My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Garmin nuvi 250w
Autor Wiadomość
Maniek91 
Navi Expert


Dołączył: 18 Cze 2011
Posty: 244
Wysłany: 2016-02-04, 11:23   

mam z 6 zasilaczy i na każdym to samo , nie ma tutaj oryginalnego.
 
 
bzyk83 
Navi Expert


Pomógł: 4 razy
Dołączył: 28 Cze 2009
Posty: 208
Wysłany: 2016-02-04, 13:02   

Maniek91, jaki model nawigacji, jakie firmware wgrałeś? Niektóre modele mają 2 wersje firmware i nie powinny być wgrywane zamiennie np nuvi 200, 250, 260, 270. Lub tak jak kolega wcześniej napisał poprzez nieoryginalny zasilacz może tak się dziać.
_________________
 
 
Maniek91 
Navi Expert


Dołączył: 18 Cze 2011
Posty: 244
Wysłany: 2016-02-04, 13:28   

może od początku, bo nie pamiętam z jakiego chomika to ściagałem bo to było z tydzień temu. Dasz mi może jakieś odpowiednie do tego mam nuvi 255w , trochę dziwne , bo by się to działo na sieciowych oraz samochodowych.

Czekam na firmware do nuvi 255w jeżeli masz takie, zaczniemy od nowa działać
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9481
Wysłany: 2016-02-04, 13:36   

Zajrzyj na forum garniak.pl - specjalizują się w tych nawigacjach, duża szansa, że tam znajdziesz gotowa poradę.
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
bzyk83 
Navi Expert


Pomógł: 4 razy
Dołączył: 28 Cze 2009
Posty: 208
Wysłany: 2016-02-04, 14:43   

W paczce masz 2 katalogi. Dla ciebie będzie krok 2 jeśli nie pomoże to wgraj z 1 potem skasuj plik GUPDATE.GCD

Kod:

http://www7.zippyshare.com/v/RPChWE6c/file.html


Jak wgrać ten firmware:
- wyłączamy Nuvi
- rozpakowujemy ściągnięty plik i uruchamiamy UPDATER.exe
- włączamy Nuvi i trzymamy cały czas suwak POWER przesunięty w lewo
- podłączamy Nuvi do USB
- w UPDATER na liście urządzeń pojawi się nasz Nuvi
- wciskamy OK.
- jak na ekranie Nuvi pojawi się napis LOADER, możemy zwolnić suwak POWER
- poczekać, aż Nuvi się sam zrestartuje... nie odłączać USB
- jak się Nuvi zgłosi pod Windows usunąć plik GUPDATE.GCD i/lub uszkodzone mapy (gmapsupp.img)
_________________
 
 
daro19862
Waypoint


Dołączył: 03 Paź 2014
Posty: 44
Wysłany: 2017-07-27, 20:05   Garmin nuvi 250W - Nowe mapy

Witam
Pobrałem na kartę SD mapy City Navigator Europe NT 2018.10 (UnLocked) i po odpaleniu GPSa wyskakuje "No detailed maps found that support routing. The nuvi cannot be used without them."
Co trzeba zrobić aby mapy działały?
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 515 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18266
Wysłany: 2017-07-27, 21:38   

Zacznij od sposobow z poradnika

[ Dodano: 2017-07-27, 21:39 ]
P.S. Scaliłem
_________________

 
 
daro19862
Waypoint


Dołączył: 03 Paź 2014
Posty: 44
Wysłany: 2017-07-27, 22:02   

Zmieniłem z gmapprom na gmapsupp i działa.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,13 sekundy. Zapytań do SQL: 9