My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
GC Navio 430 - reanimacja biały ekran z logo
Autor Wiadomość
doozzer
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 15 Wrz 2009
Posty: 10
Wysłany: 2017-03-09, 20:34   GC Navio 430 - reanimacja biały ekran z logo

Mam problem z Navio 430. Podobno wyłączyła się przy szukaniu adresu od tamtego czasu wisi na białym logo GC.
Nie znalazłem nigdzie firmware do niej,a chyba się posypało - jak wchodzę na pamięć urządzenia (4GB wewnętrznej) to jest tylko folder MobileNavigator - żadnych plików windowsa.
Udało mi się uruchomić AM z karty pamięci - pełna instalka ze wszystkimi dodatkami i wyrzucony do root karty WceAM.exe ze zmienioną nazwą na LoadReg.exe
Niby jakiś tam sukces, ale to rozwiązanie ma wadę - nie da się wyłączyć ani uśpić navi. Po wyłączeniu AM wisi na ekranie "zamykanie aplikacji nie wyłączaj GPS"
Drugi minus jest taki, że trochę słabo łapie gps. Nie znalazłem do niej ustawień portu com i prędkości. Metodą prób najlepiej niby pracuje na Com7 i 9600, ale szału nie ma - potrafi zgubić zasięg

Ostatnie pytanie - czy NAVIO 430 pójdzie na firmware z innego modelu GC ? ewentualnie na jakimś gotowym pulpicie z karty?
Czekam na sugestie ;)
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 517 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18343
Wysłany: 2017-03-09, 21:17   

doozzer napisał/a:
zy NAVIO 430 pójdzie na firmware z innego modelu GC ?
Pójdzie wyłacznie na FW dopasowanym do płyty głownej. Inne może go zabic na amen
Wgraj na SD dowolny pulpit, plik *.exe zmień na LoadReg.exe i jakos będzie działać.
A w międzyczasie może ktoś coś wymyśli, aby sprzęt odzyskał pełną sprawność

doozzer napisał/a:
nie da się wyłączyć ani uśpić navi. Po wyłączeniu AM wisi na ekranie "zamykanie aplikacji nie wyłączaj GPS"
Bo po wyłączeniu AM nie ma do czego wyjść (nie ma fabrycznego menu ani innej nakładki)

[ Dodano: 2017-03-09, 21:30 ]
P.S. Zajrzyj tu: http://www.my-navia.pl/vi...p=460103#460103
I napisz do GC, może cos poradzą/podeślą: serwis@goclever.com
_________________

 
 
doozzer
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 15 Wrz 2009
Posty: 10
Wysłany: 2017-03-14, 23:04   

Dziękuję za zainteresowanie jacekp1313

Wgrałem pulpit i przynajmniej wizualnie navi wygląda na sprawniejszą.
Mam jeszcze dwa pytania:
1. Jaki port com i prędkość w Navio 430 ?
2. Czy da się zrobić coś żeby AM po wyłączeniu wracała do pulpitu, który wgrałem na kartę, a nie wisiała na ekranie "zamykanie" ?
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 517 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18343
Wysłany: 2017-03-15, 07:12   

ad 1) patrz http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=15573 punkt 9

ad 2) Wszystko zależy, jak uruchamiasz AM
_________________

 
 
doozzer
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 15 Wrz 2009
Posty: 10
Wysłany: 2017-03-17, 13:31   

jacekp1313 napisał/a:
ad 1) patrz http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=15573 punkt 9


GPS opanowany Com 2 prędkość 9600

jacekp1313 napisał/a:
ad 2) Wszystko zależy, jak uruchamiasz AM

Mapę zainstalowaną na karcie odpala pulpit "GoClever 2 480x272" beż żadnej ingerencji w skrypt, czyli zapewne z WceAM.exe

jacekp1313 napisał/a:
napisz do GC, może cos poradzą/podeślą: serwis@goclever.com


Softu nie dali, mogę im wysłać i wgrają za 65zł.

Ma ktoś możliwość wrzucenia przynajmniej backupu z tego urządzenia?
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,33 sekundy. Zapytań do SQL: 9