My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2014-02-13, 10:03
AutoMapa dla Androida - POI, ulubione...
Autor Wiadomość
felis
Waypoint


Dołączył: 21 Lip 2011
Posty: 20
Wysłany: 2017-04-20, 20:56   

Mam tak
Kod:
EnableSpeedCamsForCurCountry=-1
NoSpeedCamCountries4=
 
 
jenks
Waypoint


Dołączył: 13 Maj 2009
Posty: 186
Wysłany: 2017-04-21, 13:02   

geranium napisał/a:
znacznik masz na niebiesko czy na biało ?



Na ostrzeganiu wszystkie kwadraciki oznaczone na niebiesko gdy wejdę w sekcje np. fotoradar przenośny/pokazuj zielone ptaszki /ostrzegaj zielone/położone przy trasie zielona kropka/max 30 m lewa i prawa.Gdy przestawiam na położonych w kier.jazdy też zielona kropka a ostrzegania brak.Pozostałe poi jakie są włączone ostrzeganie wszystko ostrzega ale co w sekcji radary niestety ostrzeżeń brak.Pierwszy raz mam taki problem,nigdy poprzednio tego nie było.
 
 
felis
Waypoint


Dołączył: 21 Lip 2011
Posty: 20
Wysłany: 2017-04-21, 16:19   

jenks napisał/a:
Pozostałe poi jakie są włączone ostrzeganie wszystko ostrzega ale co w sekcji radary niestety ostrzeżeń brak.

A próbowałeś zrobić taką prostą rzecz jak odinstalowanie automapy wraz z usunięciem ewentualnych pozostałości po niej, potem reset urządzenia i ponowna instalacja z ewentualnym pobraniem aktualizacji?
 
 
jenks
Waypoint


Dołączył: 13 Maj 2009
Posty: 186
Wysłany: 2017-04-21, 18:03   

felis napisał/a:
A próbowałeś zrobić taką prostą rzecz jak odinstalowanie automapy wraz z usunięciem ewentualnych pozostałości po niej


Od dłuższego czasu używam ĄM i dopiero jak wszystkie znane mi sposoby nie pomogły napisałem posta z prośbą o pomoc bo już nie miałem innego wyjścia myślałem że ktoś się z takim problemem spotkał i udało mu się go rozwiązać.
 
 
felis
Waypoint


Dołączył: 21 Lip 2011
Posty: 20
Wysłany: 2017-04-21, 18:59   

jenks napisał/a:
Od dłuższego czasu używam ĄM i dopiero jak wszystkie znane mi sposoby nie pomogły napisałem posta z prośbą o pomoc

I tu widać przewagę tradycyjnej nawigacji nad wersją dla androida. W starym modecomie mx2 pod Windows CE, bez trudu ustawiłem wyświetlanie radarów w Hiszpanii, nadałem im dźwięki i ikonki jakie mi pasowały. Ale modecom ma swoje lata i czasem się zawiesza, dlatego chciałem to samo zrobić na smartfonie z androidem i zaczęły się schody.
 
 
stanley_p 
Waypoint


Dołączył: 20 Kwi 2009
Posty: 59
Wysłany: 2017-05-25, 13:31   Przejazdy kolejowe - inteligentne ostrzeganie, da się?

Witam

Jadę sobie drogą, wzdłuż której biegnie linia kolejowa i przy zbliżaniu się do każdego przejazdu kolejowego bez sensu gada, trąbi, pika. Czy można jakoś ustawić (jak?), aby ostrzegało tylko tam, gdzie na wytyczonej trasie linia kolejowa rzeczywiście przecina drogę?
AM 4.3.0(1428) Android.
_________________
Asus A696 + WM6.0 + 16GB SDHC + to co sobie wgram ;)
Portable AutoIt: TUTAJ , także nawiga
 
 
szakal64 
Navi Expert



Pomógł: 1 raz
Dołączył: 29 Wrz 2008
Posty: 257
Skąd: Z kosmosu
Wysłany: 2017-05-25, 13:50   

Wyłącz ostrzeganie o przejazdach i po kłopocie, chyba zauważasz znaki ostrzegawcze. Bo jak potrzebujesz AM do ostrzegania przed przejazdami to współczuję.
_________________
Modecom MX4 HD

http://filefox.pl/poleca/szakal64
Ściąganie plików przy pełnej prędkości za grosze!!!
 
 
stanley_p 
Waypoint


Dołączył: 20 Kwi 2009
Posty: 59
Wysłany: 2017-05-25, 14:12   

Idąc dalej Twoją logiką, można całkiem wyłączyć ostrzeganie np. o fotoradarach stacjonarnych (też są znaki), albo w ogóle zrezygnować z korzystania nawigacji (kiedyś się jeździło na zwykłe mapy+drogowskazy i też się jakoś dojeżdżało do celu).
Są różne sytuacje, np. ograniczona widoczność, mgła, itp. i uważam takie ostrzeżenie nie zaszkodzi. Pod warunkiem, że będzie tam gdzie trzeba, a nie przy każdym mijanym z boku przejeździe.
Oczekuję bardziej merytorycznych i pomocnych odpowiedzi.

P.S. BTW: nie dalej jak zeszłej jesieni podczas mgły widziałem TIR-a, który zawisł na nasypie. Droga biegła wzdłuż linii, w pewnym momencie ją przecięła , przechodząc na drugą stronę (taki a'la podwójny zakręt). Gość pojechał prosto, chyba nie zauważył znaków. Zapewne mu współczujesz.
_________________
Asus A696 + WM6.0 + 16GB SDHC + to co sobie wgram ;)
Portable AutoIt: TUTAJ , także nawiga
 
 
wojtek1234321
GPS instruktor


Pomógł: 15 razy
Dołączył: 03 Sie 2012
Posty: 668
Wysłany: 2017-05-25, 14:22   

stanley_p napisał/a:
przy zbliżaniu się do każdego przejazdu kolejowego bez sensu gada, trąbi, pika. Czy można jakoś ustawić (jak?), aby ostrzegało tylko tam, gdzie na wytyczonej trasie linia kolejowa rzeczywiście przecina drogę?
AM 4.3.0(1428) Android.

No przecież tak było w AM WinCE że "mówiła" tylko przejazdy "kolidujące" z wyznaczoną trasą, jeżeli nie było wyznaczonej trasy to ostrzegała o wszystkich możliwych w swoim zasięgu ostrzegania podczas jazdy. No chyba że coś w ostatnim wydaniu "poprawili".
Druga sprawa to:
stanley_p napisał/a:
AM 4.3.0(1428) Android.

A to jest dział:
Oprogramowanie nawigacyjne WinCE
Więc trochę nie w tym miejscu. Nie wiem jak to jest "na Andrucie"
 
 
MaxEd
Waypoint


Dołączył: 02 Kwi 2016
Posty: 102
Wysłany: 2017-05-25, 14:43   

stanley_p napisał/a:
Czy można jakoś ustawić (jak?)

Można, trzeba wejść w parametry ostrzegania i ustawić wedle uznania, dasz radę? :roll:
 
 
ADINO 
Navi Expert



Dołączył: 04 Sie 2012
Posty: 322
Wysłany: 2017-05-25, 17:31   

stanley_p napisał/a:
Czy można jakoś ustawić (jak?)

Ustaw ostrzeganie max z prawej/lewej na kilka metrów to nie będzie ostrzegać.
 
 
stanley_p 
Waypoint


Dołączył: 20 Kwi 2009
Posty: 59
Wysłany: 2017-05-25, 23:03   

wojtek1234321 napisał/a:
Druga sprawa to:
stanley_p napisał/a:
AM 4.3.0(1428) Android.

A to jest dział:
Oprogramowanie nawigacyjne WinCE
Więc trochę nie w tym miejscu. Nie wiem jak to jest "na Andrucie"

Ups, mea culpa. Wiem, że to mnie słabo usprawiedliwia, ale od wielu lat korzystałem z urządzenia opartego na Win i zawsze pisałem w tamtym dziale ;-) Niestety niedawno w poczciwym Asusku A696 padł dotyk i niejako z konieczności przesiadłem się na "Andruta". Widzę jednak, że moderacja zaczuwała jak należy ;-)

ADINO napisał/a:
Ustaw ostrzeganie max z prawej/lewej na kilka metrów to nie będzie ostrzegać.

I właśnie tak w międzyczasie uczyniłem. Ustawiłem na minimum, czyli 5m. Dodatkowo włączyłem "Nie ostrzegaj o POI po lewej na drogach dwukierunkowych". Puściłem demo na testowym odcinku (np. ulica Solna w Kołobrzegu - jechałem niedawno, myślałem, że qrwicy dostanę) i wygląda na to, że teraz jest w miarę ok.

wojtek1234321 napisał/a:
No przecież tak było w AM WinCE że "mówiła" tylko przejazdy "kolidujące" z wyznaczoną trasą, jeżeli nie było wyznaczonej trasy to ostrzegała o wszystkich możliwych w swoim zasięgu ostrzegania podczas jazdy. No chyba że coś w ostatnim wydaniu "poprawili".

No właśnie, też mam wrażenie - jeśli pamięć mnie nie zawodzi - że w AM na WinCE problem chyba występował we wczesnych wersjach (ja zaczynałem bodaj od 5.x). Potem już było OK, tzn. ostrzegało tak napisałeś. Nie trzeba było dla przejazdów specjalnie ustawiać zasięgu, itp. Zatem coś mi to wygląda na paw AM na Androida. Czy błąd także występuje w najnowszych wersjach na WinCE, tego nie mam jak sprawdzić.
Pozdrawiam.

[ Dodano: 2017-08-12, 14:50 ]
Witam
W aAm 4.5.0 nadal nie jest rozwiązany problem ostrzegania o przejazdach kolejowych, które są w pobliżu, lecz nie przecinają wytyczonej trasy. Trzeba się posiłkować ustawieniem na minimum ostrzegania z lewej/prawej strony.
_________________
Asus A696 + WM6.0 + 16GB SDHC + to co sobie wgram ;)
Portable AutoIt: TUTAJ , także nawiga
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,18 sekundy. Zapytań do SQL: 10