My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2011-06-24, 19:27
MioMap 2008 - illegal operation / Fatal application error
Autor Wiadomość
betus
azymut


Dołączył: 28 Mar 2011
Posty: 2
Wysłany: 2011-03-28, 17:59   

Tak jak napisałem wcześniej, brak połączenia z PC. Nie wiem co było przyczyną tego stanu, nawigacja nie jest moja. A serwis co z tym zrobi, wylutuje i zaprogramuje układ ??
 
 
Bismar 
Maestro GPS



Pomógł: 157 razy
Dołączył: 05 Lut 2009
Posty: 3449
Skąd: Lubelskie
Wysłany: 2011-03-29, 17:53   

Tak kość pamięci. Możesz napisać na pw do bodajże Marek216 on takimi sprawami się zajmuje.
_________________
SGS I9505, XRN 3PRO ; Mio c250 Automapa6.8, tt7.910 , sygic 8.24, Navigon 7.4.3,
 
 
rifi123
azymut


Dołączył: 22 Sty 2013
Posty: 1
Wysłany: 2013-01-22, 13:17   Mio Moov 200 problem?

witam mam problem z wyżej wymienioną nawigacja prz jej uruchomieniu wyskakuje bład :
Fatal application error program: MioMap.exe exception: 0xC0000094 address: 01FB3FCC
czy musze wykasować obecna wersje softu i wgrać nowszą ? Czy da się jakoś ten błąd usunąć

http://www41.zippyshare.com/v/94735455/file.html

[ Komentarz dodany przez: jacekp1313: 2013-01-22, 13:27 ]
------------------------------------------------------------------------------------------
Dołączyłem do istniejącego wątku - przeczytaj go, może któraś z porad Ci pomoże.
Proszę o przestrzeganie regulaminu forum (punkt 4)
 
 
Arturek 
guru



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 14 Gru 2008
Posty: 1423
Skąd: Kraków
Wysłany: 2013-01-29, 08:42   Re: Mio Moov 200 problem?

rifi123 napisał/a:
witam mam problem z wyżej wymienioną nawigacja prz jej uruchomieniu wyskakuje bład :[...][/size]

Witam

1) To jest wątek o PROGRAMIE nawigacyjnym pod nazwą "MioMap 2008" => nie wiemy jaką masz nawigację = urządzenie => nie można odpwoiedzieć jednoznacznie

Powiedz jakie masz urządzenie i wersję urządzenia (np. nawigacja Mio Moov 200 miała kilka odmian, np 200PL, 200CEU, 200FFU)

Jestem taki dociekliwy, bo oryginalne aktualizacje do róznych wersji Mio 200, masz tutaj

http://chomikuj.pl/a_krakow

Najpierw aktualizujesz program MioMap 2008, do wersji 2.5xxx, a potem aktualizujesz mapę Polski (poprostu najnowsze mapy nie działają ze starą wersją programu)

Jeśli chodzi o błąd - miałem oryginalne oprogramowanie Mio + wgrywałem oryginalne aktualizacja, a mimo wszystko zdarzały się problemy typu "illegal operation ..."

2) Czy nawigacja się uruchami i błąd jest od czasu do czasu, czy nawigacja się nie uruchamia i błąd jest cały czas?

Czy próbowałeś odblokować nawi czy błąd "sam z siebie"

Jeśli nic nie grzebałeś, to na poczatek przeinstaluj nawigację z oryginalnej płyty

pozdrawiam
Arturek
_________________
Naviflash / MIO / Clarion
-----------------------------
 
 
sodarek
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 12 Mar 2010
Posty: 14
Wysłany: 2017-03-22, 22:35   

Mio Moov 300 N179 po usunięciu mapy (słodzone) Hiszpanii oraz wczytaniu Słowacji przy próbie wprowadzenia adresu lub POI pojawia się błąd:
Application MioMap.exe has
performated an ilegal operation
and will be shut down
....
Program: MioMap.exe:
Exception: 0x80000002
Address: 00041174

MioMap działa prawidłowo, można wybrać lokalizację wpisując współrzędne GPS. Również prawidłowo działa wybór i nawigowanie z pozycji ulubionych. Wczytana mapa Słowacji jest prawidłowo wyświetlana. Brak możliwości wpisania adresu.
Prawidłowo działa Am 2016.12 z tym zastrzeżeniem, że dokładność jest dużo mniejsza od wczytanej mapy MioMap.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 517 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18341
Wysłany: 2017-03-23, 06:54   

A jak z mapami innych państw?
_________________

 
 
sodarek
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 12 Mar 2010
Posty: 14
Wysłany: 2017-03-23, 19:17   

Usunąłem mapę Słowacji i ponownie wczytałem Hiszpanię i wszystko jest OK poza faktem, że pozostaje 4M wolnego miejsca.
Oprócz Hiszpanii wczytana jest Polska oraz Czechy. Po usunięciu dowolnej z tych 3 map pojawia się błąd.
Jest to dziwne bo przez tyle lat użytkowania kilkakrotnie usuwałem i wczytywałem różne mapy.
Wczytałem mapy na kartę SD i zmieniłem ścieżkę w programie - brak błędów.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 1,44 sekundy. Zapytań do SQL: 11