My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Wyznaczanie / zapisywanie / modyfikacja trasy w IGO/Primo
Autor Wiadomość
przemek171070
Navi Expert


Dołączył: 15 Kwi 2016
Posty: 219
Wysłany: 2016-08-09, 06:38   

Leinks a sprawdz jak będzie wyznaczała odznaczając historie ruchu
 
 
leinks
azymut


Dołączył: 08 Sie 2016
Posty: 4
Wysłany: 2016-08-09, 14:43   

Okej, jak wrócę to sprawdzę. Teraz jestem w trasie. Pozdrawiam Lukasz
 
 
karols87
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 14 Kwi 2017
Posty: 5
Wysłany: 2017-04-20, 11:39   

mam pytanie...wgralem te same mapy do primo i nextgena i na tym samym odcinku wyznacza inaczej trasy, czy to normalne? jak tak to ktory program jest lepszy w wyznaczaniu tras?
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 515 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18046
Wysłany: 2017-04-20, 12:56   

Rozumiem, że wydanie o dostawca map identyczne.
Teoretycznie trasy wyznacza tak samo. Sprawdź czy w obu programach masz identycznie ustawione:
1. Typ trasy (szybka/krótka...) + dopuszczenie płatnych/gruntowych + rodzaj pojazdu
2. Pliki HNR, FSP; HSP
3. Statystyka korków/TMC

Podaj tez trasę i ew. screeny z obu programów
_________________

 
 
karols87
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 14 Kwi 2017
Posty: 5
Wysłany: 2017-04-20, 14:10   

iGO Primo_9.6.13.405512 - wersja primo

Nextgen_v9.19.2.543580_Wince i 480x272.NextgenBlaupunkt-Baros.9.18.40.6913_Feb.24.2017- wersje nextgen

mapy here 2016q4 na wszystkich wersjach, trasa łatwa, ustawienia takie same


łuków - katowice
primo kaze jechac obwodnica radomia, nextgen przez radom, taka mala roznica ale zastanawiam sie czy na innych trasach tez beda roznice
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 49 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 4776
Wysłany: 2017-04-20, 17:56   

ciekawe.... bo u mnie tak:

,
Trase masz ustawiona KRÓTKĄ a nie latwa . ( skadinąd o godzię dłuższą od łatwej )



A róznica... sto metrów krócej, to kuz krócej, Może ciut inaczej programy zliczaja te metry.
Albo na jednym z programów masz korzystanie z danych historycznych ruchu, a na drugim nie
Albo... na obu programach masz ustawione korzystanie z tych danych tylko sprawdzałeś trasę na róznych programach w róznym czasie..
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
karols87
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 14 Kwi 2017
Posty: 5
Wysłany: 2017-04-20, 20:51   

mam trase latwa tylko zauwazylem ze nie z samego lukowa tylko okolic...nie zmienia to faktu ze przez radom roznie prowadza...zastanawiam sie czy warto przesiadac sie z primo na nextgena, nextgena nie znam ale jest nowszy i moze usprawniony
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 49 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 4776
Wysłany: 2017-04-20, 21:08   

Kolego.. piszesz to samo na dwóch forach i zero konkretów, a dokladnie rzecz ujmujac - kręcenie

Napisales Łuków-Katowice ?? Napisales.
Wiec Ci udowodnilem, ze piszesz nieprawdę.

Podaj konkretna trasę do sprawdzenia i będziemy dalej rozmawiać. Bo na razie - z calym szacunkiem - nie ma o czym.
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 9