My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Garmin nuvi 205/255
Autor Wiadomość
djmalag
Waypoint


Dołączył: 26 Cze 2011
Posty: 151
Wysłany: 2017-04-10, 13:35   

Jest prosty sposob na wgranie, np podmian pliku, cy doć skomplikowane. Wersja jaką mam 1 gb
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9514
Wysłany: 2017-04-10, 13:43   

Dla mapy odblokowanej jest to podmiana pliku we właściwym folderze + zmiana nazwy -patrz "Aktualizacja / instalacja map w urządzeniach Garmin"
Dla nieodblokowanej trochę zabawy z generowaniem pliku licencji/kodu
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
djmalag
Waypoint


Dołączył: 26 Cze 2011
Posty: 151
Wysłany: 2017-04-10, 14:21   

Obstawiam że jest nie odblokowana ;/ po czym poznam że nie odblokowana?
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 518 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18386
Wysłany: 2017-04-10, 17:57   

Po opisie w poście, z którego pobierasz mapę.
_________________

 
 
djmalag
Waypoint


Dołączył: 26 Cze 2011
Posty: 151
Wysłany: 2017-04-10, 20:43   

Hmm tzn:P, będzie napisane djmalag ty masz zablokowaną, czujemy to :D
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 518 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18386
Wysłany: 2017-04-11, 06:12   

Dokładnie.
Ale w trochę innych słowach - na przykład w opisie zostanie użyte określenie UNLOCKED lub ODBLOKOWANA
_________________

 
 
djmalag
Waypoint


Dołączył: 26 Cze 2011
Posty: 151
Wysłany: 2017-04-11, 17:23   

Nie no wiemże tam jest tak napisane, aczkolwiek nie wiem skąd mam wiedzieć czy ja mam zablokowaną nawigacje :P jak podmienie pliki to wtedy mi wyskoczy zapewne? Jakaś podpowiedz "pytanie do przyjaciela" Nakierowanie co i jak zrobić by nie popsuć, zablokować navi czy innej gafy?
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 518 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18386
Wysłany: 2017-04-12, 06:07   

Tego się nigdy nie dowiesz, póki nie ściągniesz i nie wgrasz mapy.

Stare Garminy nie mają żadnych blokad,
_________________

 
 
djmalag
Waypoint


Dołączył: 26 Cze 2011
Posty: 151
Wysłany: 2017-04-12, 14:28   

Ok no to spróbuje, dla pewności skopiuje wszystko z garmina na lapka, w razie czego wrzucę wszystko
Próbuje coś pobrać ale ciagle wywalone z serwera np to mapa polski http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?p=456157

[ Dodano: 2017-04-12, 17:23 ]
Zrobiłem tak, sciagnołem z neta i zrobiłem według instrukcji City Navigator Europe NT 2016.20[img] POLSKA[odblokowana]




Zastosowanie: wszystkie urządzenia Grarmin /


Instalacja (pamiec Navigacji lub karta SD):
1. Pamięć navigacji - Skopiować plik " gmapsupp.img (miałem już taki plik to go wywaliłem i wstawiłem ten sciagniety)
2. Karta SD - utwozyc folder "Garmin" i wkleić w/w plik "gmapsupp.img
3. Uruchomić navigacje...GOTOWE !

Tak wyglada w info o mapie
Mapa złapała gps, wpisałem by prowadziła mnie do miasta i wskazywała droge. Ma się rozumieć żę będzie działać, udało sie?
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 518 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18386
Wysłany: 2017-04-12, 16:49   

djmalag napisał/a:
udało sie?
Nigdy nie mów "udało mi się" tylko "sprężyłem się i dałem radę"* Pierwszy zwrot pasuje do 6 w totka, drugi podkreśla wysiłek jaki włożyłes w swój sukces.
Z ciekawości sprawdź nowszą 2017.20 NTU - może faktycznie ruszy


--------------------------------------------------------------------------
* za Anglosasami - ciekawe, że filmowe "I did it" jest tłumaczone na "udało mi się" (czyżby podświadoma pogarda dla ludzi odnoszących sukces, a szacunek dla fuksiarzy i nieudaczników?)
_________________

 
 
djmalag
Waypoint


Dołączył: 26 Cze 2011
Posty: 151
Wysłany: 2017-04-12, 21:21   

Sprawdziłem, i poszło
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 518 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18386
Wysłany: 2017-04-13, 06:02   

A NTU ?
_________________

 
 
djmalag
Waypoint


Dołączył: 26 Cze 2011
Posty: 151
Wysłany: 2017-04-13, 06:39   

A co to jest NTU?
 
 
bzyk83 
Navi Expert


Pomógł: 4 razy
Dołączył: 28 Cze 2009
Posty: 225
Wysłany: 2017-04-13, 20:11   

NTU to mapy ze znakami specjalnymi np: ą ę ó itp. Taka nazwa jak Łódź jest w mapie ntu. Natomiast w mapie NT będzie Lodz
_________________
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,28 sekundy. Zapytań do SQL: 9