My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Medion PNA510T i programy nawigacyjne
Autor Wiadomość
Norbert122 
Waypoint


Pomógł: 3 razy
Wiek: 43
Dołączył: 12 Sty 2009
Posty: 26
Skąd: WND
Wysłany: 2010-10-30, 10:39   

Ja mam takie doświadczenia z Medionami, jesli Medion nie ma pamieci wewnętrznej to jest ten ROM http://rapidshare.com/fil...0_Flash_ROM.zip i niestety na tych urządzeniach nie działają nowe AutoMapy, najnowsza jaka działa poprawnie to AM 5.5.3, na Mediony z pamiecią wewnętrzna jest ten ROM http://rapidshare.com/fil...NA510Mx_R01.rar i na tych urządzeniach działają nowe AutoMapy, miałem kilka takich Medionów i z tąd moja wiedza, mam nadzieję że pomogłem.
_________________
Medion MDPNA 510T
Samsung Galaxy Mini
 
 
pilchu 
azymut


Wiek: 27
Dołączył: 06 Kwi 2012
Posty: 1
Wysłany: 2012-04-06, 19:12   Medion 510T

Witam.

Posiadam Mediona 510T. Odblokowalem go i mam dostep do windowsa z pozycji nawigacji. Na 2GB karte zainstalowalem AutoMape 6.9. Tu zaczyna sie problem, bo AM nie chce dzialac. Pojawia sie komunikat :"automapa is not a valid windows ce application". Z tego co wyczytalem na forum, nawiagacja ma problem z pamiecia ROM. Niestety nic dalej nie potrafia zrobic, dlatego prosze o pomoc. Ostatnie posty na ten temat sa dosc stare, niektore maja ponad 2 lata.

Pozdrawiam
 
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 517 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18341
Wysłany: 2012-04-06, 19:18   

To, że tematy są stare, nie oznacza, że wolno Ci łamać regulamin forum (p.4).
Ostrzeżenie - na razie ustne. Post dołączam do istniejącego wątku

I zalecam lekturę "FAQ - Automapa" i "[FAQ]Instalacja Automapy i patchowanie" - a szczególnie linków do problemów o instalacji na nietypowych urządzeniach/starych systemach
_________________

 
 
tikotka
Maestro GPS


Pomógł: 148 razy
Dołączył: 05 Paź 2007
Posty: 2409
Skąd: Kraków
Wysłany: 2012-04-07, 09:45   

Po pierwsze trzeba sprawdzić, jaką wersję AM zainstalowałeś. Powinna być na system CE 5.0, albo 4.2 (wersja 4.2 często działa na urządzeniach z CE 5.0, nawet tych, na których oryginalna wersja 5.0 odpalać nie chce).
 
 
 
Osabezel 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 04 Lut 2009
Posty: 9
Wysłany: 2013-01-30, 21:53   

Witam

Trochę odkop będzie

Trafił do mnie taki egzemplarz 510t i postanowiłem go uzdrowić. Jak zwykle to bywa ktoś coś próbował ale i tak nie wyszło. Do rzeczy wiec wykorzystałem SystemInformation.exe, zmodyfikowałem i oto efekt.

http://youtu.be/xMW3MKEsf1c

z nudów dla testu mapa 1212 też działa



Jak widać nadal mimo wieku urządzenie może być funkcjonalne

Pozdrawiam
 
 
bobo233
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 20 Cze 2008
Posty: 8
Wysłany: 2013-03-02, 13:37   

Wszyscy, którzy posiadają wersję Mediona 510t i otrzymują taki komunikat wce42am.exe is not valid windows ce applications muszą skompresować plik wykonawczy wce42Am.exe np. programem upx http://upx.sourceforge.net/#downloadupx a następnie podmienić go z plikiem zainstalowanym na karcie pamięci. Dzieję się tak ponieważ wersja systemu wince4.2 nie jest w stanie rozpoznać plików .exe o większej pojemności. Szkoda czasu na kombinowanie z plikami .dll.

Pozdrawiam
 
 
tikotka
Maestro GPS


Pomógł: 148 razy
Dołączył: 05 Paź 2007
Posty: 2409
Skąd: Kraków
Wysłany: 2013-03-02, 14:04   

Nie chodzi w żadnym wypadku o wielkość pliku exe, tylko o pewne "exporty" które wce42am.exe posiada (w stosunku do coredll między innymi) a których tak naprawdę wcale nie potrzebuje. Mimo że nie potrzebuje, to CE i tak je sprawdza i nie pozwala na odpalenie, jeśli nie występują. UPX obchodzi je w ten sposób, że CE widzi tylko jego własne "potrzeby", a że ma je niewielkie, to pozwala odpalić aplikację "upakowaną".
Możesz to sobie sprawdzić dependancywalkerem (sprawdzasz spakowaną i oryginalną wersję). Zobaczysz, jaka jest różnica w ilości exportów.
 
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 517 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18341
Wysłany: 2013-03-02, 14:25   

Dodałem Twój sposób do FAQ AutoMapy
_________________

 
 
Osabezel 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 04 Lut 2009
Posty: 9
Wysłany: 2013-03-02, 21:17   

Proces podmiany dll zajmuje pewnie tyle samo co Twoja metoda bobo233
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 517 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18341
Wysłany: 2013-03-02, 21:18   

Bibliotekę trudniej podmienić, bo może być konieczność ingerencji w odwołania w pliku exe: http://www.my-navia.pl/vi...p=315973#315973
_________________

 
 
Osabezel 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 04 Lut 2009
Posty: 9
Wysłany: 2013-03-02, 22:03   

Mi nie zajęło to więcej niż 5min łącznie ze ściągnięciem, oczywiście nie liczę czau jaki poświeciłem by rozpracować i odnaleźć informacje potrzebne do dalszej pracy.

Następnym razem protestuje metodę kolegi bobo233
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 517 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18341
Wysłany: 2013-03-03, 08:26   

Ale nie każdy potrafi "otworzyć" plik exe - dla wielu osób rozpakowanie ZIP-a to wyzwanie
_________________

 
 
Gregrin
Waypoint


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 03 Lis 2008
Posty: 146
Wysłany: 2013-07-17, 20:16   

Witam.

Jako ze AM nie wspiera juz wince 4.2 czy na tym medionie da sie coś innego zainstalować np Igo ?? Przekopiowałem wersje iGo 8.3.5.183522 (Mar 16 2011) (która znalazlem gdzies w swoim archiwum) i skompresowalem exeka UPXem. Przy uruchamianiu iGo, zatrzymuje mi sie na Api init i wraca do Windowsa. Ktoś wie gdzie może być problem ?? Moze to wina mojej wersji ale nigdzie nie umiem znalezc dzialajacych linkow do innych wersji zeby porownac...

Uff wersja iGO 8.3.4.142975 z postu http://www.my-navia.pl/vi...p=408382#408382 po potraktowaniu UPX dziala :) Szukam jeszcze samych plikow glosu itp..

PS: ktos ma jakis aktualny linki do troszke nowszej wersji iGO z wszystkimi plikami (glosy + fajny skin itp)??
_________________
Gość
 
 
marcinkk
azymut


Dołączył: 12 Lip 2017
Posty: 1
Wysłany: 2017-07-21, 21:28   

przepraszam za odświeżenie wątku. jak ustawić w nawigacji Medion 510T aby podczas startu domyślnie włanczała się nawigacja MapaMap?? Udało mi się zainstalować MapaMap na karcie i umiem wejść do systemu Windows tej nawigacji. W jaki sposób usunąć z systemu GoPal?? Proszę o pomoc.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 9