie odemnie z pulpitu co do pochlastania sie otepiała żyletka





Pytanie jak usunać te dwa guziki dalej problem w tym że te dwa dalej przezucaja ten sam cpn i parkin na tym samym placu.

Co do wypowiedzi geranium

"czytając twoje posty odnoszę wrażenie że nigdy nie miałeś tego programu w ręce, tym bardziej nie widziałeś jego menu i możliwości ustawień... "

Scren ktory pokazujesz nie jest ze skinu pongo bo w pongo jest to rozżucone.

bo wszystko o czym piszesz o co się pytasz wystarczy czytać i klika odpowiednie przyciski

Mam ustawiony skrót na pulpicie poi zdjecie poniżej pytanie jakie pliki poj dozucić do nawigacji.

Głowne pytanie jakie miałem to jak zmienić ilosc wybranych poi jest max 8

jak ustawić azeby po naciśnieciu skrotu poi onko poi po prawej stronie było przez minute chociaż albo na stałe do czasu recznego wyłaczenia.



jak wyółaczyć okno odległosć łaczna
 
 
geranium 
guru


Pomógł: 11 razy
Dołączył: 10 Cze 2008
Posty: 1893
Wysłany: 2017-08-13, 22:52   

kolego ale bredzisz

obrazki od no_taki oraz moje są ze skinu pongo natomiast twój to jakiś połamaniec co widać choćby po strzałkach manewrów czy usługach autostradowych

dodatkowo pongo od kilku wersji zrezygnował z możliwości przewijania POI a u ciebie jest widoczny znacznik więc masz jakąś hybrydę..
co do usług autostradowych jaki i poi są one wyświetlane od chwili włączenia do chwili wyłączenia chyba że występują komunikaty nawigacyjne.. lub zaznaczy się autozamknięcie

skoro nie rozumiesz po POLSKU tu masz UK

 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 51 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 5093
Wysłany: 2017-08-14, 14:33   

geranium napisał/a:
obrazki od no_taki oraz moje są ze skinu pongo natomiast twój to jakiś połamaniec


Co najlepsze - dąlem kol. drkoo swoją wersję. Tą , z której złapane zostały screeny tu zamieszczone.
Po prosrtu dąlem mu kopię zapasową mojego programu, którą przechowuję w chmurze.

Dlatego życzylem wczoraj koledze miłego dnia.
I zyczę jeszce milego Święta i ogolnie powodzenia.

P.S Prawie równocześnie udosteponilem TEN SAM LINK kol. krissos i - z tego co wiem - to nie narzeka zbytnio ;-)
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,19 sekundy. Zapytań do SQL: 12