My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2016-01-02, 14:56
Navroad Auro i programy nawigacyjne
Autor Wiadomość
CaymanGTR 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 24
Dołączył: 06 Wrz 2010
Posty: 12
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2011-11-07, 18:45   

_AppVersion=6.9.0.1594
_Version=1.0.0.0
_PPCDevice=167
OSVersion=6.0.0 (3)
OSName=WCE
AMVersion=6.9.0.1594
OEMName=NavRoad
OEMType=AURO
OEMResolution=480x272
DPI=96
MapName=Polska 1110
MapVersion=6.215
FreeMem=86827008
FreeMemAI=67481600

[ Dodano: 2011-11-07, 18:47 ]
POWIEDŹ MI JEDNĄ RZECZ CZY JAK POPRAWISZ PROGRAM BĘDZIE WTEDY SZANSA ŻE PÓJDZIE am?
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 517 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18341
Wysłany: 2011-11-07, 18:53   

Są osoby, którym Am na Auro działa...
jestem_ktoś napisał/a:
zrobiłeś tez to, co opisał kolega nick-t ?


[ Dodano: 2011-11-07, 18:53 ]
P.S. Dołączyłem do istniejącego wątku - regulamin, p.4
_________________

 
 
cichy1954
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 26 Lis 2008
Posty: 8
Wysłany: 2011-12-06, 00:22   

Moja przygoda z navroad auro i AM. Wgrałem spatchowaną mapę i wszystko ładnie chodziło dopóki nie zachciało mi sie przerzucić AM na pamięć wewnętrzną. Po wyjęciu karty i uruchomieniu mapy z pamieci wewnętrznej zong i wiadomy komunikat "mapa nie jest załadowana". Ponowne włożenie karty skutkuje takim samym komunikatem. Przypuszczam że jest to zmowa producenta nawigacji i AM. Coś prawdopodobnie zapisuje do rejestru lub gdzieś indziej i zostaje tylko zapodanie oryginału. Ponowne patchowanie nic nie zmienia. Jak rozbić tę zmowę.
 
 
bogus1056
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 28 Lis 2011
Posty: 8
Wysłany: 2011-12-09, 20:16   

Sposób "nick-T" na instalacje jest bezbłędny ja próbowałem na auro prawie tydzień wszelkich sposobów przeróżnej maści doradców ale tylko to zadziałało polecam :mrgreen:
 
 
cichy1954
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 26 Lis 2008
Posty: 8
Wysłany: 2011-12-13, 14:51   

AutoMapa już działa ale o zainstalowaniu tomtoma, Nawigon i inne wiodące nawigcje można zapomnieć. Mi dodatkowo działa tylko Mireo. W pliku tomtom.bif numer ID jest zablokowany, tylko ******* i d... blada, to samo z np. Navigonem na Goclever chodzi bez problemu w Navroad wywala błąd aplikacji. Ten zakup to był duży błąd z mojej strony. Przy odtwarzaniu muzyki w czasie nawigacji zbyt cichy głos lektora, też porażka.
 
 
DiDiER
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 01 Cze 2012
Posty: 5
Wysłany: 2012-10-02, 17:40   

Witam
Mam nawigację navroad auro S. Kupiłem ją bez mapy i teraz nie mogę zainstalować automapy. Dodam, że nie mam karty. Czy można zainstalować automapę na pamięci wewnętrznej? Zrobiłem tak jak nick-T napisał i pisze, że jest nie zarejestrowana czy jakoś tak. Gdy zainstalowałem automapę 6.9 to wszystko fajnie tylko urządzenie nie może znaleść sygnału GPS.
Ktoś ma jakieś pomysły?
Pozdrawiam
 
 
maciekwu
azymut


Dołączył: 03 Kwi 2010
Posty: 1
Wysłany: 2017-07-31, 11:59   kilka programów

czy i ewentualnie jak można skonfigurować Auro by móc uruchamiać wymiennie rózne programy do nawigacji. Próbowałem z Selectorem ale bez skutku.
 
 
wojtek1234321
GPS instruktor


Pomógł: 15 razy
Dołączył: 03 Sie 2012
Posty: 672
Wysłany: 2017-07-31, 12:30   Re: kilka programów

maciekwu napisał/a:
czy i ewentualnie jak można skonfigurować Auro by móc uruchamiać wymiennie rózne programy do nawigacji. Próbowałem z Selectorem ale bez skutku.

Ja, wprawdzie na innym urządzeniu, mam na karcie prosty panel a w nim skonfigurowane uruchamianie kilku programów nawigacyjnych. Po uruchomieniu urządzenia klik na "Nawigacja", uruchamia się panel i mam ikony do uruchomienia iGo, Automapy, MapyMap i programu który był "fabrycznie" w nawigacji. Oczywiście wszystkie programy na karcie oprócz tego "fabrycznego", urządzenie to "budżetowy", "biedronkowy" Hykker. No, przy uruchamianiu "musi" być jedno kliknięcie więcej (niektórym może to też przeszkadzać) aby uruchomić panel, ale to mały "pikuś". Pulpit to prosty pulpit, niby przeznaczony do GoClevera, ale pracuje bez zarzutu.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 517 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18341
Wysłany: 2017-07-31, 12:56   

maciekwu napisał/a:
Próbowałem z Selectorem ale bez skutku.
A gdzie masz plik navroadmaps.lnk i czy położenia plików EXE programów nawigacyjnych zgadzają się ze ściezkami podanymi w 1.lnk oraz 2.lnk ?
Zajrzyj też do wątku " Navoad - zmiana/menu wyboru programu nawigacyjnego"

Dodatek NAVROAD przy instalacji AutoMapy tworzy na karcie plik Navroadmaps.lnk o zawartości
Kod:
36#"\SDMMC\AutoMapa EU\AutoMapa EU.exe"
Jeżeli w tym pliku wskażemy jakiś panel, powinien sie uruchomić.
Wrzuć na kartę to: http://chomikuj.pl/jajace...88.zip(archive) (po rozpakowaniu, 1 folder "Selector" i 1 plik luzem "navroadmaps.lnk") powinien pojawić się panel VirtualCar (uproszczony, bez większości programów, aby zmieścić się poniżej 1MB)


P.S. Proszę o większy szacunek dla regulaminu forum - jak na razie 100% Twoich postów zostało przeniesionych na właściwe miejsce
_________________

 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 11