My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Manta GPS 470 odblokowanie, programy nawigacyjne
Autor Wiadomość
takumo 
azymut


Dołączyła: 08 Sie 2014
Posty: 4
Wysłany: 2014-08-08, 06:42   Manta GPS 470 odblokowanie, programy nawigacyjne

Witam,
kupiłem niedawno nawigację manty gps 470 z win ce 6.0 . Proszę o wskazówki w jaki sposób mogę ją odblokować aby zainstalować automapę

Pozdrawiam i dziękuję za pomoc
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2014-08-17, 07:16, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9514
Wysłany: 2014-08-08, 11:42   

W wiekszości odblokowanie nie jest potrzebne. Sprawdź w opcjach, czy jest wybór programu nawigacyjnego.
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
takumo 
azymut


Dołączyła: 08 Sie 2014
Posty: 4
Wysłany: 2014-08-09, 08:16   

Tak, jest możliwość wyboru ścieżki z programem... ale tylko z karty a ja z automatu kupiłem pełnowymiarowe SD :-/
 
 
Google 
Maestro GPS



Pomógł: 35 razy
Dołączył: 26 Paź 2010
Posty: 2289
Skąd: Google
Wysłany: 2014-08-09, 09:54   

takumo napisał/a:
ale tylko z karty
Bzdury piszesz.
_________________
Poradniki
 
 
takumo 
azymut


Dołączyła: 08 Sie 2014
Posty: 4
Wysłany: 2014-08-09, 11:14   

może i bzdury... mam kartę, wgrałem na nią wersję automapy gotową na SD... wskazałem sieżkę do pliku..ale nie uruchamia się program...

gdy nie miałem włożonej karty to wg mnie nie mogłem wskazać innej lokalizacji z pamięci wbudowanej...ale mogę się mylić, może źle naciskałem ;d

Pytanie jest następujące, czy wystarczy wskazanie samego pliku wykonywalnego ? Czy potrzebuję dograć, edytować jakiś plik startowy ?
Pytanie dodatkowe...czy powinienem uprzednio zainstalować automapę na karcie sd czy też te wersje które są dostępne, "gotowce na sd" , wystarczy tylko przegranie całego pobranego katalogu...?
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9514
Wysłany: 2014-08-09, 12:18   

takumo napisał/a:
gotowce na sd
Gotowce nie działają poprawnie.
Instalka na SD i kopiownaie do manty

takumo napisał/a:
wskazałem sieżkę do pliku..ale nie uruchamia
A który plik wskazałeś?
Wybierz explorer.exe jako nawigacyjny i uruchom AM z Windowsa - będziesz widział komunikaty.
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
takumo 
azymut


Dołączyła: 08 Sie 2014
Posty: 4
Wysłany: 2014-08-10, 15:14   

Każdy jeden po kolei...
Zrobiłem instalkę na karcie, wskazałem plik startowy i hula !:D to najważniejsze, choć i odblokowaniem byłbym także zainteresowany... ;)
 
 
Google 
Maestro GPS



Pomógł: 35 razy
Dołączył: 26 Paź 2010
Posty: 2289
Skąd: Google
Wysłany: 2014-08-10, 17:58   

takumo napisał/a:
choć i odblokowaniem byłbym także zainteresowany... ;)
Na karcie umieść plik explorer.exe z apteczki która jest dostępna na forum i wskaż go jako plik uruchamiający i będziesz miał Windowsa po kliknięciu Nawigacja. To jest tzw. bezpieczne odblokowanie.
_________________
Poradniki
 
 
eqspres
azymut


Dołączył: 22 Kwi 2017
Posty: 2
Wysłany: 2017-04-24, 20:44   

Witam wszystkich,walczę z mantą GPS470 i nic nie wychodzi a chodzi o odblokowanie, oryginalny ekran startowy za każdym razem zakrywa pulpit odblokowujący,a na karcie foldera explorer.exe nie widzi,proszę o jakieś podpowiedzi i z góry dziękuję :-)
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 518 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18386
Wysłany: 2017-04-25, 05:13   

Jeżeli folder explorer.exe na SD ani wskazanie pliku explorer.exe jako nawigacyjny nied ziała, to może tego modelu nie da się odblokować? :-P

P.S przeniosłem z wątku o problemach z 470
_________________

 
 
eqspres
azymut


Dołączył: 22 Kwi 2017
Posty: 2
Wysłany: 2017-04-25, 10:00   

Da się odblokować tylko ja pewnie robię coś nie tak,pozdrawiam
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 518 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18386
Wysłany: 2017-04-25, 16:07   

To zrób, co pisałem wyżej
_________________

 
 
Google 
Maestro GPS



Pomógł: 35 razy
Dołączył: 26 Paź 2010
Posty: 2289
Skąd: Google
Wysłany: 2017-04-25, 21:27   

jacekp1313 napisał/a:
To zrób, co pisałem wyżej
Czyli eqspres, format karty i umieszczenie na niej tylko pustego folderu o nazwie explorer.exe lub sam plik explorer.exe lub sam folder o nazwie explorer.
_________________
Poradniki
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 11