My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Navitel C200 / F300
Autor Wiadomość
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 52 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 5153
Wysłany: 2016-08-07, 08:48   

http://www.fileshark.pl/p...information-rar
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
Ben50
Waypoint


Dołączył: 05 Paź 2008
Posty: 19
Wysłany: 2016-08-07, 11:25   

Cześć,
zrobiłem tak jak pisałeś i nie zadziałało (co było źle - to popraw):

po rozpakowaniu SystemInformation na kartę SD
utworzył się katalog SystemInformation z zawartością.
poprawiłem ścieżki do karty w Main\main.ini na SDMMC
poprawiłem ścieżkę do karty w SysInfo\sysinfo.ini na SDMMC

W urządzeniu w katalogu Navitel zmieniłem plik Navitel.exe na Navitel2.exe
wgrałem do katalogu Navitel skrypt
Navitel.mscr o zawartości :
Run("\SDMMC\SystemInformation\SystemInformation.exe")
Sleep(300)
Kill(Navitel.exe)
--- po uruchomieniu pokazał się komunikat : Urządzenie posiada już klucz aktywacyjny , czy chcesz go zmienić - dałem No i wyszedłem.
Wgrałem dodatkowo do katalogu Navitel plik Navitel.exe pochodzący z tego forum - chyba Twojego autorstwa - i zaskoczyło.
Dało się uruchomić AM , łapało GPS - ale po wyjściu z programu (przyciskiem Koniec) na ekranie widnieje CZEKAJ ! Zwalniam użyte zasoby. Proszę nie wyłączać jeszcze urządzenia.
I się nie wyłącza - tylko przycisk ON/OFF - co jest nie tak ?

Czy skrypt .mscr ma być taki jak wyżej ?
Jak uruchamiać ten skrypt - czy przez wgranie pliku Navitel.exe, który pochodzi ze skryptu z forum o zawartości MortScript.exe, Navitel.exe, navitel.mscr ?
Proszę skoryguj,
Dzięki
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 52 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 5153
Wysłany: 2016-08-07, 12:30   

Plik navitel.exe to plik wykonywalny mortscripta o nazwie zmienionej na navitel.exe, w komplecie z nim jest plik navitel.mscr ( zawierający skrypt startowy ) oraz plik mortscript.exe bedacy interpreterem poleceń skryptu. Te trzy pliki stanowią komplet pozwalajacy uruchomic skrypt.
Polecenia skryptu to:
- uruchom panel
- poczekaj 300 ms
- zamknij plik navitel.exe ( czyli plik startowy skryptu) po to nie siedzial caly czas w tle

Dlaczego AM się nie wyłacza - nie wiem.

Po pierwsze.. podaj w skrypcie ściezke do sameej AM, a nie do panelu i zobacz czy tak uruchomiona AM sie wylącza
Jesli nie zadziała , wróć ze scieżką do panelu i
Sprobuj:
1. zostaw w skrypcie tylko pierwszą linijkę
jesli nie pomoże:
2. zamiast AM uruchom panelem cokolwiek innego , np resinfo.exe http://www.fileshark.pl/p...56c/resinfo-rar
Nie istotne co ten programik robi, wazne , czy się zamyka, czy też wisi.
Jesli się zamyka, szukaj na forum info o nie zamykającej się AM ( wydaje mi się, ze gdzies to widziałem, ale AM to nie moja bajka, więc nie pamietam co tam było )
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
Ben50
Waypoint


Dołączył: 05 Paź 2008
Posty: 19
Wysłany: 2016-08-14, 11:46   

Znalazłem rozwiązanie zwisu AP po wyjściu :

w main.ini w sekcji wywołującym AM - Command = "\SDMMC\AutoMapa Eu\wceAm.exe"
było OuitOnExecute = Yes ; dałem No i jest O.K. - wraca do pulpitu.
Dorobiłem jeszcze w lewym górnym rogu ikonkę wyjścia z komendą
Command = "\Windows\Desktop\Exit.lnk"
i z pozycji pulpitu mam możliwość zamknięcia systemu ( Shut down YES/NO).
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 52 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 5153
Wysłany: 2016-08-14, 20:07   

Gratuluję samozaparcia i chęci pogłebiania wiedzy :-) .
Tak trzymac !!
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
robertosad
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 13 Kwi 2010
Posty: 8
Wysłany: 2017-01-30, 14:06   

Witam.
Odświeżę trochę temat, bo mam problem z Navitelem C200.
Podstawiłem pod plik Navitel.exe. plik CECMD.exe (commandera), by poprzeglądać zawartość navigacji i zrobić parę backupów.
Wszystko fajnie uruchamiał się commander, potem wróciłem do oryginału i zaczęło się trochę kopać.
Ponownie podstawiłem commandera i z niego uruchomiłem pulpit (explorer.exe)
Okazało się że commander jest uruchomiony ze 20 razy i podejrzewam że oryginalny program navitela też się uruchamia kilkanaście razy i stąd te problemy.
Jakby nawigacja przy każdym uruchomieniu jak nie widzi programu navitela dopisywała gdzieś kolejną ścieżkę startową do navitel.exe.
Może mieliście coś takiego i znacie rozwiązanie? Gdzie szukać tych wpisów startowych.
Liczę na waszą pomoc.
Z góry dzięki
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 52 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 5153
Wysłany: 2017-01-30, 14:30   

Podstawowe pytanie:
wyłaczaleś i włączales urządzenie ?

Bo jesli nie :
Mogę tylko przypuszczać, ze wylączenie CECMD nie zamyka procesu, a tylko zamyka okno, procea caly czas jet aktywny w tle.
Restart urządzenia powinien zamknąć wszelkie procesy.
Jesli tak jest, wystarczy zamiast bezpośredniego uruchomienia CECMD uruchomic skrypt, który uruchomi CECMD a po jego zamknięciu zabije proces.
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
robertosad
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 13 Kwi 2010
Posty: 8
Wysłany: 2017-01-30, 17:08   

Urządzenie wyłączane za każdym razem.
Nawet ręcznie zamykałem wszystkie uruchomione commandery i po restarcie jest to samo.
Podstawiłem inny - FileMan.exe i on również jest uruchamiany wielokrotnie, więc nie jest to kwestia "usypiania" urządzenia tylko coś gdzieś musi dopisywać start pliku "Navitel.exe" i chyba każde uruchomienie dopisuje nowy wpis.
 
 
henryk57 
Waypoint


Dołączył: 13 Sty 2011
Posty: 16
Wysłany: 2017-05-11, 16:23   AutoMapa na nawigacji Navitel, czy to możliwe

mój brat kupił nawigację Navitel F300, nie jest jednak z niej zadowolony. Wcześniej miał Mantę 570 Easy Rider z wgraną AutoMapą.
AutoMapa jest dla niego o wiele lepsza.
Czy istnieje możliwość zainstalowania AutoMapy na tej nawigacji Navitel, a jeśli tak, czy możemy prosić o jakieś wskazówki.
_________________
GC 5066 AM
MS Lumia 535 Dual SIM,Windows Phone 10
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8833
Wysłany: 2017-05-11, 17:12   

henryk57 napisał/a:
Czy istnieje możliwość zainstalowania AutoMapy na tej nawigacji Navitel,


Spróbuj tak:

1) Podepnij nawigację do kompa
2) Zmień nazwę katalogu Navitel na np. Navitel_old
3) Zainstaluj Auto Mapę na nawigacji, albo na karcie SD
4) Zmień nazwę katalogu AutoMapa na Navitel
5) W katalogu AutoMapa jest plik wykonywalny wceAm.exe , zmień jego nazwę na Navitel
6) Uruchom ponownie nawigację i ciesz się z AutoMapy.

lub tak:

Po zainstalowaniu AM podmień plik Navitel.exe w katalogu Navitel na AutoMapa.exe zmieniając jego nazwę na Navitel.exe

lub tak:

Podmień plik Navitel.exe na explorer.exe dla WinCE zmieniając jego nazwę j.w.
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
henryk57 
Waypoint


Dołączył: 13 Sty 2011
Posty: 16
Wysłany: 2017-05-11, 18:15   

dzięki [i]renron[/i], przyjedzie do mnie brat ok. soboty/niedzieli, to zabierzemy się za to,
na razie dzięki za szybką podpowiedź:)

[ Dodano: 2017-05-17, 22:18 ]
tak, sprawdzone, zrobione bezproblemowo, podziękował dla renron
wszystko działa, jak należy, dziękuję
_________________
GC 5066 AM
MS Lumia 535 Dual SIM,Windows Phone 10
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 10