My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2015-08-05, 19:44
Modecom Freeway MX3 i programy nawigacyjne
Autor Wiadomość
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 52 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 5153
Wysłany: 2017-01-14, 18:09   

buncol90 napisał/a:
i uzywam mx3 z igo

A moze podzielisz się ściśle strzeżona przez Ciebie informacją jakiej wersji używasz ?
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
buncol90
Waypoint


Dołączył: 15 Sty 2014
Posty: 15
Wysłany: 2017-01-15, 10:23   

Wersja 9.6.2.209584.
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 52 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 5153
Wysłany: 2017-01-15, 17:05   

Jestem mocno zdziwiony.To wersja mająca bardzo małe wymagania systemowe, a na moim MX3 zarowno 9.6.5 jak i 9.6.13 ( czyli wetsje o zdecydowanie wyższych wymaganiach ) chodzily bez wiekszych problemow.

Mogę tylko przypuszczać, ze masz jakąś masę niepotrzebnych składników map , albo masę kategorii POI, czy coś takiego, czego w stanie program nie jest w stanie sprawnie przetworzyć.
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
buncol90
Waypoint


Dołączył: 15 Sty 2014
Posty: 15
Wysłany: 2017-01-16, 09:36   

:-( Mozesz podesłac mi jakiegos gotowca? Chciałbym zobaczyc jak plynnie chodzi mx3. Chyba ze cos technicznie nie tak z moją navi.
 
 
wojtek1234321
GPS instruktor


Pomógł: 15 razy
Dołączył: 03 Sie 2012
Posty: 675
Wysłany: 2017-01-16, 10:38   

buncol90 napisał/a:
Mozesz podesłac mi jakiegos gotowca?

Po co gotowiec? Usunąć z obecnego co teraz masz wszystko co zbędne i uruchomić program w wersji minimalnej. Jak będzie dobrze to wtedy dokładać po jednym składniku i testować, wtedy okaże się który dodatek może powodować "dziwne" zachowanie nawigacji.
Ostatnio zmieniony przez wojtek1234321 2017-01-16, 10:38, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 518 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18386
Wysłany: 2017-01-16, 10:38   

Sprawdzone na moim MX3:
http://www.my-navia.pl/vi...p=458538#458538
http://www.my-navia.pl/vi...p=454372#454372 (NextGen)
_________________

 
 
wieslaw1914
azymut


Dołączył: 08 Maj 2016
Posty: 1
Wysłany: 2017-04-19, 13:37   subskrypcja AM z 2-letnią aktualizacją

Kupiłem w zeszłym roku modecom z 2-letnią subskrypcją i dwa dni temu dostałem emaila żebym wykupił subskrypcję bo się konczy czy jest to możliwe coś poszło nie tak czy to idzie z automatu do wszystkich , przy zakupie navi pudełko było nie otwierane dopiero ja je otwierałem .

[ Komentarz dodany przez: ___Olivia_: 2017-04-20, 19:25 ]
Scaliłam z odpowiednim tematem.
Regulamin, punkt 3.
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 52 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 5153
Wysłany: 2017-04-19, 15:08   

Pisz albo do sprzedawcy, albo bezposrednio do Aquartu ( oczywiście jesli deklarację 2-letniej subskrypcji masz na pismie, a nie tylko przeczytałes na stronie sprzedawcy )
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
ADINO 
Navi Expert



Dołączył: 04 Sie 2012
Posty: 340
Wysłany: 2017-04-20, 15:22   

Najlepiej mail do supportu. Podajesz nr licencji, maila i sprawa wyjaśniona. Oczywiście jeżeli masz papier o jakim pisze no_taki
 
 
jenks
Waypoint


Dołączył: 13 Maj 2009
Posty: 191
Wysłany: 2017-04-20, 17:29   

wieslaw1914 napisał/a:
Kupiłem w zeszłym roku modecom z 2-letnią subskrypcją


A kolega zarejestrował zainstalowaną mapę w supporcie AM po uruchomieniu? Ja chociaż nie osobiście spotkałem się z podobnym przypadkiem bo właściciel nie zarejestrował licencji i po roku kalendarzowym subskrypcji w AM nie chcieli uznać, pomimo tego że wew. pudełka była lic i wzmianka subskrypcja 18 m-cy.
 
 
ADINO 
Navi Expert



Dołączył: 04 Sie 2012
Posty: 340
Wysłany: 2017-04-21, 16:07   

Jak nie zarejestrował to jak ściągał aktualizacje? Poza tym skoro dostał maila to chyba zarejestrował?
 
 
jenks
Waypoint


Dołączył: 13 Maj 2009
Posty: 191
Wysłany: 2017-04-21, 16:54   

ADINO napisał/a:
Jak nie zarejestrował to jak ściągał aktualizacje?


Ja pisałem jak zrobił mój znajomy;kupił procyjną MX3 z AM w październiku (początek) w urządzeniu była zainstalowana AM-PL z lipca 2015 więc jako chłopek roztropek wykombinował ze zarejestruje ją dopiero w 2016 w czerwcu i będzie miał jeszcze 2017 rok aktualną a subskrypcja z promocją była ważna do końca 2016 roku i w ten sposób wyszedł jak Zabłocki na mydle. :-D
 
 
ADINO 
Navi Expert



Dołączył: 04 Sie 2012
Posty: 340
Wysłany: 2017-04-21, 17:17   

:-D :-D Dobre. Przechytrzył sam siebie :-D :-D
Ale mi chodziło raczej o to co zrobił wiesław1914. Tylko jak ktoś pisze na forum jednego posta i potem cisza to nigdy nie będzie wiedział co z czym się je.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 11