My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
SX2 i programy nawigacyjne
Autor Wiadomość
Chmura-c3 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 29
Dołączył: 10 Lip 2017
Posty: 5
Wysłany: 2017-07-25, 20:31   

A jeszcze pytanko jakie mapy są lepsze? bo w tej nawigacji mam 2016.q3 Here
a sciągam

iGO+R3+TomTom+2017.Q1+EUROPE

[ Dodano: 2017-07-26, 13:30 ]
Odpowie ktoś? I czy pliki z mapami tomtom wrzucamy do tych samych folderów? Co here? Tzn wystarczy pliki here usunąć z poszczególnych folderów i wrzucić tam zamiast here tomtom?
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 51 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 5093
Wysłany: 2017-07-26, 16:25   

Chmura-c3 napisał/a:
I czy pliki z mapami tomtom wrzucamy do tych samych folderów?

TAK
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
ma_ko
Waypoint


Dołączył: 25 Cze 2014
Posty: 47
Wysłany: 2017-10-05, 20:20   

Witam, nie wiem czy dobry dział czy lepiej w dziale o igo. Mam pytanie odnośnie tej nawigacji, wgrałem sobie igo nextgen, wszystko gra i buczy ale uruchamia się ponad minutę :/ Po kliknięciu na ikonę nawigacji jest czarny ekran z ikoną baterii w prawym górnym rogu i trwa to dobrą minutę. Po tym czasie włacza sie i działa bez problemu. Da się coś z tym zrobić? Może spróbować ze zwykłym primo? Dzięki za odp.
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 51 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 5093
Wysłany: 2017-10-05, 20:29   

Czas uruchamiania programu jest zależny od wydajności urządzenia.
Zalezy także od ewetualnych minimalnych i korygowalnych błędow w plikach map ( a praecyzyjnie rzecz ujmując, pd konieczmości ponadnormatywnego przetwarzania zawartych w nich informacji.
Może także się zdażyc, ze używany skin ( lub inny dkladnik ) zżera toatnie zasoby urzadznia , ruchamaina jest pamięć stronicowana i to wydłuża czas "odpalenia" programu.

Specyfikacja urządzenia jest poprawna, wiec mogę przypuszczać, ze "coś" zżeera zasoby
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
ma_ko
Waypoint


Dołączył: 25 Cze 2014
Posty: 47
Wysłany: 2017-10-05, 21:06   

Wgrałem igo Primo i ładuje się w ułamku sekundy więc albo Nextgen był za cieżki dla tego urządzenia albo nie wiem (może jakaś trefna wersja, chociaż pobierałem z chomika użytkownika jacek). W każdym razie dzięki
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 9