My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Android i geopixy
Autor Wiadomość
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 515 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18266
Wysłany: 2016-05-02, 12:28   Android i geopixy

Czy komuś udało się uruchomić nawigacje do zdjęć w androidowej AM lub Primo? Jeżeli ta, to proszę o info, gdzie skopiował pliki.

Wgrałem swoje fotki do telefonu, przez przeglądarkę zdjęc przechodzę do map Google, ale niczym innym nie potrafię wymusić
_________________

 
 
piotrekcz 
GPS instruktor
to ściema.



Pomógł: 24 razy
Dołączył: 15 Kwi 2012
Posty: 975
Wysłany: 2016-05-02, 12:42   

jacekp1313 napisał/a:
Czy komuś udało się uruchomić nawigacje do zdjęć w androidowej AM lub Primo? Jeżeli ta, to proszę o info, gdzie skopiował pliki.

iGO Primo/ NextGen:
Kod:
[poi]
picturepoi_has_mypicturepoi=1
picturepoi_folder="/storage/extSdCard/DCIM/Camera"
picturepoi_nonrecursive_scan="/storage/extSdCard/DCIM/Camera"
_________________

 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 515 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18266
Wysłany: 2016-05-02, 12:46   

Właśnie też do tego doszedłem - dodałem tylko linijkę do sekcji POI (Primo 9.6.29)
Kod:
picturepoi_folder = "/storage/external_SD/geopixy"
(takie mam faktyczne położenie folderu)
ała uwaga - polskie znaki w nazwach plików sie nie sprawdzają...
Primo (jak w WinCE) nie rozróżnia podfolderów - to znaczy wszystkie pliki z wskazanej w sekcji POI lokalizacji wyświetla razem. Tyle, że można ustawić wg alfabetu lub odległości...

Przy okazji - wątek o geotagowaniu (jak to zrobić + linki do geopixów): http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=23217


[ Dodano: 2016-05-06, 13:21 ]
Napisałem do twórców MM i AM, czy mają zamiast dodać taką funkcjonalność.
Z AQURAT odpisali bardzo szybko
Cytat:
Generalnie mamy to na liście rzeczy do zrobienia, ale niestety z dość niskim priorytetem. Dlatego nie gwarantujemy że taka opcja się pojawi.


[ Dodano: 2016-09-20, 13:21 ]
Od MM nadal brak odpowiedzi...
_________________

Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2017-03-24, 07:58, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
zbyshek
Navi Expert



Pomógł: 2 razy
Dołączył: 11 Kwi 2010
Posty: 429
Skąd: pałac nad jeziorem
Wysłany: 2017-03-23, 21:13   Geotag

Po naprawie telefonu zainstalowałem od nowa aplikacje iGo.
Nie ma jednak możliwości utworzenia nowej trasy na podstawie obrazka z geotag-iem.
Aplikacje to: iGO_Avicsync 9.18.28.624772 i iGo_Israel 9.18.27.687519

wpis w sys.txt

Kod:
picturepoi_scan="/storage/emulated/0/Pictures/geotag"
picturepoi_folder="/storage/emulated/0/Pictures/geotag"
picturepoi_nonrecursive_scan="/storage/emulated/0/Pictures/geotag"   





Proszę o podpowiedź dlaczego nie "widać" w aplikacji geotagowanych fotek?

..
 
 
piotrekcz 
GPS instruktor
to ściema.



Pomógł: 24 razy
Dołączył: 15 Kwi 2012
Posty: 975
Wysłany: 2017-03-23, 22:10   

zbyshek napisał/a:
Nie ma jednak możliwości utworzenia nowej trasy na podstawie obrazka z geotag-iem.

Testuj:
Kod:
[poi]
picturepoi_has_mypicturepoi=1
picturepoi_show_all_containers=1
picturepoi_folder="/storage/emulated/0/Pictures/geotag"
picturepoi_nonrecursive_scan="/storage/emulated/0/Pictures/geotag"

tylko to w tej sekcji - jeśli coś jeszcze masz; dodasz po testach.
_________________

 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 515 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18266
Wysłany: 2017-03-24, 06:57   

Ja mam krótszy wpis:
Kod:
[poi]
featured_provider="netlocalsearch.naviextras.nokia"
picturepoi_folder = "/storage/external_SD/geopixy"
a trasę wyznaczam: Cel podróży > Obraz Ale niestety nie widzę podglądu zdjęć, tylko listę plików: http://chomikuj.pl/jajace...,5827907793.jpg (Primo 9.6.29, Android 4.4.2)

Scaliłem z istniejącym wątkiem
_________________

 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 50 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 5003
Wysłany: 2017-03-25, 16:42   

Po dodaniu wpisów z postu piotrekcz z 2016.05.02

( zdjęcie na karcie w nowoutworzonym folderze )
iGO 9.18.27.681611
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
zbyshek
Navi Expert



Pomógł: 2 razy
Dołączył: 11 Kwi 2010
Posty: 429
Skąd: pałac nad jeziorem
Wysłany: 2017-03-25, 16:55   

Kluczowy jest ten wpis

Kod:

[poi]
picturepoi_folder="/storage/1E8B-D9DD/Pictures/geotag/"


Jednak tu ciekawostka: w iGo Izrael i Barasoft widać foto z geotagiem w menu Nowa Trasa > Obraz a iGo Avic już nie...
Przy identycznych wpisach w sys.txt

Zdjęcia można znaleźć: Nowa trasa > Miejsca POI > Szukaj wg nazwy lub kategorii > Obraz POI > Moje Obrazy > pliki foto z geotagiem z folderu wpisanego w sys.txt

..
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 515 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18266
Wysłany: 2017-03-25, 17:28   

Mam te wpisy - cała sekcja [POI]
featured_provider="netlocalsearch.naviextras.nokia"
picturepoi_has_mypicturepoi=1
picturepoi_show_all_containers=1
picturepoi_folder = "/storage/external_SD/geopixy"
picturepoi_nonrecursive_scan = "/storage/external_SD/geopixy"

Może faktycznie zalezy od wersji programu - mam Primo 9.6.29
_________________

 
 
piotrekcz 
GPS instruktor
to ściema.



Pomógł: 24 razy
Dołączył: 15 Kwi 2012
Posty: 975
Wysłany: 2017-03-25, 18:16   

zbyshek napisał/a:
...Nowa Trasa > Obraz a iGo Avic już nie...

Nowa trasa do...
Kod:
[poi]
picturepoi_has_mypicturepoi=1
picturepoi_show_all_containers=1
picturepoi_scan="/storage/067B-1B03/DCIM/Camera"
picturepoi_folder="/storage/067B-1B03/DCIM/Camera"
picturepoi_nonrecursive_scan="/storage/067B-1B03/DCIM/Camera"
_________________

 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 50 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 5003
Wysłany: 2017-03-25, 18:21   

piotrekcz, kwestia nie w braku mozliwosci wyszukiwania, a wyświetlania miniatur zdjęć ;-)
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 50 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 5003
Wysłany: 2017-03-25, 18:35   

zbyshek napisał/a:
ednak tu ciekawostka: w iGo Izrael i Barasoft widać foto z geotagiem w menu Nowa Trasa > Obraz a iGo Avic już nie...

U mnie widać i w Avic :-)
Wpisy - jak w poście wyżej
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 515 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18266
Wysłany: 2017-08-03, 18:36   

Kilka uwag - w nazwach lepiej nie dawać "ogonków" bo potem Primo wyświetla "krzaczki"
- przy wpisie
Kod:
featured_provider="netlocalsearch.naviextras.nokia"
picturepoi_has_mypicturepoi=1
picturepoi_show_all_containers=1
picturepoi_folder = "/storage/external_SD/geopixy"
picturepoi_nonrecursive_scan = "/storage/external_SD/geopixy"
każdy punkt jest pokazywany dwa razy. Musiałem wyłączyć wiersz (postawić przed nim średnik)
picturepoi_nonrecursive_scan = "/storage/external_SD/geopixy

Przy okazji - czy udało się komuś na Primo 9.6.29 wyświetlić obrazki geopixów?



[ Dodano: 2017-08-05, 22:58 ]
W GoogleMaps też działa nawigacja do zdjęć:
Trzeba wejść w otagowane zdjęcie z fabrycznej galerii, a nie z poziomu Zdjęć Google (w telefonie). Potem wybieram WIĘCEJ i jest opcja POKAŻ NA MAPIE http://chomikuj.pl/jajace...,6012581821.jpg a następnie pojawiają się Mapy Google z przyciskiem WYZNACZ TRASĘ http://chomikuj.pl/jajace...,6012581820.jpg
_________________

 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 9