My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2014-02-12, 14:33
TomTom dla Android.-Dyskusja
Autor Wiadomość
samplerwrc
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 26 Sie 2015
Posty: 6
Wysłany: 2016-08-29, 08:26   

Na IOS czytałem że można podmienić za jakiś niepolski głos. Tyle że na andku to nie działa.
 
 
bony-m
Waypoint


Dołączył: 01 Sie 2009
Posty: 55
Wysłany: 2016-09-19, 17:52   

Witam
Panowie nie mogę poradzić sobie z tomtom 1.4 na tablecie lenovo TAB 2 A7-10F Android 4.4.2
struktura katalogów
Android\Data\com.tomtom.europe\files\files
w każdym files jest plik .metadata.xml size było inne zrobiłem na 0
Błąd po odpaleniu
"Brak połączenia sieciowego. Sprawdź ustawienia sieciowe i spróbuj ponownie"
Wgrywałem kilka razy.
Jakieś podpowiedzi?
_________________
Lark 50.1 GC 705V Plus
 
 
stif45 
GPS instruktor



Pomógł: 48 razy
Dołączył: 11 Lis 2009
Posty: 917
Wysłany: 2016-09-19, 21:33   

bony-m...robiłeś jak w TYM poradniku. Katalog Android na karcie pamięci musi utworzyć Tablet. Nie zadziała gdy sam utworzysz od ręki katalog Android.
_________________
http://www.filefox.pl/poleca/stif45
 
 
bony-m
Waypoint


Dołączył: 01 Sie 2009
Posty: 55
Wysłany: 2016-09-19, 23:26   

Tak dokładnie tak robię według tego poradnika.

Dałeś mi do myślenia ;) dostałem tego tableta do wgrania navi a karta jest chyba z innego rano format i spróbuje jeszcze raz ;)
Dam znać co z tego wyszło.

No i jest rano i jest d... blada :( tablet nie tworzy folderu "Android"
Foldery jakie utworzył Audio, Bluetooth, Contact, DCIM, Download, LOST.DIR

Root odpada 5 Androida brak.
Jest jakiś sposób aby to ugryźć ?
_________________
Lark 50.1 GC 705V Plus
 
 
stif45 
GPS instruktor



Pomógł: 48 razy
Dołączył: 11 Lis 2009
Posty: 917
Wysłany: 2016-09-20, 14:42   

bony-m...zainstaluj: Tomtom_Go_Navigazione_e_Traffico_v1.12_Build_1641_Patched
LINK. Opis instalacji na podanej stronie.
_________________
http://www.filefox.pl/poleca/stif45
 
 
bony-m
Waypoint


Dołączył: 01 Sie 2009
Posty: 55
Wysłany: 2016-09-22, 09:24   

Witam.
Problem rozwiązałem :)
Znalazłem w przepastnych czeluściach internetu jakiś rom który pozwolił zaktualizować androida do wersji 5.0 :)

stif45 Dziękuje za zainteresowanie problemem :)
_________________
Lark 50.1 GC 705V Plus
 
 
pawcio203 
Navi Expert



Dołączył: 21 Lis 2008
Posty: 318
Wysłany: 2016-09-25, 12:58   

Mi nie łapie sygnału GPS. Najgorsze, że nie widzę nigdzie opcji szukania tak jak w przypadku urządzeń na winCE.
_________________
Honda Connect+
 
 
zbigniew59
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 08 Paź 2015
Posty: 44
Wysłany: 2016-10-15, 17:02   

Jak usunąć trasy w tom tom go, po załączeniu aplikacji startuje mi z poprzednią trasą a chciałbym od zera. Jest jakaś historia gdzie można wyczyścić poprzednie trasy?
Dotychczas używałem innych nawigacji i w tej nie wszystko mogę ogarnąć.
 
 
Adzi0
Waypoint


Dołączył: 24 Paź 2013
Posty: 23
Wysłany: 2017-03-28, 17:19   

Wiadomo może kiedy będą dostępne mapy 985 na Androida ?
 
 
kristoffer13
azymut


Dołączył: 29 Sie 2010
Posty: 2
Wysłany: 2017-03-28, 19:03   

Są dostępne z poziomu programu już dawno
 
 
Adzi0
Waypoint


Dołączył: 24 Paź 2013
Posty: 23
Wysłany: 2017-03-28, 23:21   

Dzięki :) sugerowałem się poradnikiem, gdzie nadal są 980 :P
 
 
t34v2 
Waypoint


Wiek: 30
Dołączył: 02 Paź 2011
Posty: 36
Skąd: sie to wzielo?
Wysłany: 2017-04-20, 17:06   

bony-m napisał/a:
Witam.
Problem rozwiązałem :)
Znalazłem w przepastnych czeluściach internetu jakiś rom który pozwolił zaktualizować androida do wersji 5.0 :)

stif45 Dziękuje za zainteresowanie problemem :)


Też mam TAB 2 A7-10F, zaktualizowany do Androida 5.0.

Jak odpaliłeś tego tt? Robie dokładnie tak jak jest w poradniku, ale Tomtom odpala i wyłącza się od razu.

Zalezy mi na tym żeby nawigacja była na karcie SD, na pamięci wewnetrznej mam mało miejsca.

Wersję Tomtom_Go_Navigazione_e_Traffico_v1.16 udało mi się bez problemu odpalic, ale nie ma możliwości instalacji mapy na karcie SD.

EDIT: przyszło mi do głowy, żeby wrzucić przez czytnik kart, zamiast podpinać tablet do PC. Działa.
_________________
Nie pytaj co rząd może dla Ciebie zrobić
zapytaj czy mógłby tego nie robić.
 
 
Ad@m
azymut


Dołączył: 02 Maj 2009
Posty: 4
Wysłany: 2017-05-17, 21:32   

Czy mapa Poland_990_8306 jest dostępna dla Tomtom_Go_Navigazione_e_Traffico_v1.16.1_Build_2077 ?
Czy trzeba czekać, aż można będzie pobrać z poziomu programu ?

---edit---

@t34v2
ja uruchomiłem instalację z karty (Lollipop 5.1.1) i mapy mam zainstalowane na karcie SD bez żadnej ingerencji z mojej strony.
 
 
poniziak 
azymut
unnamed


Wiek: 43
Dołączył: 04 Lip 2008
Posty: 1
Skąd: augustow
Wysłany: 2017-07-22, 16:16   

stif45 napisał/a:
bony-m...zainstaluj: Tomtom_Go_Navigazione_e_Traffico_v1.12_Build_1641_Patched
LINK. Opis instalacji na podanej stronie.


Proszę o pomoc pobrałem apkę z linku zainstalowała sie prawidłowo ale nie mam miejsca na mapy a próby przeniesienia na kartę z poradnika

UWAGA: Na urządzenia z systemem Android 4.4.X w zwyż, należy wszystko wgrać na pamięć wewnętrzną urządzenia. Jeżeli nie dysponujemy wystarczającą ilością wewnętrznej pamięci, można wgrać na kartę pamięci. Zrobić jak niżej opisane.

1. Na karcie pamięci wchodzimy do folderu Android/data i tworzymy nowy folder o nazwie com.tomtom.europe. Teraz w folderze Android/data/com.tomtom.europe tworzymy nowy folder o nazwie files. Powinno to na karcie pamięci wyglądać tak: Android/data/com.tomtom.europe/files.

2. Teraz wchodzimy do pobranego i wypakowanego folderu tomtom/com.tomtom.europe i kopiujemy na kartę pamięci do folderu Android/data/com.tomtom.europe/files plik .metadata.xml. (Uwaga. Plik: .metadata.xml. jest ukryty. Jeżeli nie mamy na PC włączone pokazywanie ukrytych plików i folderów, plik jest niewidoczny. Należy tą opcję włączyć na komputerze)

3. Teraz na karcie pamięci w folderze Android/data/com.tomtom.europe/files tworzymy jeszcze jeden folder o nazwie files i do niego kopiujemy również plik .metadata.xml.
Ma to wyglądać tak: Android/data/com.tomtom.europe/files/files.

4. Teraz do folderu na karcie pamięci Android/data/com.tomtom.europe/files/files skopiować z pobranego folderu tomtom/com.tomtom.europe/files zawartość. Skopiować tu również folder pobranej mapy, a do niego plik dct, jak opisano wyżej.

nie przynoszą efektów
urządzenie a jakim mam problem to tablet NavRoad MOVIO2 Android 4.4.2... Z góry dziękuję
 
 
rrudas 
GPS instruktor


Pomógł: 5 razy
Wiek: 53
Dołączył: 12 Lut 2012
Posty: 513
Skąd: Pruszków
Wysłany: 2017-07-22, 17:51   

Google spaprało obsługę kart SD w android 4.4.2. Niektórzy producenci poprawili to w swoich kompilacjach, ale nie wszyscy.

Jak masz "czysty" KitKat, to na 90% możesz zapomnieć o obsłudze kart SD.
_________________
"Nie wystarczy mieć sprawny umysł, trzeba go jeszcze dobrze używać."
Kartezjusz (1596-1650)

Naprawa iPhone Warszawa Praga
Naprawa iPad Warszawa Praga
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,14 sekundy. Zapytań do SQL: 12