My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Mapy NAVTEQ / HERE
Autor Wiadomość
wal24
Navi Expert


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 23 Lis 2008
Posty: 230
Wysłany: 2017-02-11, 20:48   

Nie piszesz jaką wersję Israela masz. U mnie wszystko na czarno. Trzy licencje i i apk'a, które ja mam. dla Zbycha.zip
:mrgreen:
 
 
zbyshek
Navi Expert



Pomógł: 2 razy
Dołączył: 11 Kwi 2010
Posty: 429
Skąd: pałac nad jeziorem
Wysłany: 2017-02-11, 20:55   

Wersja programu ta sama - nadal na czerwono.
Bardzo dziękuję za pomoc...
.
 
 
wal24
Navi Expert


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 23 Lis 2008
Posty: 230
Wysłany: 2017-02-11, 21:06   

Dziwne. Może instalowałeś iGO z Play? Słyszałem, że po takiej instalacji dzieją się dziwne rzeczy.
 
 
zbyshek
Navi Expert



Pomógł: 2 razy
Dołączył: 11 Kwi 2010
Posty: 429
Skąd: pałac nad jeziorem
Wysłany: 2017-02-11, 21:21   

Dla pewności zainstalowałem twój plik.... :-)
.
 
 
Kerik 
guru
irek 49



Pomógł: 24 razy
Dołączył: 15 Mar 2009
Posty: 1183
Wysłany: 2017-02-12, 15:20   

Koledzy mam taki problem posiadam iGo 8.3.5.193799 i używam map Poland_HERE_2016.Q4_161201.fbl , Czech_Republik_2010_101201.fbl , Slovakia_2010.09_10119.fbl- mapę polski zaktualizowałem ale mam problem z aktualizacją pozostałych państw , ponieważ nigdzie nie mogę znaleźć map tych państw osobno - ściągnąłem mapę Eastern_Europe_HERE_Easy_2016.Q4_170116.hnr , ale tej mapy moje iGo nie czyta . Może ktoś pomoże mi rozwiązać mój problem. Przepraszam jeśli napisałem w złym temacie , ale nie wiedziałem w jakim temacie opisać mój problem.
z góry dziękuję za podpowiedź- pozdrawiam Kerik
_________________
Lark 50.1 ( WinCe 6.0 ) - Auto Mapa , Mapa MapTop , TomTom-navi w sam.
Używaj przycisku : POMÓGŁ
 
 
marek73 
Waypoint


Pomógł: 3 razy
Dołączył: 22 Sie 2010
Posty: 38
Wysłany: 2017-02-12, 16:48   

[quote="Kerik"]Koledzy mam taki problem posiadam iGo 8.3.5.193799 i używam map Poland_HERE_2016.Q4_161201.fbl , Czech_Republik_2010_101201.fbl , Slovakia_2010.09_10119.fbl- mapę polski zaktualizowałem ale mam problem z aktualizacją pozostałych państw , ponieważ nigdzie nie mogę znaleźć map tych państw osobno

witaj kolego Kerik

w dziale linki- mapy here 2016.Q4 kolega jacekp1313 wrzucił wszystkie kraje osobno.
 
 
Kerik 
guru
irek 49



Pomógł: 24 razy
Dołączył: 15 Mar 2009
Posty: 1183
Wysłany: 2017-02-12, 17:16   

marek73 ja te linki widziałem ale ja z tego portalu Zippyshare.com , nie wiem jak pobierać link do Słovakia: http://www71.zippyshare.com/v/ifiDj2IC/file.html
mam tylko taki obrazek : https://zapodaj.net/03f973a5eccea.bmp.html
https://zapodaj.net/9a65b48115ca8.bmp.html
, jestem zalogowany na tym portalu ,ale nic to nie daje bo po wejściu na tą stronę nie ma żadnego linku do mapy.
_________________
Lark 50.1 ( WinCe 6.0 ) - Auto Mapa , Mapa MapTop , TomTom-navi w sam.
Używaj przycisku : POMÓGŁ
 
 
geranium 
guru


Pomógł: 11 razy
Dołączył: 10 Cze 2008
Posty: 1866
Wysłany: 2017-02-12, 17:41   

nic nie zrobisz => po prostu pliki są wykasowane z serwera..

w linkowni masz torenta z możliwością ściągnięcia tylko tego co chcesz...
 
 
szwagier22
GPS instruktor


Pomógł: 3 razy
Dołączył: 13 Lip 2009
Posty: 760
Wysłany: 2017-02-12, 18:35   

@Kerik, łap:
https://www.easypaste.org...c-s.rar?lang=pl
 
 
Kerik 
guru
irek 49



Pomógł: 24 razy
Dołączył: 15 Mar 2009
Posty: 1183
Wysłany: 2017-02-12, 18:35   

geranium to też już chyba nie działa ?
_________________
Lark 50.1 ( WinCe 6.0 ) - Auto Mapa , Mapa MapTop , TomTom-navi w sam.
Używaj przycisku : POMÓGŁ
 
 
geranium 
guru


Pomógł: 11 razy
Dołączył: 10 Cze 2008
Posty: 1866
Wysłany: 2017-02-12, 19:49   

działa i to z prędkością ponad 10Gb..
 
 
Arturek 
guru



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 14 Gru 2008
Posty: 1421
Skąd: Kraków
Wysłany: 2017-02-14, 15:42   

Witam

Chociaż zgłaszałem, to centrum Krakowa dalej z błędami

Jeśli ktoś ciekaw to proszę ustawić trasę na mapach Here, a potem na Tomtom:

- START: Kraków , ul. Zwierzyniecka 6
- CEL: Kraków, ul. Dunajewskiego 8

po drodze są zakazy i powinna prowadzić "na około"

pozdrawiam
Arturek
_________________
Naviflash / MIO / Clarion
-----------------------------
 
 
geranium 
guru


Pomógł: 11 razy
Dołączył: 10 Cze 2008
Posty: 1866
Wysłany: 2017-02-14, 18:35   

co widać gołym okiem
ale wystarczy zablokować odcinek drogi aby obliczyła tak samo

wiem że nie powinno tak być ale znaczy to, że igo źle odczytuje mapy here lub faktycznie brakuje tych danych
 
 
Arturek 
guru



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 14 Gru 2008
Posty: 1421
Skąd: Kraków
Wysłany: 2017-02-15, 06:40   

Witam

To błąd w mapach
Na mapach on line w internecie, też pokazuje błędnie


a) Here - błędnie




b) tak powinno być poprawnie



pozdrawiam
Arturek
_________________
Naviflash / MIO / Clarion
-----------------------------
 
 
27gibon 
Navi Expert


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 31 Maj 2011
Posty: 405
Skąd: G.Śląsk
Wysłany: 2017-02-15, 19:07   

Arturek napisał/a:
Witam
To błąd w mapach


Ja już od dłuższego czasu nie korzystam z HERE i troszke się dziwię że jeszcze ktoś tego używa.
To co pokazałeś na mapie omawialiśmy już chyba któryś rok do tyłu i od tego czasu nanosiłem poprawki może ze 4 razy. W Krakowie jest jeszcze kilka takich błędów nie poprawionych a dokuczliwych szczególnie dla ludzi przyjezdnych (turystów). Gdybyś pojeździł troche po GOP-ie
to tu nawet są źle główne skrzyżowania porobione na DTŚ a pozatym jest tyle błędów że głowa boli. I co ciekawe TomTom czy na Google jest dobrze.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,15 sekundy. Zapytań do SQL: 9