My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2012-05-04, 10:30
renault (i inne) z nawigacją TT Carminat
Autor Wiadomość
Czelu
azymut


Dołączył: 08 Sty 2017
Posty: 2
Wysłany: 2017-01-08, 14:34   

Hej,

piszę do Was z tematem, z którym nie mogę sobie poradzić od dłuższego czasu. Otóż nie tak dawno zrobiłem sobie formata map w Carminat TT (mam Clio z 2009 roku z wbudowaną nawigacją) i ściągnąłem mapy Europy potrzebne mi na wakacje. Okazało się jednak jeżdżąc po Polsce, że mapy te są przestarzałe więc stwierdziłem, że trzeba zrobić ich aktualizacje. Zrobiłem wszystko jak w piśmie stoi włożyłem kartę SD z nowymi mapami do nawigacji i ... nawigacja mi się zacięła.

Co dziwne, samochód cały czas porusza się po mapie, jednak nie mogę nic wbić w nawigacje. Co więcej nie można przeskoczyć z obrazu map ani zmienić stacji radiowej. Radio gra, Bluetooth działa, można zmieniać źródła głosu itp. Reszta przycisków "padła". Czy ktoś miał podobną sytuację?

Dodam, że już odpinałem radio od akumulatora, żeby je zrestartować i próbowałem włożyć sformatowaną kartę SD ze starymi mapami, które działały w nawigacji, ale nic z tego. Czy można tę usterkę naprawić jakimiś "domowymi" sposobami? Z góry dzięki za pomoc.

[ Dodano: 2017-01-14, 11:52 ]
Z tego co widzę to nikt się z tym nie spotkał. To może z innej beczki. Jest szansa na przeinstalowanie softu w nawigacji? Z tego co grzebałem w urządzeniu i po innych forach problemem jest "zainfekowana" nawigacja, która złapała wirusa z karty SD. Ktoś ma jakiś pomysł?

[ Dodano: 2017-02-11, 15:59 ]
Dla ułatwienia wklejam zdjęcia mojego problemu.

Aby dokładniej opisać problem to nie wyświetla się obsługa radia i temperatury na wyświetlaczu. Cały ekran zajmuje nawigacja. Radio działa i można nim sterować, ale wyświetlacz nie reaguje na zmiany, wcześniej pokazywał np. zmianę stacji radiowej czy głośności.



[ Dodano: 2017-02-11, 16:00 ]
 
 
Slabuk
Waypoint


Dołączył: 25 Lut 2008
Posty: 77
Wysłany: 2017-02-11, 18:01   

Nawigacja działa w trybie Scenica. Nie słyszałem, żeby ktoś samodzielnie to naprawił. Pozostaje serwis.
_________________
Nie pomagam na PW
Zapraszam
 
 
Czelu
azymut


Dołączył: 08 Sty 2017
Posty: 2
Wysłany: 2017-02-12, 14:53   

Hej,

no nic dzięki za pomoc. Próbowałem już wszystkiego włącznie z wymianami bezpieczników, resetem radia, rozbieraniem nawigacji i sprawdzaniem wiązek, wszystko wygląda na sprawne.

Byłem przejdazem w serwisie Renault i ich pracownik powiedział, że na pierwszy rzut oka nie wie co jest przyczyną awarii i sugerował, żeby umówić się na dłuższą wizytę by mogli w tym pogrzebać. Najwyraźniej serwis jest moją ostatnią deską ratunku.
 
 
szmydu
azymut


Dołączył: 15 Kwi 2017
Posty: 3
Wysłany: 2017-04-15, 22:19   

Witam, stałem sie posiadaczem meganki z wersją aplikacji 9.842. Czy jest już jakiś sprawdzony sposób na scrackowanie tej nawigacji aby bezpłatnie wgrać polska mapę ?
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 515 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18046
Wysłany: 2017-04-16, 15:29   

Przeczytaj ostatnie 10 stron - opisano, co robic z ta wersja navcore
_________________

 
 
szmydu
azymut


Dołączył: 15 Kwi 2017
Posty: 3
Wysłany: 2017-04-17, 12:44   

jacekp1313 napisał/a:
Przeczytaj ostatnie 10 stron - opisano, co robic z ta wersja navcore


Tak zrobiłem zanim zadałem pytanie :) Niestety na ostatnich 10 stronach nie ma informacji na ten temat. Są tylko wpisy:

(...)
Od 9XXX tylko update przez renault.
(...)
ApplicationVersionVersionNumber=9844

Niestety tylko oryginalna mapa.
(...)

Z tego wynika, że mając wersję 9,842 nic nie zdziałam. Natomiast użytkownik KERIK napisał:

(...)
Loledzy krissek i kecyrf z apoznajcie się z tym postem tu jest wszystko ,tylko trzeba czytać dokładnie i ze zrozumieniem , należy dokładnie postępować punkt po punkcie i powinno się udać .
(...)

"Powinno się udać" nie jest potwierdzeniem a "krissek i kecyrf" nie potwierdzili tego faktu. Dlatego proszę o informację czy można spatchować wersję 9.842 ? Może sposobem użytkownika Stif45, tyle że dotyczy on wersji 8.842 (taki navcore jest dołączony, więc raczej nie moge go wgrać do navi z 9,842).
 
 
Kerik 
guru
irek 49



Pomógł: 24 razy
Dołączył: 15 Mar 2009
Posty: 1180
Wysłany: 2017-04-17, 16:13   

szmydu, moje wypowiedzi dotyczą navcore 8.842 bo ja takie mam w Renault clio III z 2010 r. i zainstalowałem mapę Polski i mapę Europy , i działają bez zarzutu. Jeśli chodzi o navcore 9,842 to chyba nie da się nic zrobić.
_________________
Lark 50.1 ( WinCe 6.0 ) - Auto Mapa , Mapa MapTop , TomTom-navi w sam.
Używaj przycisku : POMÓGŁ
 
 
szmydu
azymut


Dołączył: 15 Kwi 2017
Posty: 3
Wysłany: 2017-04-17, 16:27   

Z drugiej strony jestem_ktoś napisał:

(...)
Krok podstawowy - sprawdzić wersję navcore. Jak poniżej 10 - idź do kroku pierwszego. Jak 10 i wyżej - idź do http://www.my-navia.pl/vi...p=421151#421151
Krok pierwszy - poszukac mojego postu z linkami
Krok drugi - przeczytać post i załączone linki
Krok trzeci - ściagnąćpliki i spróbować
(...)

tak jakby dla aplikacji 8.x i 9.x była ta sama procedura.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 515 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18046
Wysłany: 2017-04-17, 17:02   

Bo jest taka sama dla wszystkich poniżej 9.84

Dla 9.84 i wyżej tez opisano, co robić. Różnica polega na tym, że nie ma potwierdzenia, czy to działa
_________________

 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 10