My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Brak pliku pmp.exe
Autor Wiadomość
wavi 
młodszy inspektor GPS



Dołączył: 02 Mar 2008
Posty: 14
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2014-05-20, 13:04   Brak pliku pmp.exe

Witam
Problem następujący :
Na starcie ciągle wywala brak pliku pmp.exe
Z innej szt. , takiej samej navi poprzez apteczkę i CMD na kartę skopiowałem cały folder ResidenFlash2 , oraz do innego folderu brakujący plik pmp.exe ( tak profilaktycznie )
Ta dobra nawigacja nie chce gadać z AS oraz MN . Nic i kicha. ( dlatego kombinowane poprzez kartę SD )
Ta uszkodzona gada z AS i mogę wejść do RF2 poprzez TC.
Ale nie mogę skopiować pojedynczego pliku do folderu RF2 ???
Mogłem skopiować na nawkę cały folder RF2 z tym , że to też nic nie dało bo po skopiowaniu całego nowego folderu RF2 i po restarcie nic to nie daje , a wchodząc ponownie poprzez TC do nawki i dalej do FR2 wygląda to tak jakby nic nie było skopiowane.
Czyli cała procedura kopiowania nic nie dała.
Jakieś pomysły?
Pozdrawiam
Bartosz-wavi

Dodano
Wszelakie metody opisane na forum z kartą SD itp nic nie dają
_________________
Akira 512 - Biedronka shop
 
 
jooker19 
azymut


Dołączył: 08 Sie 2014
Posty: 1
Wysłany: 2014-08-08, 20:34   ResidentFlash- brak pliku pmp.exe

Witam
Mam Lark'a, w ktorym po uruchomieniu pojawia się ino o braku pliku pmp.exe . Pamięc jaką ma to ResidentFlash . Po podłączeniu nawigacji do kompa widać :

partycje z plikami Wince
network
residentflash
sdmmc - karta pamieci

Ma ktos moze kopie residentflash??? o larka 50.3

[ Komentarz dodany przez: ___Olivia_: 2014-08-08, 20:44 ]
Scaliłam odpowiednim tematem.
Regulamin punkt 3.
 
 
piotrekxxx
Waypoint


Dołączył: 05 Mar 2017
Posty: 15
Wysłany: 2017-03-09, 08:22   Lark 50.3 win CE 6.0

Witam , potrzebuję wgrać nowy soft tylko ,że te co znalazłem do tej pory są prawdopodobnie na wersję CE 5.0 bo przerywa instalację , dlatego jeśli ktoś posiada do CE 6.0 to bym prosił albo zawartość ResidentFlash bo jest wykasowana, a te co są dostępne też nie te wersje nie działają.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 517 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18326
Wysłany: 2017-03-09, 09:03   

A jakie masz konkretnie objawy i jaki soft konkretnie potrzebujesz?
Zawartość pamięci wewnętrznej to zarówno program nawigacyjny, jak i pliki fabrycznego menu czy odtwarzacze multimedialne. No i jest różna w zależności od wersji larka (50.3 jest z REsidentFlash oraz NANDFlash a 43.3 ma trzy wersje)
Windowsa wgrywa się wyłącznie programatorem do kości pamięci
Firmware - musisz dobrac do numeru płyty głownej

P.S. Cudzy program nawigacyjny (zawartość ResidentFlash) u Ciebie się nie uruchomi (licencja przypisana jest do urządzenia).
_________________

 
 
piotrekxxx
Waypoint


Dołączył: 05 Mar 2017
Posty: 15
Wysłany: 2017-03-09, 09:22   

Objaw brak pliku pmp ale łączy się z PC i mam dostęp do wszystkiego co jest w navi.
Z tego co piszesz wynika że win nie wgram czyli zostaje próbować wgrać Firmware u mnie jest
REsidentFlash nr. płyty zaraz rozkręcę.
Ostatnio zmieniony przez piotrekxxx 2017-03-09, 10:17, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 517 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18326
Wysłany: 2017-03-09, 10:17   

piotrekxxx napisał/a:
Objaw brak pliku pmp
Scalam z istniejącym wątkiem. Spróbuj sposobów opisanych w http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=40037
ZObacz też https://my-navia.pl/viewtopic.php?p=433505#433505

Jak nie pomoże - serwis lub śmietnik
_________________

 
 
piotrekxxx
Waypoint


Dołączył: 05 Mar 2017
Posty: 15
  Wysłany: 2017-03-09, 10:31   

To chyba śmietnik bo nawet nr. płyty ani wklejki nic nie ma pozdejmowałem wszystkie ekrany nic. Poszukam jeszcze innych softów już jej nic nie zaszkodzi.
Jest sporo linków w tych tematach ale wszystkie wygasły.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 517 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18326
Wysłany: 2017-03-09, 12:10   

FW to ostateczność - zajrzyj do wskazanego wątku, a martwe linki zgłąszaj przez PW autorowi
_________________

 
 
piotrekxxx
Waypoint


Dołączył: 05 Mar 2017
Posty: 15
Wysłany: 2017-03-09, 14:28   

Przydał by się ResidentFlash do lark 50.3 win ce 6.0
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9498
Wysłany: 2017-03-09, 14:59   

Kopia RF nie załatwi problemu braku pmp.exe - on jest w RF2

Zajrzyj, co masz w RF2 oraz jakie foldery widzisz w ResidentFlash. jak wejśc w RF2 - patrz akapit o ukrytych partycjach w http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=15573

Poza tym - patrz pierwszy post.
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
piotrekxxx
Waypoint


Dołączył: 05 Mar 2017
Posty: 15
Wysłany: 2017-03-09, 15:52   

Nie mam RF2 nigdzie (ukrytych też nie ma)piliki w RF to larkmap i Documents and Settings i nic poza tym

[ Dodano: 2017-04-02, 11:36 ]
Odblokowałem do win explorer poprzez zmianę w rejestrze teraz nie mam możliwoście wyłączenia i włączenia nawi poprzez przycisk on/off reszta niby działa oczywiście problem z plikiem pmp jest nadal myślę że brakuje jakiś plików w win.
Mogę mieć dostęp do takiej samej sprawnej navi tylko czy coś mi to da?
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 517 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18326
Wysłany: 2017-04-02, 11:58   

W ilu jeszcze wątkach będziesz pisał o tum samym problemie ze swoim larkiem?
http://www.my-navia.pl/vi...ghlight=#472996
http://www.my-navia.pl/vi...ghlight=#472991


Chyba, że sprawa dotyczy trzech róznych urządzeń...
_________________

 
 
piotrekxxx
Waypoint


Dołączył: 05 Mar 2017
Posty: 15
Wysłany: 2017-04-02, 20:55   

Trochę się pogubiłem ale faktycznie chodzi o dwa dla tych co interesuje wyjaśnienie: pierwszy oddał mi znajomy podobno próbował aktualizować mapę i wyskoczył błąd "pmp" po tygodniu odkupił mi takiego samego ale ,że ciemno wyświetlał to go odblokowałem i rozjaśniłem LCD chciałem powrócić do firmowego menu i uwaliłem go też, jak by nie patrzeć mam dwa trzeciego już nie chcę .
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 10