Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2016-02-09, 18:57
MX4 programy nawigacyjne
Autor Wiadomość
Endriu.B 
Waypoint


Dołączył: 25 Wrz 2016
Posty: 28
  Wysłany: 2016-10-01, 18:55   Modecom MX4 HD

Cytat:
Sprawa generalnie jest prymitywna.


No tak. Jak się wie to prymitywna. Dzięki no_taki. Uruchomiłem. Teraz działa, ale długo się włącza a jak się włączy do zamula strasznie. Po wybraniu jakiejkolwiek ikony trzeba czekać kilka sekund aż łaskawie się zastanowi i zadziała.
 
 
no_taki 
Maestro GPS



Pomógł: 80 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6668
Skąd: znikąd
Wysłany: 2016-10-01, 19:17   

Tylko Ty wiesz co masz :-(
Mogę tylko tyle podpowiezieć:
- jeśli w kat. glównym iGO jest folder UX - przesun go do kompa ci zpbacz co się dzieje
- jesli w kat. głównym iGO jest archiwym branding.zip przesuń go do kompa i zobacz co się dzieje ;-)

w kolejności w jakiej napisalem

P.S sporo zalezy od prędkosci karty
_________________
 
 
Endriu.B 
Waypoint


Dołączył: 25 Wrz 2016
Posty: 28
  Wysłany: 2016-10-01, 19:55   Modecom MX4 HD

no_taki napisał/a:


- jeśli w kat. glównym iGO jest folder UX - przesun go do kompa ci zpbacz co się dzieje
- jesli w kat. głównym iGO jest archiwym branding.zip przesuń go do kompa i zobacz


Kartę pamięci mam Kingston 32GB dedykowana do tego modelu navi. Na tej samej karcie mam AM 6.21 EU i śmiga bez zarzutu. Rozumiem że te pliki mam wyciąć z karty na kompa.
branding są dwa pliki jeden to branding.zip a drugi to ustawienia konfiguracyjne. To który ???
 
 
no_taki 
Maestro GPS



Pomógł: 80 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6668
Skąd: znikąd
Wysłany: 2016-10-02, 07:37   

Kolego.... masz jakąś strasznie pokaszanioną zawartośc folderu iGO.
Zrob screen zawartosci iGO i wrzuc go tu
_________________
 
 
Endriu.B 
Waypoint


Dołączył: 25 Wrz 2016
Posty: 28
  Wysłany: 2016-10-10, 18:43   Modecom MX4 HD

no_taki napisał/a:
no_taki napisał/a:

Zapisujesz i wstawiasz tu np. poprzez www.fotosik.pl


Zrobiłem screen tego mojego iGO. no_taki zerkniesz na to.
http://www.fotosik.pl/zdj...b882c81e74fc70c
 
 
no_taki 
Maestro GPS



Pomógł: 80 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6668
Skąd: znikąd
Wysłany: 2016-10-11, 12:53   

Kolego - podstawowa sprawa.
Na kompie po otwarciu okna z zawartością Twojego iGO ( dla win10 będzie to zakąłdka Opcje , a potem karta widok ) odhacz " opcje "Ukrywaj znane rozszerzenia plików", czy jakos tak, bo z włączonątą opcja komp idenntycznie pokaze Ci archiwum .zip jak i .rar, a dla iGO to diametralna róznica,

A teraz: jak widzę masz folder UX, przesuń go do kompa i zobacz co się dzieje,
Z reszta będziemy walczyc później
_________________
 
 
Endriu.B 
Waypoint


Dołączył: 25 Wrz 2016
Posty: 28
  Wysłany: 2016-11-17, 22:18   Modecom MX4 HD

no_taki napisał/a:
Kolego - podstawowa sprawa.
"Ukrywaj znane rozszerzenia plików", czy jakos tak, bo z włączonątą opcja komp idenntycznie pokaze Ci archiwum .zip jak i .rar,
Z reszta będziemy walczyc później

Sprawa się wyjaśniła. Zrobiłem tak jak doradziłeś pozmieniałem rozszerzenia na moim kompie. Następnie zrobiłem sobie podstawowe iGO według tego opisu
http://www.my-navia.pl/vi...p=302491#302491 . W Modecom MX4HD Zadziałało bez problemu. Problem pojawił się w nawigacji Lark 43.3 mianowicie po naciśnięciu na pulpicie ikony nawigacji zaczyna uruchamiać się iGO i po dwóch sekundach robi się czarny ekran i resetuje się urządzenie. Gdzie jest problem.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18884
Skąd: 3City
Wysłany: 2016-11-18, 06:58   Re: Modecom MX4 HD

Endriu.B napisał/a:
[quote="no_taki" Problem pojawił się w nawigacji Lark 43.3
O to pytaj w dziale o larku.
Wstępna diagnoza - błędna konfiguracja programu.
Nie jest tak, że ostawienia pod MX4 będa pasowąły pod larka
_________________

 
 
no_taki 
Maestro GPS



Pomógł: 80 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6668
Skąd: znikąd
Wysłany: 2016-11-18, 13:36   

Endriu.B napisał/a:
W Modecom MX4HD Zadziałało bez problemu

Endriu.B napisał/a:
Problem pojawił się w nawigacji Lark 43.3

Modecom MX4HD - rozdzielczosc 800_480
Lark 43,3 - rozdzielczość 480_272

I to jest odpowiedź na Twoje pytanie.
Trzeba w sys.txt podać prawidłowa rozdzielczość i bedzie OK
_________________
 
 
pilar220 
Waypoint



Dołączył: 03 Wrz 2009
Posty: 52
Skąd: z północy
  Wysłany: 2017-08-02, 18:23   TOMTOM na WIN 6,0

witam
Jakie navcore i nr map nadają się do Modecom MX4.Proszę o pomoc :oops:

[ Komentarz dodany przez: ___Olivia_: 2017-08-02, 20:11 ]
Scaliłam z odpowiednim tematem.
Regulamin punkt 3.
_________________
Modecom MX 4

http://tb7.pl/polecam,pilar220,38934
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18884
Skąd: 3City
Wysłany: 2017-08-02, 19:19   

Zastosuj sie do poradnika instalacji TomToma na WinCE6 - tam masz wszystko dokładnie opisane
_________________

 
 
pilar220 
Waypoint



Dołączył: 03 Wrz 2009
Posty: 52
Skąd: z północy
Wysłany: 2017-08-03, 06:16   

jacekp1313 napisał/a:
Zastosuj sie do poradnika instalacji TomToma na WinCE6 - tam masz wszystko dokładnie opisane


właśnie stosowałem wg poradnika i wyskoczył komunikat "Podany kod aktywacji produktu jest nieprawidłowy"
_________________
Modecom MX 4

http://tb7.pl/polecam,pilar220,38934
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18884
Skąd: 3City
Wysłany: 2017-08-03, 06:35   

To znaczy, że nie zastosowałeś się DOKŁADNIE, w przeciwnym wypadku TT by zadziałał.
Dalszą dyskusje proszę prowadzić w dziale o TT - sprawa dotyczy kłopotów z aktywacja programu, a nie specyfki urządzenia. Zacznij od szczegółowego opisu skąd pobrałes program i jak aktywowałeś mapy (oczywiście, w wątku o TT na WinCE6)
_________________

 
 
pilar220 
Waypoint



Dołączył: 03 Wrz 2009
Posty: 52
Skąd: z północy
Wysłany: 2017-08-04, 12:34   

jacekp1313 napisał/a:
To znaczy, że nie zastosowałeś się DOKŁADNIE, w przeciwnym wypadku TT by zadziałał.
Dalszą dyskusje proszę prowadzić w dziale o TT - sprawa dotyczy kłopotów z aktywacja programu, a nie specyfki urządzenia. Zacznij od szczegółowego opisu skąd pobrałes program i jak aktywowałeś mapy (oczywiście, w wątku o TT na WinCE6)


po uruchomieniu wyskakuje komunikat "unable to start not enough memory is available" pomóżcie jak rozwiązać ten problem? :oops:
_________________
Modecom MX 4

http://tb7.pl/polecam,pilar220,38934
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18884
Skąd: 3City
Wysłany: 2017-08-04, 12:40   

Twój problem opisano juz wiele razy w wątku o TT na WinCE6 -nie ma sensu wszystkiego przepisywać.

Przypominam:
jacekp1313 napisał/a:
Dalszą dyskusje proszę prowadzić w dziale o TT - sprawa dotyczy kłopotów z aktywacja programu,
_________________

 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 10