My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
TMC w navigonie
Autor Wiadomość
dominikgogo 
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Wiek: 30
Dołączył: 24 Kwi 2009
Posty: 66
Skąd: Radzyń Podlaski
Wysłany: 2013-10-03, 07:57   

W odpisie mam napisane że na Igo TMC działa (?).
W mam wszystkie sekcje w <device>, sprawdzałem i porównywałem z innymi.
Port mam COM8 a prędkość to chyba bez różnicy, ale dałem 115200.
Nie wiem czy dobrze.
Dlatego proszę o sam program (gotowca) jeśli nikt nie ma na GC505TMC to trudno.
P.S. próbowałem z mixerem, ale g... to dało.
Pozdro
_________________
GoClever 505TMC
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9469
Wysłany: 2013-10-03, 08:25   

dominikgogo napisał/a:
W odpisie mam
Podpis to podpis, czyta się treść postu

dominikgogo napisał/a:
Poprzestawiałem coś w 7.7.5 to miałem TMC na czerwono (cały czas) poźniej coś grzebałem i już nie mam.
Wywal wszystkie pozostałości (na SD, w urządzeniu i ew. rejestrze) po wszystkich instalacjach N. i wgraj jeszcze raz 7.7.5 bez przestawiania. Dopisz kody i sprawdź co się dzieje.

Masz plik tmc.nfs?

Spróbuj też wersję z postu kol lufa9999 (oczywiście, porty GPS i TMC zmień pod GC)

Sprawdź http://www.my-navia.pl/vi...p=267522#267522
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
dominikgogo 
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Wiek: 30
Dołączył: 24 Kwi 2009
Posty: 66
Skąd: Radzyń Podlaski
Wysłany: 2013-11-14, 15:50   

przepraszam ze tak długo... nie miałem neta.

Zrobiłem jak poradziłeś. Niestety nie udało sie uruchomić.
TMC.nfs mam.
Kody wpisane i lipa. Nie mam już na to siły.
U mnie na chomikuj jest parę NAVIGONów. Żaden nie kuma TMC
Chyba sobie odpuszczę i pobawię się IGO. Wywala błąd ale to już w innym temacie.

[ Dodano: 2014-03-04, 23:16 ]
Witam. Metodą prób i błędów. Udało mi sie uruchomić TMC w Navigonie na Urzadzeniu GC 505 TMC
zamieniłem pliki CoreConfig.ini

oto zawartość:

[PosSys]
Sensor1=Default Sensor Gps
Positioner=Default Positioner
MapMatcher=Default MapMatcher
Simulation=Default Simulation

[Default Sensor Gps]
DataType=GPS
Connection=Default Sensor Gps Serial
Parser=Default Sensor Gps Parser

[Default Sensor Gps Serial]
ConnectionType=1
Port=2
BaudRate=57600
TimeOut=5



[Default MapMatcher]
#IgnoreOneWay=0
MinMatchingDist=5

[Default Sensor Gps Parser]
AutoDetectEnabled=1
AutoReconnectTimeout=-1
AutoDetectTimeout=-1
ParserFormat1=GGA_RMC
ParserFormat2=GGA_VTG

[GGA_RMC]
prefer=1
Input1=GPGGA,utctime,latitude,ns,longitude,ew,quality,satellites,hdop,altitude,,,,,
Input2=GPRMC,,,,,,,speed_knots,course,utcdate,,,,

[GGA_VTG]
Input1=GPGGA,utctime,latitude,ns,longitude,ew,quality,satellites,hdop,altitude,,,,,
Input2=GPVTG,course,,,,speed_knots,,speed_kmh,

[Default Simulation]
Speed=3.000000

[Default]
Culture=pol-POL
DistanceUnit=0

[ThreadPriorities]
Player=3
SVOX Synth-Thread=3
GpsReceiver=3
BMapDraw=4
TmcTuner=4
TmcExternReceiver=4
TmcCollisionChecker=4

[Tmc]
ScanModeLoopCount = SHALLOW:3,DEEP:1
FreqBandBegin = 875
FreqBandEnd = 1080
HandleGroupRepetitions = 0
AutoTunerSM = SMScheduler1
ManualTunerSM = SMScheduler1
ReadTmcStationSM = SMScheduler2
StationCheckerSM = SMScheduler2
AutoTunerTE = TEScheduler1
ManualTunerTE = TEScheduler1
ReadTmcStationTE = TEScheduler1
StationCheckerTE = TEScheduler1
TmcMessageCacheTE = TEScheduler1
ForceEmulatedHealthSource = 0
IgnoreHALRadioStationTimeout = 0
ForceOwnCBSSource = 0
ForceDeepScan = 0

[PreferNoTmcStationsScheme]
WaitTmcDataTimeout = 2000
WaitTmcStationTimeout = 2000

[PreferPayTmcStationsScheme]
WaitTmcDataTimeout = 60000
WaitTmcStationTimeout = 20000

[ Dodano: 2014-03-04, 23:17 ]
Chula aż miło :mrgreen:
_________________
GoClever 505TMC
 
 
pazura81 
azymut
pazura81


Dołączył: 06 Paź 2015
Posty: 3
Wysłany: 2015-10-06, 17:23   Problem z TMC Navigon 70 plus

Witam wszystkich, mam problem z TMC w Navigon 70 plus. Chodzi o to że, TMC działa tylko na kablu z Navigon 2110 max. Wcześniej działało na zwykłym kablu bez, wbudowanej anteny w kablu.

Proszę napisac gdzie zmienić pliki aby TMC diałało na normalnym kablu :-(
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 515 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18181
Wysłany: 2015-10-06, 20:04   

pazura81 napisał/a:
gdzie zmienić pliki aby TMC diałało na normalnym kablu
A co mają wpisy do kabla? Albo jest sygnał z anteny, albo nie ma

pazura81 napisał/a:
Wcześniej działało na zwykłym kablu bez, wbudowanej anteny w kablu.
A co zmieniałeś ?
1. Pliki w urządzeniu? Jeżeli tak, to które
2. Jaki kabel był poprzednio?
3. Na jakim programie masz problem - na oryginalnym Navigonie z urządzenia, czy wgrywałes inny?

[ Dodano: 2015-10-06, 20:06 ]
P.S. Scalam z istniejącym wątkiem. Proszę o wiekszy szacunek dla regulaminu forum
_________________

 
 
pazura81 
azymut
pazura81


Dołączył: 06 Paź 2015
Posty: 3
Wysłany: 2015-10-06, 20:51   

jacekp1313 napisał/a:
A co zmieniałeś ?


Usunołem orginalny z soft z pamieci flash w Navigon 70 plus

Wgrałem polecane z chomika i na wszystkich jest to samo TMC na czerwono.

jacekp1313 napisał/a:
A co mają wpisy do kabla? Albo jest sygnał z anteny, albo nie ma


No tez mnie to dziwi ale na kablu od Navigon2110 max. TMC swieci po kilku sekundach na innych nie chce :-(

Męcze sie z tym kilka dni i nadal nic. :-(
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 515 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18181
Wysłany: 2015-10-07, 06:37   

Podsumowując:
1. Po zmianie softu TMC działało na kablu od 2110.
2. Na "innych" kablach TMC nie działa.

Jakie to są te "inne" kable?
_________________

 
 
pazura81 
azymut
pazura81


Dołączył: 06 Paź 2015
Posty: 3
Wysłany: 2015-10-07, 15:06   

jacekp1313 napisał/a:
1. Po zmianie softu TMC działało na kablu od 2110.


Na odwrót:) Po zmianie softu TMC działa tylko na kablu od Navigon 2110 max.

2. Na innych kablech TMC cały czas na czerwono. Sa to zwykle kable od Navigona lub Tomtoma

Przed zmianą softu TMC działało na wszystkich kablach.

Teraz zrobiłem aktualizacje do 8.2.5 (szkoda że menu i jezyk DE:() TMC na kablu od 2110max śweciło bez problemu na innych nie chce:(

Ręce mi opadły

Co robię zle???
 
 
lufa9999 
Waypoint



Wiek: 33
Dołączył: 08 Lip 2011
Posty: 94
Skąd: Hattersheim a.M.
Wysłany: 2017-05-17, 18:41   TMC Premium w Hiszpanii

Witam.
Na wakacje wybieram się do Hiszpanii. Na tą okoliczność chciałem uruchomić TMC Premium na Hiszpanię. Może mi toś podać klucz do wpisania w device odnoście TMC w Hiszpanii? Mam wersję Navigona 8.2.
_________________
Pozdrawiam.
Paweł
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 10