My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload
 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2017-03-08, 11:36
rosyjska stacja multimedialna no name
Autor Wiadomość
wilhelmw
azymut


Dołączył: 07 Mar 2017
Posty: 4
Wysłany: 2017-03-07, 12:28   rosyjska stacja multimedialna no name

Cześć,mam rosyjską nawigacje noname ,wiem że oprogramowanie jest pod win ce 5.0. Oprogramowanie (nakładka?) jest na tyle koszmarna że chce ją zmienić. Jest to tzw "stacja multimedialna" i ma możliwość nawigacji,bluetooth,cd itd. Jednak ze względu na kiepski soft nie moge z większości rzeczy korzystać. Głównie zależy mi na bluetooth,nawigacji i przyciemnianiu ekranu,oraz na odtwarzaniu muzyki.Skad moge ściągnąć jakieś oprogramowanie? Każda nakładka pod win ce 5.0 będzie dobrze działać,czy zależy to od sprzętu i rozdzielczości? Bardzo zależy mi też na przyciemnianiu ekranu.Może ktoś coś wie,dzięki :)
Niee mam zielonego pojęcia o wince,ani jak tuo działa,najchetniej bym zmienił to menu główne z którego wybiera się aplikacje i dodał jakieś apki z muzyką przez bluetooth itd
 
 
wojtek1234321
GPS instruktor


Pomógł: 14 razy
Dołączył: 03 Sie 2012
Posty: 625
Wysłany: 2017-03-07, 14:26   

wilhelmw napisał/a:
wiem że oprogramowanie jest pod win ce 5.0.

To w końcu jaki tam masz ten Windows, tak jak pisałeś na Elektro - "win ce 4.0", czy taki jak piszesz tu?
 
 
wilhelmw
azymut


Dołączył: 07 Mar 2017
Posty: 4
Wysłany: 2017-03-07, 20:49   

wojtek1234321 napisał/a:
wilhelmw napisał/a:
wiem że oprogramowanie jest pod win ce 5.0.

To w końcu jaki tam masz ten Windows, tak jak pisałeś na Elektro - "win ce 4.0", czy taki jak piszesz tu?


5.0,tamto to była pomyłka,znalazłem to na jakiejś dołączonej papierowej kartce,przepraszam za pomyłke
Ogólnie nie mogłem w ogóle się z nią połączyć przez windows mobile device center. Niby jest win ce a w ustawieniach pokazuje to: http://obrazki.elektroda...._1481982711.jpg
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 258 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9427

Wysłany: 2017-03-08, 07:11   

Panele odblokowujące ("nakładki") są pisane pod rozdzielczość ekranu, ale sposób uruchamiania jest specyficzny dla każdego urządzenia: http://www.my-navia.pl/viewforum.php?f=155
Są też wersje z ikoną BT i regulacji jasności, ale do ich uruchomienia trzeba zmodyfikować wpisy tak, aby ikonka (skrót do niej podpięty) wskazywał na położenie pliku uruchamiającego wybieraną funkcję w odblokowywanym urządzeniu.
Innymi słowy - panel nie doda nic, czego nie ma zainstalowanego fabrycznie, jedynie zmienia stronę wizualna i poprawia komfort obsługi
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
wilhelmw
azymut


Dołączył: 07 Mar 2017
Posty: 4
Wysłany: 2017-03-08, 11:28   

Dokładnie tego szukam. Nie mogę korzystać np z odtwarzacza muzyki pod bluetooth bo nie mam kodu,a samo użytkowanie navi jest niewygodne bo np w odtwarzaczu muzyki nie mogę zgasić ekranu przez co świeci w nocy,natomiast funkcja wyciemnienia ekranu jest możliwa w radiu.

"sposób uruchamiania jest specyficzny dla każdego urządzenia",czyli nie znając modelu mojego urządzenia to jedna wielka ruletka czy coś się uda zrobić czy nie?

Przez to że panele są pisane na rozdzielczość rozumiem że muszę znaleźć panel o zbliżonej rozdzielczości do mojego,na ten sam win ce(?) i z podobnymi funkcjami

A ogólnie wygląda to tak że skoro mam 2 loty na karty pamięci (do nawigacji i chyba do muzyki) to zgrywam na karte jeden z pulpitów dostosowany przez siebie do mojej wersji,nastepnie w urządzeniu wskazuje droge do tego pliku i pwinno się uruchomić? Przepraszam za tak głupie podstawowe pytanie,ale to naprawdę ciężki temat dla mnie
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 515 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18003
Wysłany: 2017-03-08, 11:41   

Nie ruletka, tylko w niektórych urządzeniach priotytet ma proces fabrycznego panelu i trzeba napisac skrypcik, który najpierw wyłączy fabryczne menu, a potem włączy wybrany panel

No i nie każda nawigacja ma możliwość wybrania tego.co ma sie uruchamiac spod ikonki NAWIGACJA, tu też czasem trzeba pokombinować.
_________________

 
 
wilhelmw
azymut


Dołączył: 07 Mar 2017
Posty: 4
Wysłany: 2017-03-08, 12:02   

Dziękuje,chyba jestem na dobrej ścieżce,będę pisał w temacie jak coś nie będzie wychodziło/będę miał więcej pytań :)
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,26 sekundy. Zapytań do SQL: 10