My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2011-04-27, 06:18
Mio C250 odblokowanie, programy nawigacyjne
Autor Wiadomość
Gregrin
Waypoint


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 03 Lis 2008
Posty: 146
Wysłany: 2016-12-08, 17:58   

Witam
Znajomy chciał uaktualnić mapy w tej 10letniej navi. Zgodnie z instrukcjami zainstalowałem rom 2.0 i przekopiowałem "Program Files" (pliku "autorun.inf" nie było w paczce a ściągałem stad http://chomikuj.pl/xwerty...oftem+mio+moov) i niby wszystko działa ale coś chyba jest nie tak.
1.Nie działa autostart z karty. Pliki do poprawy obrazu przekopiowałem na SD ale nic się nie uruchamia. Podmieniłem FileManCE z apteczki na mp3player i za jego pomocą moglem uruchomić exek do poprawy obrazu i zadziałało.
2.Gdy chce uruchomić TT7.910 dostaje błąd "Cannot find 'TomTom Navigator' (or one of its components)."
Wiem ze takie coś może być spowodowane brakiem dlli ale dorzuciłem już do TT ok 30MB znaleźnych na necie i dalej nie staruje :/

Najnowsza automapa działa ale ze względu na to ze urządzenie ma mało pamięci AM ma problem z wyliczaniem dalszych tras (pow 100km).

Znalazłem jakiegoś TT z dopiskiem mioc250 na chomiku ale nie wiem czy będzie to działać.
Ciężko teraz o jakieś działające linki do tych trochę wiekowych już programów dlatego chciałem zapytać się czy ma ktoś jakiegoś sprawdzonego TT na to urządzenie i mógłby wrzucić na mediafire.com albo zippyshare.com ??
_________________
Gość
 
 
Bismar 
Maestro GPS



Pomógł: 157 razy
Dołączył: 05 Lut 2009
Posty: 3449
Skąd: Lubelskie
Wysłany: 2016-12-08, 18:25   

Jeśli chodzi o TT to masz rację , że brak dll , chyba 4-5 sztuk. Jak znajdę to wrzucę, albo szukaj w postach bo ja kiedyś pisałem jakie są potrzebne. Co do AM ja wyznaczyłem trasę na 6.21 z Przemyśla do Szczecina.
_________________
SGS I9505, XRN 3PRO ; Mio c250 Automapa6.8, tt7.910 , sygic 8.24, Navigon 7.4.3,
 
 
Gregrin
Waypoint


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 03 Lis 2008
Posty: 146
Wysłany: 2016-12-08, 18:36   

Bismar napisał/a:
Jeśli chodzi o TT to masz rację , że brak dll , chyba 4-5 sztuk. Jak znajdę to wrzucę, albo szukaj w postach bo ja kiedyś pisałem jakie są potrzebne. Co do AM ja wyznaczyłem trasę na 6.21 z Przemyśla do Szczecina.

Ściągnąłem ta niby specjalna wersje do mio250 i cos jednak jest nie tak bo oczywiscie znowu nie startuje ale po uruchomieniu włącza sie miopocket i nowy panel ale dalej tt nie startuje :/
Mam wersje AM 6.20 sprobuje na niej i poszukam jakiegos igo na necie.
_________________
Gość
 
 
Bismar 
Maestro GPS



Pomógł: 157 razy
Dołączył: 05 Lut 2009
Posty: 3449
Skąd: Lubelskie
Wysłany: 2016-12-08, 18:59   

usuń mio pocketa bo on zżera ram w nawi. Ja odblokowywałem za pomocą zmiany wpisu w pliku MainShell3_3icon_INI.XML - zamiast np playera uruchamiałem AM z karty.
_________________
SGS I9505, XRN 3PRO ; Mio c250 Automapa6.8, tt7.910 , sygic 8.24, Navigon 7.4.3,
 
 
Gregrin
Waypoint


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 03 Lis 2008
Posty: 146
Wysłany: 2016-12-08, 22:32   

Bismar napisał/a:
usuń mio pocketa bo on zżera ram w nawi. Ja odblokowywałem za pomocą zmiany wpisu w pliku MainShell3_3icon_INI.XML - zamiast np playera uruchamiałem AM z karty.

Mio pocket był tylko dla testu z paczki tomtoma do c250 -już go nie ma.
Wersje tomtoma która mi zadziałała znalazłem tutaj http://www.navitotal.com/...26b6a69410bbb08 (w FAQ).
Dzieki za rade, tez tak zrobiłem.

Zastanawiam się czy nie wrzucić tam tez tego IGO który podobno dobrze działa na tej navi. Ktos ma jakiś sprawdzony link bo będę się rozglądał ?

Tak z ciekawości to czy da się tak zrobić żeby miomap również działało ?? Bo aktualnie to aplikacja mi się ładuje i od razu wraca do głównego menu. Sa do tego w ogóle jakieś aktualne mapy (pl,cz)??

Dzieki za dotychczasowa pomoc z ruszeniem tego TT :)
_________________
Gość
 
 
Bismar 
Maestro GPS



Pomógł: 157 razy
Dołączył: 05 Lut 2009
Posty: 3449
Skąd: Lubelskie
Wysłany: 2016-12-08, 23:09   

Ja już niestety nie mam tt ani igo 8.3.2 , mapy do igo są w dziale z linkami ale bardzo szybko są linki zamykane. Kartę możesz używać 4GB z tym , że sd nie sdhc . Co do miomap to już nie ma aktualnych map od bardzo dawna.
_________________
SGS I9505, XRN 3PRO ; Mio c250 Automapa6.8, tt7.910 , sygic 8.24, Navigon 7.4.3,
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 52 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 5201
Wysłany: 2016-12-09, 21:16   

Bismar napisał/a:
Kartę możesz używać 4GB

Przy obecnym rozwoju map iGO ( komplet rzędu 10 GB ) , to karty wystarczy Ci albo dla full-wypas dla Polski, albo dla samych , czystych map dla Europy ( a i tu pewności nie mam ).
Piszę tylko po to byś był świadomy ograniczeń swojej karty.
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
Gregrin
Waypoint


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 03 Lis 2008
Posty: 146
Wysłany: 2016-12-10, 01:24   

Jestem świadomy ale trzeba być tez świadomym tego ze igo nie wykorzystuje wszystkich plików. Według tego opisu http://www.navitotal.com/...imo-t11326.html lub http://www.mlodytrucker.c...opic.php?t=3081
Do igo 8.3.5 potrzebuje tylko fbl i fjv. Na zapas (bo mało zajmują) ściągnąłem fbl fpa fps ftr; do tego phoneme (tylko 3MB) i poi (tu już 50MB dla PL) i to wszystko dla Polski, Czech i Słowacji zajmuje niecałe 335MB :) (paczka zatytułowana "Europe TomTom 2016.06" -Jeśli ktoś chce to mogę wrzucić do linkowni szybkie torrenty z poszczególnymi plikami do wyboru które znalazłem na necie).

Paczka "iGO_R3_HERE_(Navteq)_2016.Q3_Europe" z sama Polska i Czechami to tylko 210MB + 30MB dla phoneme, poi i speedcams wiec nie jest tak źle ;)

Na 1GB kartę wrzuciłem właśnie te 335MB + igo oraz CEN z tomtomem (czyli Belgia, Czechy, Dania, Holandia, Luxemburg, Niemcy, Polska.)
Nie jest źle jak na 1GB ??
_________________
Gość
 
 
Bismar 
Maestro GPS



Pomógł: 157 razy
Dołączył: 05 Lut 2009
Posty: 3449
Skąd: Lubelskie
Wysłany: 2016-12-12, 17:07   

Można spróbować czy np bedzie czytał 8GB sdhc po dodaniu specjalnych plików. Na pewno czyta 4GB sdhc bo taką kartę miałem . Wadą tego rozwiązania jest kasacja tych plików po HR czyli trzeba w panelu dać skrót do explorera co też nie jest trudne.

I jak chodzi AM Tobie?

no_taki weź pod uwagę , że ta nawi ma już z dziesięć lat i ramu tylko 32MB. Możesz zapomnieć o odpaleniu igo primo, nie wiem jak w działaniu bo odpalam AM i wyznaczam trasę z Przemyśla do Szczecina - pytanie jak podczas prowadzenia na żywo. Na pewno nie wyznaczysz tras większych niż 1000km a na krótkie jest wystarczajaca.
_________________
SGS I9505, XRN 3PRO ; Mio c250 Automapa6.8, tt7.910 , sygic 8.24, Navigon 7.4.3,
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 52 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 5201
Wysłany: 2016-12-12, 21:15   

Bismar, Wiem to o czym pisałeś, wiem też że Mio ma znakomitą organizację pamięci.
Nie miałem takiego urzadzenia , ale 9.6.2 ( oczywicie nie w wszelkimi wodotryskami ) bym chyba zaryzykowal uruchomic.
Na Mio moov 500 chodziło ( i chodzi nadal ) bez problemów iGO 2.4 ( 9.6.13 ) w absolutnej full wersji w wszelkimi mozliwymi dodatkami i nawigował na trasie ponad 1000 km. Odpaliłem na niej nawet Nextgena ( full ) i w symulacji trasę do Paryżewa wyznaczył ( choc przy samym ładowaniu programu spokojnie można bylo śniadanie zjeść , a przy wyznaczaniu trasu to i czterodaniowy obiad... ale szło !! ) :mrgreen:
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
Bismar 
Maestro GPS



Pomógł: 157 razy
Dołączył: 05 Lut 2009
Posty: 3449
Skąd: Lubelskie
Wysłany: 2016-12-12, 23:00   

Zapomniałeś tylko o generacji sprzętu i różnicy w ilości ramu. C250 mniej więcej odpowiada mio moov 200 z 32 MB ramu a nie mio moov 500 który ma 64 ramu. Nawet przy najuboższym primo wywali błąd pamięci dlatego podałem wersje starą która działała bez problemu na tej nawi.
_________________
SGS I9505, XRN 3PRO ; Mio c250 Automapa6.8, tt7.910 , sygic 8.24, Navigon 7.4.3,
 
 
Maniek91 
Navi Expert


Dołączył: 18 Cze 2011
Posty: 247
Wysłany: 2017-04-13, 09:32   

Witam

Posiadam mio z mapami mio map v3.2 , czy jest jakieś odblokowanie tylko z karty SD ? ponieważ gdy łącze się z komputerem wogóle nie pokazuje mi dysków a nawigację wykrywa.

ROM version R03.3.0164.0416
 
 
Bismar 
Maestro GPS



Pomógł: 157 razy
Dołączył: 05 Lut 2009
Posty: 3449
Skąd: Lubelskie
Wysłany: 2017-04-13, 23:21   

Jakbyś poczytał to byś wiedział jaki program potrzebny do komunikacji , chyba wszystkie odblokowania na ten rom były z karty .
_________________
SGS I9505, XRN 3PRO ; Mio c250 Automapa6.8, tt7.910 , sygic 8.24, Navigon 7.4.3,
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,12 sekundy. Zapytań do SQL: 11