My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2012-01-18, 12:21
Mireo Cardinale 3.0 Black Ed. - pytanie o aktualizacje
Autor Wiadomość
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9505
Wysłany: 2014-11-23, 18:07   

Sprawdź kompletność folderu MAPS - mają być i mapy, i licencje.
Pasujące do programu (słodzone do słodzonego, z krzaczkami do ordinale.lix "krzaczkowego")

[ Dodano: 2014-11-23, 18:12 ]
Być może w wersji 3.0 to nie działa, może dopiero od Mireo 3.1
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
maly_gi 
Navi Expert
GoClever 5040



Pomógł: 4 razy
Dołączył: 03 Paź 2008
Posty: 337
Skąd: 53°77'N 15°78'E
Wysłany: 2014-11-23, 18:15   

I znalazłem problem ... jak wcześniej pisałeś o rozszerzeniach dopiero zwróciłem uwagę na różnice w plikach map i licencji są inne niż program ... szukam teraz programu i map żeby wszystko grało. Dzięki jeszcze raz za pomoc.
_________________
Navia NV 35; GoClever 5040

http://www.mynavi-expert.pl/reflink/47765/
 
 
 
Freeman
azymut


Dołączył: 16 Sty 2012
Posty: 2
Wysłany: 2014-12-21, 23:08   

Witam

Czy ktoś się może orientuje co się dzieje z mapami Polski od EMAP'y ? Zawsze nie było problemu ze ściągnięciem najnowszej, a w tej chwili najnowsza która znajduje w necie to 2013.06. Czy one są już niedostępne ? Posiadam 5066 FMBT.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 517 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18341
Wysłany: 2014-12-22, 06:24   

Najnowsze w necie to 2013.09 - w naszej linkowni.

A co się dzieje - być może EMapa po przejęciu przez Imagis olała wydawanie map do przenośnych nawigacji
_________________

 
 
Freeman
azymut


Dołączył: 16 Sty 2012
Posty: 2
Wysłany: 2014-12-22, 09:05   

Dziękuje za odpowiedź. Faktycznie 2013.09. Trochę stare biorąc pod uwagę fakt, że mamy już prawie 2015 :) Osobiście łączyłem to z jakimiś zmianami w firmie... no cóż. A powiedz mi czy w związku z powyższym na to urządzenie preferujecie jakieś inne oprogramowanie ?
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 517 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18341
Wysłany: 2015-01-20, 13:11   

Stan na dzień 20.06.2014 wg https://partners.mireo.hr
Cytat:
Poland EM: 2013.09
3DLandmarks Poland EM: 2013.12


Bardzo prosze o podesłanie na PW numeru seryjnego + deviceID (jak w instrukcjach http://www.goclever.com/d...%20map%20BE.pdf oraz http://www.goclever.com/d...%20map%20DP.pdf ) - będę co jakis czas sprawdzał, czy nie ma czegoś nowego

Zależy mi zwłaszcza na ID sprzętu z oryginalnym MireoDontPanic z mapą PL oraz Mireo Black z mapami EU
_________________

 
 
szymon189
Navi Expert


Dołączył: 23 Lip 2011
Posty: 494
Wysłany: 2015-05-27, 12:51   

Posiadam nawigację Goclever Rider 350 z mapami: Mireo viaGPS 3.1 Black Edution (2010-07). Da radę tu jakąś najnowszą mapę EU lub chociaż PL na motocykl?
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 517 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18341
Wysłany: 2015-05-27, 15:03   

Najnowsze mapy do Mireo Black pochodzą z II połowy 2013 roku: http://goclever.100sklepow.pl/mapy1

Jeżeli chcesz wgrać inny program nawigacyjny - pytaj w e właściwym dziale

[ Dodano: 2016-02-08, 09:43 ]
Czy ktoś z właścicieli niedawno kupionych GoCleverów z programem Mireo Black mógłby sprawdzić, czy dla jego urządzenia są na stronie https://partners.mireo.hr/crm jakieś nowsze mapy niż 2013.09 ?

Sprawdzanie ID: http://www.goclever.com/d...%20map%20DP.pdf
_________________

 
 
piotras.plock
Waypoint


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 14 Lip 2009
Posty: 34
Wysłany: 2016-07-05, 17:40   

Witam. Najnowsze mapy to 2015.12. Aktualizowałem koledze GoClever-a Navio 530 po oryginalnym ID. Mam kopię zapasową programu, licencji i map całej Europy. Czy wykorzystam to w obecnej formie (jedynie kopia z urządzenia) na innym urządzeniu, czy jest sposób by to uczynić? Pozdrawiam.
_________________
Kupię płytę główną do Lenovo TAB 2 A7-10F
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 517 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18341
Wysłany: 2016-07-05, 19:15   

Nie da się. Licencja jest przypisana do urządzenia. Zajrzyj do http://www.my-navia.pl/vi...p=250164#250164 - tam są inne sposoby.

P.S. Sądząc z wydania mapy pytasz nie o BlackEdition, a Don'tPanic http://www.my-navia.pl/vi...p=466035#466035 . A to dwa różne programy i używają zupełnie innych map
_________________

 
 
piotras.plock
Waypoint


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 14 Lip 2009
Posty: 34
Wysłany: 2016-07-05, 19:37   

Dzięki, zajrzę. Fakt, mówię o DP w wątku o BE. Mea culpa.
Pozdrawiam.
_________________
Kupię płytę główną do Lenovo TAB 2 A7-10F
 
 
PiTTeR 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 06 Lut 2014
Posty: 5
Wysłany: 2017-07-09, 15:18   Mireo - emapa

Witam. Pobrałem dzis aktualizacje mapy do GC 5070PL. Okazało sie, że jest to emapa, ale z 2014roku. Wie ktoś jak i skad można probrać nowszą emapę tak aby zadziałała?
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 517 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18341
Wysłany: 2017-07-09, 15:38   

Na początek przeczytaj poradnik "MireoCardinale + mapy - słodzenie i aktualizacja"

P.S. Scalam z istniejącym wątkiem - tez warto sie z nim zapoznać
_________________

 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,13 sekundy. Zapytań do SQL: 10