My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Mapy NAVTEQ / HERE
Autor Wiadomość
27gibon 
Navi Expert


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 31 Maj 2011
Posty: 386
Skąd: G.Śląsk
Wysłany: 2017-02-15, 19:07   

Arturek napisał/a:
Witam
To błąd w mapach


Ja już od dłuższego czasu nie korzystam z HERE i troszke się dziwię że jeszcze ktoś tego używa.
To co pokazałeś na mapie omawialiśmy już chyba któryś rok do tyłu i od tego czasu nanosiłem poprawki może ze 4 razy. W Krakowie jest jeszcze kilka takich błędów nie poprawionych a dokuczliwych szczególnie dla ludzi przyjezdnych (turystów). Gdybyś pojeździł troche po GOP-ie
to tu nawet są źle główne skrzyżowania porobione na DTŚ a pozatym jest tyle błędów że głowa boli. I co ciekawe TomTom czy na Google jest dobrze.
 
 
seku
Waypoint


Dołączył: 25 Wrz 2011
Posty: 56
Wysłany: 2017-02-20, 20:51   

Witam mam takie pytanko odnośnie nowej aktualizacji map iGO HERE 2016.Q4

zrobiłem aktualizacje wczoraj przed wyjazdem do Austrii miasto Lasberg ulica Am Berg 14

może ktoś sprawdzić czy u was działa ?

od kilku lat mam jeden i ten sam program dział stabilnie 9.6.5.221194
podmieniam tylko mapy dodaje licencje i zawsze działało teraz podczas wyszukiwania tego i innych adresów w Austrii mam błąd krytyczny.

zrobiłem kopie od nowa wywaliłem save i to samo nic nie pomaga...

jakieś pomysły ?

z góry dziękuje i pozdrawiam
 
 
27gibon 
Navi Expert


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 31 Maj 2011
Posty: 386
Skąd: G.Śląsk
Wysłany: 2017-02-20, 22:21   


Tak to wyglada poprawnie i na google i na mapach tomtom.

Atak na HERE , trase wyznacza popraenie nie ma zawiechy ani jakichś problemów tylko jak zwykle w Here mapa do bani.
 
 
Arturek 
guru



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 14 Gru 2008
Posty: 1383
Skąd: Kraków
Wysłany: 2017-02-21, 06:41   

seku napisał/a:
Witam mam takie pytanko odnośnie nowej aktualizacji map iGO HERE 2016.Q4

zrobiłem aktualizacje wczoraj przed wyjazdem do Austrii miasto Lasberg ulica Am Berg 14

może ktoś sprawdzić czy u was działa ?

[...]


Witam

Pobierałem z torrentów i u mnie działa NQ2016Q4

Wyznacza trasę i tylko ostrzega, że trasa zawiera trasę gruntową

pozdrawiam
Arturek
_________________
Naviflash / MIO / Clarion
-----------------------------
 
 
seku
Waypoint


Dołączył: 25 Wrz 2011
Posty: 56
Wysłany: 2017-02-26, 10:17   

pobierałem z link od bomba63

zaraz wstawię co to za błąd

rozumie tak to jest droga gruntowa dojazd do posesji

jeżdżę busem po Austri do 3,5t i od 4lat byłem zadowolony z HERE

chcecie powiedzieć że wypróbować TomToma ?
 
 
szwagier22
GPS instruktor


Pomógł: 3 razy
Dołączył: 13 Lip 2009
Posty: 695
Wysłany: 2017-02-26, 11:16   

IGO Beckerowskie wyznacza trasę do Lasberg ulica Am Berg 14 bezproblemowo na nowych Here. Szybka 421km.
Ale Nextgen na androidzie już pluje o części gruntowej na tych samych mapach.
Na TT nic nie mówi o gruntowej.
 
 
geranium 
guru


Pomógł: 10 razy
Dołączył: 10 Cze 2008
Posty: 1631
Wysłany: 2017-02-26, 12:08   

nawet nie ma co komentować...


widać na obrazkach kilka postów wcześniej gdzie stoi hacjenda...
 
 
27gibon 
Navi Expert


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 31 Maj 2011
Posty: 386
Skąd: G.Śląsk
Wysłany: 2017-02-27, 10:51   

seku napisał/a:
chcecie powiedzieć że wypróbować TomToma ?

To jest Twoja decyzja . Dokładność HERE jest taka jak na zdj poniżej Koord GPS (47.377565, 11.840160) możesz sobie sprawdzić na Google , Tomtom czy OSM . Tylko Here ma takie dziadostwo . I to nie jest czepianie się bo co rusz trafiałem na takie kwiatki. Dobrze się przyjżyj jak są naniesione drogi.
 
 
pawcio203 
Navi Expert



Dołączył: 21 Lis 2008
Posty: 292
Wysłany: 2017-03-14, 21:42   

Witam, ja podobnie jak poprzednik nie trawię map Here. Wpisałem szybką trasę na primo z miejscowości Połaniec do Slano w Chorwacji i trasa przebiega przez Bośnię zamiast na Zagrzeb autostradą.
Co jaki czas wychodzą mapy tomtoma do iGO? Bo stare są juz te 2016.09
_________________
Honda Connect+
 
 
geranium 
guru


Pomógł: 10 razy
Dołączył: 10 Cze 2008
Posty: 1631
Wysłany: 2017-03-15, 15:33   

 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 49 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 4738
Wysłany: 2017-03-15, 18:32   



A teraz pytanie:
- jaki typ pojazdu
- jaki typ trasy
- czy program przy wyznaczaniu trasy uwzględnia pliki .fsp ? ( tzn czy ma uwggledniac historyczne dane o ruchu )
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
pawcio203 
Navi Expert



Dołączył: 21 Lis 2008
Posty: 292
Wysłany: 2017-03-15, 19:35   

Wstyd się przyznać, ale odznaczone miałem drogi okresowo płatne :oops: , teraz wyznacza trasę podobnie jak u Was.
Ale btw... co ile są wydawane mapy tomka do iGO?
I drugie pytanie, ustawiłem TMC i póki co działa OK, u Was też do tej pory wszystko śmiga z powiadamianiem o korkach etc...?
_________________
Honda Connect+
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,24 sekundy. Zapytań do SQL: 9