Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
GC5070 i inne programy nawigacyjne
Autor Wiadomość
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9625
Wysłany: 2014-02-07, 11:39   

PiTTeR napisał/a:
nie zabardzo rozumiem
Nie przesadzaj - jest jak piszesz.
Instalujesz AM wg poradnika w dziale o tym programie (+patchowanie) i wskazujesz ja jako uruchamiany spod NAWIGACJA
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Loko 
Waypoint


Dołączył: 15 Lut 2008
Posty: 84
Wysłany: 2017-06-17, 09:58   GoClever 5070 pl wybór urządzenia

Po instalacji podczas pierwszego uruchomienia każe wybrać urządzenie. Czy ma znaczenie które wybiorę?

Nieważne co wybiorę nawigacja potrafi się zawieszać. Instaluję Automapę 6.23. Poprzednie wersje chodziły bez problemów. Czy może przyczyną być zasobożerność pamięci?
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18818
Wysłany: 2017-06-17, 12:29   

Opisz dokładnie, jak instalujesz AM -po kolei, okno po oknie - bo pierwszy raz widzę takie pytanie.
I napisz też, czy AM jest na SD, czy w urządzeniu

P.S. Scaliłem z istniejącym wątkiem
_________________

 
 
Loko 
Waypoint


Dołączył: 15 Lut 2008
Posty: 84
Wysłany: 2017-06-17, 15:51   

Urządzenie - GoClever 5070 PL

Urządzenie przełączyłem w tryb "Pamięć MASS". Pokazała się karta SD (8 giga) i drugi dysk (partycja) o pojemności 188 MB. Oby dwa dyski sformatowałem z poziomu windowsa - PPP (prawy przycisk myszy ->formatuj->szybkie formatowanie). Instalacja przebiegała po kolei - instalowałem i na karcie SD i na tej małej partycji. Ściągnąłem dwie różne instalki. Karta była i w czytniku i w nawigacji. Instalacja standardowa bez udziwnień - dla windows CE - bez wyboru dodatków dla urządzeń.

Nawigacja nie łączy się z PC w trybie MS ACTIVESYNC.

Przywracanie ustawień fabrycznych nie pomogło. Zmiana kabelka kapa :(. Lark połączył się normalnie :/.

Znalazłem temat na elektrodzie.pl:
http://www.elektroda.pl/r...2638427-60.html
Wgrywać nowy soft?
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18818
Wysłany: 2017-06-17, 18:54   

Pod warunkiem, że pasuje do numeru płyty. Inaczej zabijesz go nieodwracalnie. Zajrzyj też do http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=31856

A AM zainstaluj wg poradnika, bez udziwnień - czyli karta w czytniku w kompie, GC wyłączony na półce. A potem przenieś folder z programem do urządzenia (np. przez wgranego na SD CeCommandera),a folder z mapa zostaw na karcie

Pomysł ze sformatowaniem rewelacyjny, skąd go wytrzasnąłeś :shock: :?:
_________________

 
 
Loko 
Waypoint


Dołączył: 15 Lut 2008
Posty: 84
Wysłany: 2017-06-18, 08:28   

Cytat:
Pomysł ze sformatowaniem rewelacyjny, skąd go wytrzasnąłeś :shock: :?:

Pokazało partycje a później to już był impuls ;)

Dzięki wątkowi z forum My Navia i z Elektrody udało mi się wgrać soft na nowo. Problem był ze znalezieniem odpowiedniego firmware. Po tej operacji wrócił kontakt przez Windows Mobile, "odblokowała" się partycja ResidentFlash2, Automapa przy pierwszym uruchomieniu nie pyta o typ urządzenia.

Ps: Niewiem czy formatowanie partycji residentflash miało zgubny wpływ. Tam i tak nic nie ma (chyba).

Cytat:

Fleszowanie GoClever 5070 PL

Przygotowanie kart MicroSD:
- karta nie większa niż 4 GB (jak nie mamy mniejszej karty to sformatujmy ją w programie np. gparted )
- formatujemy ją na FAT (FAT16)
Wgranie softu na kartę:
- jako pierwszy kopiujemy plik UPD i nadajemy mu atrybut tylko do odczytu (PPM -> właściwości -> Atrybuty -> zaznaczamy tylko do odczytu)
- później kopiujemy resztę plików
Wgrywanie do nawigacji:
- nawigacja musi być podpięta do zasilania sieciowego (nie komputera, najlepiej naładowana),
- przygotowaną kartę wkładamy do slotu karty
- trzymając power naciskamy reset aż pojawi się tryb flashowania
- jak poprosi o update akceptujemy,
- na końcu poprosi o wyciągnięcie kart mikrosd i reset urządzenia.


U mnie zadziałał soft z tego posta (folder Firmware-GoClever-5070) - elektroda.
 
 
PiTTeR 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 06 Lut 2014
Posty: 5
Wysłany: 2017-06-23, 19:15   Goclever 5070 PL - nowe mapy

Witam. Odgrzebałem dziś nawigację GC 5070PL i cóż, apyt są dosć stare, napewno nie ma wszystkich dróg. Chciałbym zaaktualizować mapy(darmowa aktualizacja niewykorzystana przezemnie juz dawno straciła ważność).
I mam teraz dwa pytania:
- jaką darmową mapę polecacie do zainstalowania na tym urządzeniu i jak to zrobić :)

-a druga sprawa to znalazłem już jakiś poradnik jak zainstalować inne mapy na tym GPS, ale tam potrzebne jest urządzenie z odblokowanym windowsem, a ja takowego tutaj nie posiadam. W jaki sposób można go odblokować?

[ Komentarz dodany przez: ___Olivia_: 2017-06-23, 20:24 ]
Scaliłam z odpowiednim tematem.
Regulamin, punkt 3.
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 74 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6293

Wysłany: 2017-06-23, 19:21   

po pierwsze - mapy to mapy. Co Ci z nich bez programu nawigacyjnego
po drugie GG 5070 jrst fabrycznie odblokowany. Wrzucasz jaki chcesz PROGRAM NAWIGACYJNY wraz z MAPAMI i wkazujesz ściezkę do pliku .exe w menu Nawigacja ( czy jakoś tak )
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
PiTTeR 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 06 Lut 2014
Posty: 5
Wysłany: 2017-06-24, 08:39   

no_taki napisał/a:

po drugie GG 5070 jrst fabrycznie odblokowany. Wrzucasz jaki chcesz PROGRAM NAWIGACYJNY wraz z MAPAMI i wkazujesz ściezkę do pliku .exe w menu Nawigacja ( czy jakoś tak )



Nie miałem pojęcia. A jaki darmowy program nawigacyjny polecasz?
Ewentualnie nie da się wgrać nowszych map żeby działały bez zmiany programu?
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18818
Wysłany: 2017-06-24, 11:31   

Nowe mapy do Mireo - patrz poradnik w dziale o tym programie.
Jaki program lepszy-kazdy poleci coś innego, sprawdź kilka i wybierz sam.
_________________

 
 
PiTTeR 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 06 Lut 2014
Posty: 5
Wysłany: 2017-06-25, 13:21   

jacekp1313 napisał/a:
Nowe mapy do Mireo - patrz poradnik w dziale o tym programie.


Masz na myśli ten poradnik:
http://www.my-navia.pl/vi...p=250164#250164
?

Najnowsze mapy obecnie to te z czerwca?

________________________________________________________________
Edit.

W tym pordaniku są niedziałajace linki do POI + ostrzeżenia.
Podobnie na stronie POI Plaza, nie ma kategorii dla mireo. Macie jakieś inne sprawdzone POI z fotoradarami aktualne?
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 9