My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
MIO Spirit 7500 - odblokowanie, programy nawigacyjne
Autor Wiadomość
tesli01
azymut


Dołączył: 27 Wrz 2016
Posty: 1
Wysłany: 2016-09-27, 21:58   

Pytanie do uzytkownikow posiadajacych s7500 z AM (6.21 , PL 1606):

Czy zdarzyl sie komus problem ze trzeba kilka razy wciskac w polu wyboru Miasta lub Ulicy przy wyznaczaniu trasy aby faktycznie pojawila sie klawiaturka z mozliwoscia wpisywania tekstu?(tak jakby ekran nie reagowal choc zaprzecza temu sygnal dzwieku przy wcisnieciu) U mnie zdarza sie tez brak reakcji na ikonke '3d' i 'glosnika' a w mapie mio nie dziala poprawnie strzalka cofania...
Zastanawiam sie czy nawigacja ma zwisy, mam jakas kiepska wersje AM a moze problem lezy jeszcze gdzies indziej.

z gory dzieki za odpowiedzi

[ Dodano: 2016-09-28, 00:22 ]
rozwiazaniem mojego problemu byla kalibracja ekranu
(dopisac Run \windows\explorer.exe w auto.mscr i odpalic kaibracje z poziomu windows ce)
 
 
jacobjacob 
Waypoint


Dołączył: 28 Kwi 2010
Posty: 63
Wysłany: 2016-12-17, 18:32   

coby nie zapeszyć sposób niedzwiedzia działa. jak narazie działa co będzie później zobaczymy :)
 
 
 
jan.c.p
Waypoint


Dołączył: 06 Paź 2012
Posty: 15
Wysłany: 2017-01-30, 17:22   

Witam.
Dostałem mio Spirit 7500 LM i próbowałem wgrać jak większość AM. Nie wiem czy ktoś coś wcześniej z nią robił ale po włożeniu karty uruchamia mi się szare tło z małą ikonką AM a obok niej napis Nawigacja Mio (po lewej stronie ekranu) natomiast po prawej napis Mio Update. Chciałbym wgrać jakiś sensowny pulpit ale cokolwiek bym nie robił efekt zawsze jest ten i nic się nie zmienia. Próbowałem też gotowca od Liukanera ale nic się nie dzieje. Może mi ktoś podpowie co i jak lub najlepiej podeśle jakiś gotowy sprawdzony pulpit do tej navi. Dodam tylko że bez karty Mio włącza się swoim oryginalnym pulpitem.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 518 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18386
Wysłany: 2017-01-30, 18:33   

Na początek podaj, co masz na SD.
Włącz pokazywanie plików/folderów ukrytych i systemowych

Zawsze pozostaje format karty i wgranie wybranego odblokowania
_________________

 
 
jan.c.p
Waypoint


Dołączył: 06 Paź 2012
Posty: 15
Wysłany: 2017-01-30, 23:05   

Już sobie poradziłem. Problem nie tkwił w karcie tylko w nawigacji. Na początek zrobiłem powrót do ustawień fabrycznych a następnie pobawiłem się MioMore Deteskop. Później zmieniłem nazwę folderu w pierwszym z brzegu panelu i ścieżki dostępu do map. Wydaje się że wszystko jest ok, w pomieszczeniu sygnał łapie ale jutro dla pewności sprawdzę w trasie.
 
 
szydlos
Waypoint


Dołączył: 17 Cze 2010
Posty: 69
Wysłany: 2017-04-22, 13:30   

Cześć, dostałem od znajomego Mio 7500 Base Map po nieudanej próbie odblokowania i instalacji AM.
Nawi wiesza się na logo Mio i cały czas stoi. Komputer ją widzi jako dysk przenośny, można robić ingerencje w pliki. Karta 16 gb sformatowana. Zrobiłem bckp pamięci urządzenia i sformatowałem ją. Niestety nic to nie dało. Mio More desktop jej nie widzi, próbowałem na 3 różnych systemach, 3 różnych komputerach oraz kablach lecz bez zmian.
Nawigacja generuje dwa pliki w tym jeden *xml
Jest jakiś sposób żeby ją ożywić , odblokować oraz wgrać jej AM ?

Edit.

Problem rozwiązałem sam, wystarczyło pobrać backup oryginalnych plików softu i wrzucić na pamięć urządzenia. Odblokowałem ją i wgrałem AM - chodzi pięknie.

Pozdrawiam.
 
 
jaro1801 
Waypoint


Wiek: 45
Dołączył: 02 Sty 2011
Posty: 37
Skąd: dolnyśląsk
Wysłany: 2017-05-06, 00:03   

szydlos napisał/a:
Problem rozwiązałem sam, wystarczyło pobrać backup oryginalnych plików softu i wrzucić na pamięć urządzenia

Witam, mam problem, navi wisi, nie widzi jej komp - skąd pobrać i jak wgrać firmware ?
 
 
 
sadamkusz
młodszy inspektor GPS


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 03 Sie 2010
Posty: 14
Wysłany: 2017-05-31, 11:12   

Mio More desktop i przywracanie ustawień fabrycznych

[ Dodano: 2017-06-05, 14:32 ]
W moim wypadku zakomentowałem jeszcze w auto.mscr:
#Sleep(300)
#Run ("\SDMMC\menu\powerbutton\PowerButton.exe")
Przycisk sleep i power (przez przytrzymanie) działa ok bez powyższego a kiedy było włączone po sleep nie można było wzbudzić urządzenia(wyświetlacz wyłączał się po 2-3s).

Aha umnie 7500 LM nie trzeba było wkładać karty po uruchomieniu bo od razu wszystko działa ok z włożoną cały czas kartą.
 
 
MarcinAgi 
Waypoint


Dołączył: 05 Cze 2011
Posty: 64
Wysłany: 2017-07-09, 12:24   

Panowie, S687 - wgrany na kartę folder autoAMplus2 i folder z AM zmieniona nazwa na Automapa i exe również, ale po kliknięciu na ikonę AM odblokowanego pulpitu startuje i zawiesza się na ekranie uruchamiania.
_________________
chomikuj
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 518 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18386
Wysłany: 2017-07-09, 14:41   

Spróbuj porad z www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=28980 (linki przy "Sposoby poprawy płynności"
_________________

 
 
destin6
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 06 Lip 2012
Posty: 12
Wysłany: 2017-07-17, 22:21   Automapa się zacina - Spirit 7500 LM

Witajcie, tym razem mam problem z AutoMapą na nawigacji Mio Spirit 7500 LM. Usterka polega na notorycznym zawieszaniu się nawigacji po przejechaniu około kilkudziesięciu kilometrów, ekran nawigacji po prostu się "zamraża" i przestaje dalej nawigować. Co ciekawe urządzenie odwiesi się kiedy na chwilę odłączymy je od gniazda zasilania. W czym może leżeć problem?

Nawigacja odblokowana jest dedykowaną nakładką instalowaną razem z AutoMapą. Zawiera również zalecane ustawienia, czyli wyłączoną synchronizację czasu oraz port COM2, 4800.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 518 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18386
Wysłany: 2017-07-18, 05:54   

Powodów może być masa - od błędnej instalacji programu po uszkodzone sektory pamięci w Mio.

Rozumiem, że sposoby opisane w wątku o przyspieszaniu AM http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=28980 nie dały rezultatu? W takim razie nic już się nie da zrobić

[ Dodano: 2017-07-18, 06:56 ]
P.S. Scaliłem
_________________

 
 
destin6
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 06 Lip 2012
Posty: 12
Wysłany: 2017-07-18, 09:28   

Żaden powyższy sposób nie przynosi poprawy. Formatowanie karty, czy ponowna instalacja również. Warto zaznaczyć, że oryginalne Mio mapy działają bez najmniejszego problemu, więc uszkodzenie samego urządzenia można chyba wykluczyć?
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9514
Wysłany: 2017-07-18, 10:02   

W tamtym wątku było tez kilka innych propozycji - podział na urządzenie/kartę, zmiana pliku EXE, "ptaszki" na ekranach startowych...
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
manix 
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 72
Wysłany: 2017-09-23, 16:59   

geranium napisał/a:
najnowszy program iGO to programy z serii NEXGEN
proszę jeśli to możliwe o link , chcę zainstalować na Mio 7500 LM .
_________________
Mio Spirit 7500LM.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 9