My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Navitel F150 - zmiana mapy
Autor Wiadomość
f150
azymut


Dołączył: 08 Sie 2017
Posty: 2
Wysłany: 2017-08-08, 11:47   Navitel F150 - zmiana mapy

Witam. W jaki sposób zainstalować na tej nawigacji np Automapę tak żeby się nie wywalała? Obecnie w pamięci urządzenia zmieniłem nazwę katalogu Navitel, na jego miejsce wrzuciłem Automapę i chodzi, ale z problemami. 2 razy w krótkich odstępach czasu zdarzyło mi się że mapa się wywaliła plik navitel.exe wykonał nieprawidłową operację (lub coś w tym stylu). Automapa najpierw zainstalowana na karcie a potem przekopiowana do pamięci wew.

Dodam, że oryginalne mapy Navitela są bardzo słabe, niektóre skrzyżowania są stare, brak rond, ograniczenia prędkości to chyba wróżbita im pisał.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 515 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18266
Wysłany: 2017-08-08, 12:03   

Parametry urządzenia (procek, RAM) są wystarczające, więc obstawiam cos z softem

Skasuj AM, zainstaluj ponownie na karcie (wg poradnika). Uruchom exploratora Winsows i z niego spróbuj wystartować AM.
Uruchamiaj z AutoMapa.exe oraz z WceAm.exe - bywa, że w niektóych urządzeniach lepiej pracuje z tego pierwszego, w innych z drugiego pliku.

Rzuć też okiem na ten wątek: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=11596


P.S. AutoMapa nie jest mapą, tylko programem nawigacyjnym (zobacz http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=29094 )
_________________

 
 
f150
azymut


Dołączył: 08 Sie 2017
Posty: 2
Wysłany: 2017-08-08, 13:44   

Rozumiem że potrzebuję exeka z explorerem do win ce6? Navitel sam w sobie nie ma możliwości wystartowania explorera
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 515 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18266
Wysłany: 2017-08-08, 14:36   

Plik explorer.exe na pewno jest w Windowsie urządzenia, ale tu http://chomikuj.pl/jajace...02.zip(archive) masz kilka różnych wersji tego pliku.
_________________

 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 10