My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
iGO NextGen for ANDROID
Autor Wiadomość
zbyshek
Navi Expert



Pomógł: 2 razy
Dołączył: 11 Kwi 2010
Posty: 429
Skąd: pałac nad jeziorem
Wysłany: 2017-03-27, 21:17   

Ej tam tak sobie skopiowałem - mam takie archiwum - jeszcze jedna wskazówka



..
 
 
szwagier22
GPS instruktor


Pomógł: 3 razy
Dołączył: 13 Lip 2009
Posty: 742
Wysłany: 2017-03-28, 07:48   

zbyshek napisał/a:
Zawartość paczki VocalizerEx do pamięci wewn urządzenia potem instalacja apk - musi działać. ;-)

..

I u mnie działa bez problemu, i ma SGS6 i na Asusie - wszystkie głosy włącznie z Agatką działają. Apka z końcówką t.
Wydaje mi się że samsungowski syntezator jest najlepszy, ale niestety na Asusie nie daje się zainstalować.
 
 
geranium 
guru


Pomógł: 10 razy
Dołączył: 10 Cze 2008
Posty: 1733
Wysłany: 2017-03-28, 15:07   

szwagier22 napisał/a:
... samsungowski syntezator jest najlepszy...


potem ivona z głosem maji.(kiedyś niekwestionowany lider, a może samsung ich podkupił ??)

reszta to tylko daleko odstająca ciekawostka....
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 50 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 4889
Wysłany: 2017-03-28, 15:26   

Dzieki uprzejmości jednego z kolegow mam ta tablecie loquendo. ( od razu uprzedzam, ze udostepnienie przeze mnie tego syntezatora nie jest niestety mozliwe )
No.... powiem, ze głos Krzysztofa z lekka wbił mnie w fotel.
Prakycznie nie do odróżnienia od naturalnego, a dykcja i akcentowanie bez zastrzeżeń.
Mówi zdecydowanie lepiej niż trzy czwarte naszych rodaków ;-)
Na razie testowane w symulacji tylko :-)
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
zbyshek
Navi Expert



Pomógł: 2 razy
Dołączył: 11 Kwi 2010
Posty: 429
Skąd: pałac nad jeziorem
Wysłany: 2017-03-28, 21:13   

Znowu pliki w pamięci wewnętrznej choć mniej niż VocalizerEx :->

..
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 50 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 4889
Wysłany: 2017-03-28, 21:17   

a dowolna apka niby gdzie się instaluje ?? W chmurze ? :mrgreen:
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
wal24
Navi Expert


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 23 Lis 2008
Posty: 221
Wysłany: 2017-03-29, 16:31   

Głos Loquendo. Krzysztof i inne. Katalog LoquendoTTS skopiować do pamięci wewnętrznej. Zainstalować loquendo.tts-all.apk (jest w katalogu).
LoquendoTTS.rar
 
 
zbyshek
Navi Expert



Pomógł: 2 razy
Dołączył: 11 Kwi 2010
Posty: 429
Skąd: pałac nad jeziorem
Wysłany: 2017-03-29, 17:11   

no_taki napisał/a:
a dowolna apka niby gdzie się instaluje ?? W chmurze ? :mrgreen:

Sie rozumie że w wewntrz choć niektóre można przenieść na SD
Ale zawartość folderów ma swoją wagę i jak się walczy z pojemnością pamięci to wszystko ma znaczenie :-/

Krzysztof natrętnie gada 90 kilometrów na ha

wal24 - czy do voice Voice_TTS_And_plp_lua_mx.zip?

..
 
 
wal24
Navi Expert


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 23 Lis 2008
Posty: 221
Wysłany: 2017-03-29, 17:58   

Powinno działać. Każdy na którym działa Ivona i VocalizerEx powinien działać z tym.
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 50 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 4889
Wysłany: 2017-03-29, 18:19   

Ja uruchomilem na zwyklej Agatce pod adndka ... i nie widze problemów ;-)
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
przemek171070
Navi Expert


Dołączył: 15 Kwi 2016
Posty: 267
Wysłany: 2017-04-21, 09:27   

Witam. Mam taki problem z Nextgenem na Androidzie w radyjku samochodowym .Nawigacja umieszczona jest na karcie pamięci umieszczonej w radiu.Uruchamiam Nextgena i cała konfiguracja przebiega prawidłowo, to znaczy wszystkie moje ustawienia zostają zapisane na karcie z nawigacją.Po ponownym uruchomieniu wszystko jest tak jak zostawiłem po konfiguracji. Jedyny problem dotyczy samych fotoradarów.Ustawiam na mapie jakiś nowy fotoradar lub zmieniam np prędkość lub kierunek na istniejącym już fotoradarze i niestety nawigacja nie zapisuje mi tych ustawien. Po ponownym uruchomieniu nawigacji brak jest moich wczesniejszych ustawień na radarach.Czy ktoś może mi podpowiedzieć co jest tego powodem,że nie mogę zapisać swoich ustawien speedcam.Wygląda to jak by nawigacją miała dostęp do folderu profilowym ale już nie miała dostępu zapisu do folderu speedcami
 
 
szwagier22
GPS instruktor


Pomógł: 3 razy
Dołączył: 13 Lip 2009
Posty: 742
Wysłany: 2017-04-21, 14:35   

przemek171070 napisał/a:
Wygląda to jak by nawigacją miała dostęp do folderu profilowym ale już nie miała dostępu zapisu do folderu speedcami

Dlaczego wygląda - sprawdź jakie masz uprawnienia wykonywalności dla tego folderu, przecież nikt tego za ciebie nie zrobi. Jeżeli brak uprawnień do zapisu to je nadaj.
 
 
przemek171070
Navi Expert


Dołączył: 15 Kwi 2016
Posty: 267
Wysłany: 2017-04-21, 14:45   

A czy byś był uprzejmy jakoś mnie nakierować gdzie i jak nadać takie uprawnienia. Sorki słaby jestem w tych sprawach informatycznych
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 50 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 4889
Wysłany: 2017-04-21, 17:08   

przemek171070 napisał/a:
,że nie mogę zapisać swoich ustawien speedcam

Przede wszystkim sprecyzuj:
- czy modyfikujesz dane zawarte content/speedcam ( czyli wprowadzasz zmiany w pliku speedca.txt )
- czy też wprowadzasz fotoradary z poziomu programu i modyfikujesz/dodajesz/usuwasz radary z opcji zawartych na mapie.
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
przemek171070
Navi Expert


Dołączył: 15 Kwi 2016
Posty: 267
Wysłany: 2017-04-21, 17:20   

Ta druga opcją. Ustawienia z poziomu nawigacji.Wprowadzam np nowy fotoradar na mapie i jest on widoczny.Niestety gdy wyłączę nawigację i ponownie uruchomie radaru tego już nie ma. Tak samo jest gdy z poziomu nawigacji zmieniam kierunek radaru lub jego prędkość to po ponownym uruchomieniu nawigacji ustawień tych już nie ma.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,52 sekundy. Zapytań do SQL: 10