Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Kalibracja ekranu
Autor Wiadomość
elmor368
Navi Expert


Dołączył: 11 Cze 2008
Posty: 245
Wysłany: 2017-05-31, 16:03   Kalibracja ekranu

Witam , prosze o info odnośnie kalibracji ekranu w mojej navi Vordon GPS520 Win CE 5"
Nie mogę przeprowadzic prawidłowo kalibracji ekranu . Z menu wybieram kalibracje ekranu pojawia się okno zatwierdzić ustawienia? wybór TAK lub NIE, wybieram TAK, na srodku ekranu pokazuje sie krzyżyk,naciskam 5 krotnie na ten krzyzyk i po 5 naciśnięciu powinien pojawić sie info o zakończeniu kalibracji, a w moim przypadku pojawia sie krzyzyk i procedura przebiegą od nowa. Jak mam własciwie skalibrować ten ekran, bo w AutoMapie nie mogę prawidłowo wpisać nazwę szukanej miejscowości. Prosze o radę.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
NavitelT700+NaviExpe


Pomógł: 524 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18614
Wysłany: 2017-05-31, 16:51   

Często po 5 X trzeba kliknąc w ekran, nie czekając na info.
_________________

 
 
elmor368
Navi Expert


Dołączył: 11 Cze 2008
Posty: 245
Wysłany: 2017-05-31, 17:12   

Dzięki za reakcję. Po 5x klikam w dowolne miejsce na ekranie , ale bez żądnego efektu, wygląda to tak jak by się nawigacja zawiesiła. Natomiast jak kliknę na x po środku ekranu,operacja sie powtarza. Mam tu pytanie, ponieważ kiedyś wymieniałem w tej navi ekran dotykowy, czy może pomóc odłączenie tego ekranu i ponowne podłączenie do nawigacji?.

[ Dodano: 2017-09-05, 14:38 ]
Powodem braku mozliwości przeprowadzenia właściwej kalibtacji ekranu, był uszkodzony panel dotykowy. Po wymianie panelu wszystko jest O.K. Tym samym zamykam temat.
 
 
elmor368
Navi Expert


Dołączył: 11 Cze 2008
Posty: 245
Wysłany: 2018-09-10, 14:37   Nawigacja Vordon 7" AV

Witam, proszę o info jak wykonać kalibracje ekranu w w/w nawigacji w której wymieniłem pęknięty digitizer. Podawane przykłady w necie nie mogę zastosować, bowiem nie mam możliwości wybrać programu urządzenia.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
NavitelT700+NaviExpe


Pomógł: 524 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18614
Wysłany: 2018-09-10, 20:18   

Jeżeli nie pomoże wymuszenie kalibracji przez MyMobiler http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=13801 to chyba niewiele da się zrobić

[ Dodano: 2018-09-10, 20:25 ]
P.S Scaliłem
_________________

 
 
elmor368
Navi Expert


Dołączył: 11 Cze 2008
Posty: 245
Wysłany: 2018-09-10, 22:16   

Wszystko w porządku. Przewinąłem ekran i odnalazłem kalibracje ekranu, którą przeprowadziłem z pozytywnym rezultatem. Dzięki za info.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 1,07 sekundy. Zapytań do SQL: 10