My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Skórki, modyfikacje ekranu
Autor Wiadomość
jamot 
Navi Expert



Pomógł: 4 razy
Dołączył: 10 Lip 2010
Posty: 240
Skąd: Podlasie
Wysłany: 2017-08-11, 16:22   

tetruss napisał/a:
@jamot
po klikninięciu w menu wylacza się AM.

Jak klikniesz delikatnie bez dłuższego przytrzymanie to się nie wyłączy.
Przycisk MENU - po jego dłuższym przytrzymaniu właśnie wyłącza AM, taki był mój zamiar.
_________________
Pulpity, skorki AM, programyCE, Modecom
Serwis Wedkarski
"Jeśli chcesz - znajdziesz sposób, jeśli nie - znajdziesz powód"
 
 
kamczur44
Waypoint


Dołączył: 15 Gru 2009
Posty: 58
Wysłany: 2017-08-14, 06:35   

Ja używam skórek kolegi jamot w 6.24 i działają super , pozdrowienia :lol:
 
 
Galanders
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 14 Sty 2010
Posty: 12
Wysłany: 2017-08-14, 16:27   

kamczur44 napisał/a:
Ja używam skórek kolegi jamot w 6.24 i działają super , pozdrowienia :lol:

Potwierdzam. Ja jeżdżę na wersji skórki jamot-a do 6.18. AM działa jak na razie bez problemów. Dobra robota.
_________________
Galanders
 
 
Jordanka
Waypoint
Peiying PY-GPS5011


Dołączył: 03 Mar 2008
Posty: 34
Wysłany: 2017-08-16, 23:40   

Od grudniowego wydania Automapy 6.19 1512 ikony punktów POI są jak dla mnie i wielu innych bardzo nieczytelne. Mam skórki na rozdzielczość 800x480 (ORION) i 480x272 (JUPITER) do Windows CE zrobione dla Automapy 6.19 1602. Ich autor ma nick starstruck. Jeśli dobrze pamiętam to były na stronie Miplo ale od dawna ani tych ani nowszych nie widziałem.
Skórkę na rozdzielczość 800x480 nazwaną ORION z małymi modyfikacjami używam do wszystkich następnych (po 6.19 1512) wersji Automapy. Wyróżnia się tym, że ma stare, kolorowe ikony punktów POI "zaszyte" w plikach *.data. Poza tym skórka ma pilota z powiększoną czcionką, dodatkowe "ukryte" funkcje, nie wpływa na wygląd i działanie skórki "firmowej".
Troszkę podobne do tego co zaproponował bronektiger w skórce DeMo.
Może na tym Forum znajdzie się dobra dusza i odszuka starstrucka albo podejmie się kontynuowania jego dzieła?
_________________
Když si s něčím něvíš rady, zeptej se táty.
 
 
Galanders
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 14 Sty 2010
Posty: 12
Wysłany: 2017-10-11, 10:30   

Witam. Zauważyłem u siebie dziwną dla mnie rzecz. W polu pilota pokazującą godzinę, wskazuje jakiś dziwny czas, np. 21.03 gdy czas na pokładzie komputera pokładowego samochodu (systemowy), rzeczywisty jest 14.03. Skąd ta różnica? Gdzie można to ustawić? Z góry dziękuję za pomoc.

https://imgur.com/a/90LdQ

czas pokładowy:
https://imgur.com/a/cv9TH
_________________
Galanders
 
 
MaxEd
Waypoint



Dołączył: 02 Kwi 2016
Posty: 134
Wysłany: 2017-10-11, 11:02   

A jaką masz strefę czasową 'na pokładzie'?
_________________
Czasami człowiek sądzi, że ujrzał już dno studni ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna.
 
 
Galanders
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 14 Sty 2010
Posty: 12
Wysłany: 2017-10-11, 13:14   

EUROPA jak widać na załączniku.
https://imgur.com/a/wINVW
_________________
Galanders
 
 
geranium 
guru


Pomógł: 12 razy
Dołączył: 10 Cze 2008
Posty: 1964
Wysłany: 2017-10-11, 13:25   

bardzo ciekawe są twoje zdjęcia..

dojazd o 10.42 za 3.38godz czyli jest 7.04
a u ciebie jest 14.03 nie wspominając o 21...

po za tym w ustawieniach GPS jest przecież pozycja odnośnie synchronizacji czasu i strefy czasowej..

pochwal się co tam masz ustawione ?
 
 
Galanders
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 14 Sty 2010
Posty: 12
Wysłany: 2017-10-11, 13:36   

Ok sprawdzę to, ale trochę później. Pozdrawiam

[ Dodano: 2017-10-11, 16:23 ]
geranium trafiłeś w dziesiątkę.
Było tak:
https://imgur.com/a/Q1xbF
Po zaznaczeniu wszystko jest OK.
https://imgur.com/a/hYUZt
Dziękuje za zainteresowanie i pomoc. Pozdrawiam.
_________________
Galanders
 
 
Bilunia 
Maestro GPS



Pomógł: 26 razy
Dołączył: 15 Sty 2010
Posty: 3273
Skąd: od Boćka
Wysłany: 2017-10-11, 19:02   

Galanders napisał/a:
Po zaznaczeniu wszystko jest OK.

W systemie Twojego urządzenia nie masz funkcji, by ręcznie wprowadzić strefę czasową ??
_________________
Nie podejmuję dyskusji z bugibu i MaxEd'em, bo na tak niski poziom nie sięga moja drabina
https://www.facebook.com/NissanKlubPolska/
 
 
Galanders
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 14 Sty 2010
Posty: 12
Wysłany: 2017-10-12, 10:21   

Bilunia napisał/a:
Galanders napisał/a:
Po zaznaczeniu wszystko jest OK.

W systemie Twojego urządzenia nie masz funkcji, by ręcznie wprowadzić strefę czasową ??

Jest tylko taka opcja jak podawałem wyżej https://imgur.com/a/wINVW
_________________
Galanders
 
 
marek_39
GPS instruktor



Pomógł: 10 razy
Dołączył: 15 Sty 2010
Posty: 594
Wysłany: 2017-10-12, 10:40   

to jest nic innego, jak wybór pasma FM (dla EU 88-108 MHz), a nie mitycznej strefy czasowej: gdy wszystkie metody zawiodą - przeczytaj instrukcję obsługi…
nie wierzę w to, żeby babolmapa była aż tak zbabolona :-D wypadałoby też podać wersję, ale to tak a propos…
nb. siedem i pół roku na forum…
_________________

nie wierzę w boga (żydowskiego, dżejpitu, toruńskiego, kaczyńskiego i in.), nie używam babolmapy, nie zabijam i nie gwałcę
polecam yanosika (marek3999)
 
 
Bilunia 
Maestro GPS



Pomógł: 26 razy
Dołączył: 15 Sty 2010
Posty: 3273
Skąd: od Boćka
Wysłany: 2017-10-12, 11:36   

Galanders,
Jak już wspomniał Marek, chce mi się wierzyć, by system Twojego sprzętu w aucie nie miał możliwości ustawienia skąd bierze dane dot. czasu - czy z GPS-u, czy ręcznie wprowadzonego przez użytkownika.
Jak wspomniał Marek - jak zawiodą wszystkie inne sposoby, dobrze zerknąć do instrukcji. Wg. Ciebie tak na logikę, to jaki miałbyś czas wyświetlany na panelu, gdybyś nie miał zainstalowanej AM ??
_________________
Nie podejmuję dyskusji z bugibu i MaxEd'em, bo na tak niski poziom nie sięga moja drabina
https://www.facebook.com/NissanKlubPolska/
 
 
marek_39
GPS instruktor



Pomógł: 10 razy
Dołączył: 15 Sty 2010
Posty: 594
Wysłany: 2017-10-12, 12:04   

dla przypomnienia, EU to zasadniczo*) trzy strefy czasowe: czas Greenwich (GMT), GMT+1 oraz GMT+2 oraz czas letni i zimowy; w PL obowiązuje GMT+1 + zmiany czasu - ale o tym KAŻDY posługujący się nawigacją satelitarną wiedzieć powinien…

*) nie uwzględniam czasu tzw. terytoriów zamorskich i postkolonialnych

[ Dodano: 2017-10-12, 18:47 ]
i żeby było czyściej
co to znaczy "czas na pokładzie"? merytorycznie jest warte maxedminusjeden, i, w ogóle co to oznacza? kolejny zwrot nomenklaturowy?
brak jakiejkolwiek pomocy, czy nawet prośby o sprecyzowanie problemu… tylko i wyłącznie padalcowa*) hołota tak się zachowuje… - odsyłam do "bieżących" postów tamtejszego nocnego kaczyńskiego - sam swojego imienia obrażał nie będę!!!

*) sami tak o sobie piszą, ergo semantycznie zostało użyte słowo "hołota" :evil:
_________________

nie wierzę w boga (żydowskiego, dżejpitu, toruńskiego, kaczyńskiego i in.), nie używam babolmapy, nie zabijam i nie gwałcę
polecam yanosika (marek3999)
 
 
Pablod
Waypoint


Dołączył: 06 Cze 2010
Posty: 115
Wysłany: 2017-10-29, 16:10   

Przypomnicie dobrzy ludzie jaki parametr odpowiada za skalę, przy której pojawiają się znaczniki zakazu ruchu na drogach w budowie. Z góry dzięki.
_________________
Nv432.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 9