My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload
 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2016-01-02, 14:51
Navroad Auro s6 i programy nawigacyjne
Autor Wiadomość
Paketa

Dołączył: 23 Sie 2016
Posty: 0
Wysłany: 2016-08-23, 19:14   Navroad auro s6

Witam, przeszukałem sporo tematów, jednak na swój odpowiedzi nie znalazłem. Jestem posiadaczem ww nawigacji i nie mam zielonego pojęcia, jak tam zainstalować A.M? Na komputerze (przy próbie instalacji) wyświetla mi się info, że na tym systemie ta aplikacja działać nie będzie (laptek z windą 10) i już głupi jestem... bo w tym temacie to chyba faktycznie :-D :-D :-D
Bardzo proszę o pomoc.

[ Komentarz dodany przez: ___Olivia_: 2016-08-23, 20:00 ]
Scaliłam z odpowiednim tematem.
Regulamin punkt 3.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 515 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18003
Wysłany: 2016-08-23, 20:54   

o instalowaniu AM na kompie jest oddzielny wątek.

AM na navroadzie instalujesz jak na każdej innej nawigacji - czyli dokładnie wg poradnika w dziale o Automapie.
Warto przeczytać też temat o AM na Navroadach
_________________

 
 
szymon189
Navi Expert


Dołączył: 23 Lip 2011
Posty: 463
Wysłany: 2017-03-20, 20:37   

Jaki port w igo musi być ustawiony dla Auro S6? Bo miałem auto, znajomy przejechał na niej 600 km i wszystko było ok. Teraz już od ponad 500 km nie potrafi mu złapać sygnału. Włączanie na nowo nic nie pomaga.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 515 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18003
Wysłany: 2017-03-20, 20:51   

szymon189 napisał/a:
Bo miałem auto
A co masz teraz w sys.txt?
Sprawdź port wg http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=15573 p.9 (może uszkodzony odbiornik GPS)
_________________

 
 
szymon189
Navi Expert


Dołączył: 23 Lip 2011
Posty: 463
Wysłany: 2017-03-20, 20:56   

Na stonie AM znalazłem coś takiego:
Cytat:
NavRoad Drive, Auro S6, Enovo S6, Leeo S6, Vivo S6 - COM1, 38400

Czy takie same porty będą do IGO?
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 515 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18003
Wysłany: 2017-03-20, 21:05   

Port zależy od urządzenia, nie od programu nawigacyjnego - to jakby numer wyjścia, z którego program pobiera dane.
Jedynie prędkości można podawać różne, im szybsze urządzenie, z tym większą częstotliwościa odczytów sobie poradzi (w dużym skrócie) i tym dokładniejsze położenie (w słabszych lepiej podać 9600 lub 19200, w mocnych 38400 lub 57600)
_________________

 
 
szymon189
Navi Expert


Dołączył: 23 Lip 2011
Posty: 463
Wysłany: 2017-03-20, 21:10   

Czyli COM1, 38400 powinien być ok?
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 515 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18003
Wysłany: 2017-03-21, 07:21   

Spróbuj. Ew. koryguj prędkości.
_________________

 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,19 sekundy. Zapytań do SQL: 11