My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Lark 50.1 i programy nawigacyjne
Autor Wiadomość
lukasz2110
Waypoint


Dołączył: 22 Lip 2008
Posty: 80
Wysłany: 2017-07-07, 10:05   

Dzięki za pomoc. Już iGO działa. Mam jescze pytanko posiada ktoś w miarę aktualną bazę fotoradarów dla Europy ?
Oraz mam teraz taki problem że przy wyłączaniu iGO restartuje mi się nawigacja ktoś wie jak to naprawić ?
Kod:
Example:
[interface]
resolution_dir="480_272"
vga=0

[rawdisplay]
class="landscape"
highres=0
screen_x=480
screen_y=272

[folders]
has_secondary_root=0

[navigation]
use_duration_for_tunnel=1
stop_at_tunnel_end=1

[feature]
tunnel_guidance=0

[interface]
show_exit=1
extra_settings=1
show_tmc_config=1
show_tmc_eventlist=1
show_programs=1
mapfontscale=120
laneinfo_signpost_enabled=1
shutdown_time=0
recalc_voice=0
start_navigation_time=10
max_flag_distance_3d=3000

[power]
powermgm_state=0

[other]
demo_enabled=0

[debug]
skip_eula=1
experimental_features=1
show_battery_percent=1
hnr=1
show_hnr=1
reserve_memory=1500000
cache=262144
show_speed_limit=1
show_tmc=1

[naviextras]
boot_service_address="http://zippy.naviextras.com/services/index/1"

[tmc]
source="gnse"
internal_tmc_name="gnse"
port="/dev/gnstmc,0"

[tmc-http]
start=1
enabled=1
dl_on_wifi_only=0
dl_mode=2
servers.size=1
servers[0].url="http://zippy.naviextras.com/services/tmclite/data/nng-igo-tmc-iphone/0/"
dt_dl_0=60.0 ;Update interval in seconds jams
dl_dist_0_km=50.0 ; the radius in kilometers
source="gnse"
internal_tmc_name="gnse"
port="/dev/gnstmc,0"
priority=high

[tmc.src.http]
enabled="1"

[traffic.settings]
detour_recalc_timeout=5

[sound]
csv_voice_enabled=1
maneuver_chimes=0
ding_muted=1

[poi]
use_poi_mapping=5
use_multi_poi_mapping=0

[network]
available=1

[timezone]
patch_dst=1
sync_time=1
use_auto=1
sync_os_timezone=0
reset_os_timezone=0

[timezones]
use_timezone_setting_fix=1
use_new_timezone_ini=1
timezone_key="Time Zones"

[map]
3d_scale_carmodel=1
3dcarsizemin=9000
3dcarsizemax=15000
3dcarsizemul=80000
3d_max_tiltlevel=9000
3d_min_zoomlevel=20
poi_distant_distance=200
multi_poi_distant_distance=0
multi_poi_icon_distant_distance=0
poi_mapping=5
use_poi_mapping=5
max_poi_mapping=5
max_pois_on_horizont=5
show_pois=0
use_multi_poi_icon=0

[3d]
planned_route_contour_width=4
use_all_building_textures=1
fade_distance_for_car=0
fade_distance_for_guidance_arrow=0
fade_overlap_tolerance=0
fade_around_cursor=1
max_pois_on_horizont=5
max_poi_mapping=5
poi_mapping=5
multi_poi_distant_distance=0
multi_poi_icon_distant_distance=0

[route.histspeed]
enabled=1
show=1
use_timeslice=1

[route.histspeed.timeslice]
day=1
hour=8
minute=1

[route]
correctness=100
guidance_at_highway_entry=1
auto_enable_permit_needed=0
guidance_at_highway_exit=1
hnr_ignored_missing_country_ids=*

[hnr]
ignored_missing_country_ids=*

[gps]

[tts]
tts_buffer=131072
announce_exit_directions=1
tts_logics=3
priority="HIGH"
always_say_road_names=3
announce_street_name=1
skip_exit_numbers=0

[dynamiccompressor]
compressor=1
ratio=9
gain=9

[warning]
speedlimit_warning_visual=1
speedcam_warning=1
is_spoken=1
speedcam_enabled=1
speedcam_max_lookahead=2000
speedcam_maxdistance_from_road=10

[vr]
disabled=0

*******mixmusic******
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2017-07-07, 11:58, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 518 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18400
Wysłany: 2017-07-07, 11:57   

Jak uruchamiasz iGO? Z klawisza NAWIGACJA?
Autostart wyłączony?

P.S. Skasowałem zbędne w tym problemie sekcje SPEEDCAM i CAMERA (post skrócił sie o połowę)
_________________

 
 
lukasz2110
Waypoint


Dołączył: 22 Lip 2008
Posty: 80
Wysłany: 2017-07-07, 12:23   

Uruchamiam z klawisza nawigacja, autostart wyłączony.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 518 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18400
Wysłany: 2017-07-07, 12:50   

Jaka wersja iGO?
W pamięci, czy na SD?

Skopiuj do kompa sys.txt i folder SAVE, skasuj sys.txt i SAVE i uruchom iGo ponownie.

[ Dodano: 2017-07-07, 13:52 ]
Radary: http://www.my-navia.pl/vi...=43086&start=60
_________________

 
 
lukasz2110
Waypoint


Dołączył: 22 Lip 2008
Posty: 80
Wysłany: 2017-07-07, 12:52   

iGo Primo 9.6.2.209584, na karcie SD. Jak skasuje sys to wyskakuje że nie obsługiwana rozdzielczość i tez resuje nawi.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 518 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18400
Wysłany: 2017-07-07, 12:58   

Uruchom program w konfiguracji minimalnej - opisano mase razy na forum (linki znajdziesz w wątku " iGO - przydatne linki".
Potem przywróć sys.txt zostawiając w nim tylko
Kod:
[rawdisplay]
class="landscape"
highres=0
screen_x=480
screen_y=272

[interface]
show_exit=1
extra_settings=1
show_tmc_config=1
show_tmc_eventlist=1
show_programs=1
mapfontscale=120
laneinfo_signpost_enabled=1
shutdown_time=0
recalc_voice=0
start_navigation_time=10
max_flag_distance_3d=3000

[debug]
skip_eula=1
experimental_features=1
show_battery_percent=1
hnr=1
show_hnr=1
reserve_memory=1500000
cache=262144
show_speed_limit=1
show_tmc=1

i dopiero wówczas uruchom program
_________________

 
 
lukasz2110
Waypoint


Dołączył: 22 Lip 2008
Posty: 80
Wysłany: 2017-07-07, 13:24   

Każda zmiana w pliku sys powoduje że wyswietla sie error o rozdzielczosci no nic niech tak zostanie. Dzięki za pomoc. Posiada ktoś może w miare aktualne fotoradary Europy do iGO ?
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 52 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 5201
Wysłany: 2017-07-07, 17:51   

Te dwa wpisy muszą zostać:
Kod:
[interface]
resolution_dir="480_272"
vga=0

[rawdisplay]
class="landscape"
highres=0
screen_x=480
screen_y=272

reszte możesz sobie zmieniac do woli.
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 518 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18400
Wysłany: 2017-07-07, 18:00   

No i zacznij od uruchomienia bez dodatków - czyli konfiguracja minimalna.

Ja nigdy nie miałem w żadnym iGO na 480*272 sekcji [rawdisplay] ani wpisów z rozdzielczością w [interface] i zero kłopotów. Może to jakas przerabiana wersja? Podaj link, z kótrego pobrałeś.
Sprawdź, czy w data.zip/ui_igo masz folder 480_272
_________________

 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 11