My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2015-08-07, 15:41
Problem z lenovo
Autor Wiadomość
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 521 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18459
Wysłany: 2017-01-26, 13:56   

Po pierwsze - przepisz post, uzywając interpunkcji, bo na problem
rych22 napisał/a:
tablet lenovo po jakimś czasie robi się czarny
uzyskasz poradę "to nie kładź go na słońcu bez filtra

Po drugie - przeniosłem z wątku o iGO Truck
_________________

 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 53 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 5263
Wysłany: 2017-02-02, 20:32   

rych22 napisał/a:
po jakimś czasie robi się czarny ekran

Typowy objaw chwilowego braku pamięci.
Tak android sobie z tym radzi. Program działa, komunikaty są, a ekran czarny.

Rada: przejrzeć iGO i wywalic absolutnie wszystko co nie jest potrzebne , lub nie uzywane.
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
rych22
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 26 Sty 2017
Posty: 12
Wysłany: 2017-02-03, 11:16   

To znaczy czego mam się pozbyć??

[ Dodano: 2017-02-03, 11:20 ]
no_taki napisał/a:
rych22 napisał/a:
po jakimś czasie robi się czarny ekran

Typowy objaw chwilowego braku pamięci.
Tak android sobie z tym radzi. Program działa, komunikaty są, a ekran czarny.

Rada: przejrzeć iGO i wywalic absolutnie wszystko co nie jest potrzebne , lub nie uzywane.



to znaczy czego mam się pozbyć??
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 521 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18459
Wysłany: 2017-02-03, 12:09   

W folderze MAP zostaw tylko pliki z mapami, poza tym wywal teren 3D, autka, POI, radary...
_________________

 
 
inek1
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 25 Maj 2008
Posty: 126
Wysłany: 2017-03-09, 10:54   

Zaktualizuj Google do zamiany tekstu na mowę. Mnie w tablecie Movio 2 pomogło.
_________________
Gość, miłego dnia.
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 53 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 5263
Wysłany: 2017-03-09, 16:46   

rych22 napisał/a:
to znaczy czego mam się pozbyć??

Nikt poza Toba nie wie co masz w urządzeniu, nikt poza Toba nie wie co jest Ci niezbędnie potrzebne, a z jakich plików możesz zrezygnowac.

Na przykład: jesli jeździsz osobowka , pliki .ftr możesz natychmiast wywalić, ale jesli ciężarowką - musza zostac.
Na pewno mozna wywalic pliki .fsp, wywalenie plików .hnr spowoduje tylko dluższe wyznaczanie trasy, ale nie wplynie na dzialanie programu, spokojnie mozna wywalic nie uzywane skiny czy schematy, nalezy zostawic tylko jeden - uzywany glos i tylko jeden - uzywany lang.
Czy potrzebujesz extended_poi , lub truck_poi ??
Jesli jeździsz tylko po Polsce - czy potrzebne Ci sa mapy Calej Europy ?

Po prostu musisz doczytać jakie pliki czemu sluzą ( temat przyklejony w dziale iGO na winCE ) i zastanowic się co naprawde jest Ci potrzebne.
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
rych22
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 26 Sty 2017
Posty: 12
Wysłany: 2017-04-12, 12:42   

Czyli to jest związone z braku pamoęci tak?? bo jak wrzucam w tableta to wszystko działa tylko ze mam wtedy tylko polskę a po wrzuceniu europy na kartę gaśnie nie idzie jechać
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 521 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18459
Wysłany: 2017-04-12, 16:51   

rych22 napisał/a:
związone z braku pamoęci tak??
Na to wygląda. Wywal wszystko poza plikami map i testuj.
_________________

 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,42 sekundy. Zapytań do SQL: 11