My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload
 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2013-04-29, 09:10
NTT NAVI model GC-4368 problem z uruchomieniem
Autor Wiadomość
robert5307
azymut


Dołączył: 28 Gru 2010
Posty: 4
Wysłany: 2012-08-26, 13:44   NTT NAVI model GC-4368 problem z uruchomieniem

Witam
Posiadam nawigację NTT NAVI model GC-4368 serial GC436811052509,która mi właśnie padła.Nie mogę jej w ogóle uruchomić.Gdy naciskam przycisk power-bez ładowania-nic się nie dzieje,a gdy podłączę zasilanie i nacisne power coś tam przeskoczy na chwilke,a następnie pojawi się ikona ładowania baterii.Czy ktoś moze pomóc?
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2013-03-17, 16:28, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Google 
Maestro GPS



Pomógł: 35 razy
Dołączył: 26 Paź 2010
Posty: 2249
Skąd: Google
Wysłany: 2012-08-26, 13:56   

Może należy ją naładować i dopiero uruchomić.

Tak sama z siebie przestała działać?
_________________
Poradniki
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 25
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8317
Skąd: Poznań
Wysłany: 2012-08-26, 14:21   

Myślę ze serwis, pewnie wgrałeś soft jakiś i nie trafiłeś.

PS. przeniosłem do właściwego działu.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
robert5307
azymut


Dołączył: 28 Gru 2010
Posty: 4
Wysłany: 2012-08-26, 19:53   

Dziękuję za odpowiedzi.Chyba kolega dasior591 ma rację.Temat zamykam.
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 25
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8317
Skąd: Poznań
Wysłany: 2012-08-26, 22:42   

Ale robiłeś cos przy niej rozumiem?? trafiłem ze softa próbowałeś?? :-)
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
robert5307
azymut


Dołączył: 28 Gru 2010
Posty: 4
Wysłany: 2012-08-26, 23:33   

Ogólnie to najpierw naładowałem ja przez laptopa na full.Gdy wskaznik wskazał pełne naładowanie,odłączylem,ale nie mogłem nic uruchomić,tak jak gdyby zawiesiła mi się na pulpicie-zresetowałem i się zaczeło.

[ Dodano: 2012-08-27, 00:39 ]
Szukałem pewnie jakiegoś softu z goclevera i żle trafilem.Nawigacja pewnie za świeża,żeby coś znależć.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 514 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 17934
Wysłany: 2012-08-27, 06:49   

robert5307 napisał/a:
odłączylem,ale nie mogłem nic uruchomić,
robert5307 napisał/a:
Szukałem pewnie jakiegoś softu z goclevera i żle trafilem
To jak to naprawdę było?

robert5307 napisał/a:
za świeża,żeby coś znależć.
Musiałbyś identyfikować urządzenie nie po numerze, a po numerze płyty głównej i procesorze, bo w jednym modelu potrafi być kilka różnych komponentów, a każdy wymaga innego firmware
_________________

 
 
robert5307
azymut


Dołączył: 28 Gru 2010
Posty: 4
Wysłany: 2012-08-27, 10:08   

O nabroiłem,spróbuję serwis,chyba jeszcze mam ją na gwarancji.Myślałem,ze sobie poradzę-wiecie,jak to jest-akurat była bardzo potrzebna-wyjazd na urlop,i jak zwykle nerwy i tak wyszło
 
 
Kamyk95
azymut


Dołączył: 22 Cze 2013
Posty: 3
Wysłany: 2017-02-11, 22:47   NTT Navi GC-4368 - problem z uruchomieniem

Witam!
Dostałem od znajomego nawigację NTT Navi GC-4368. Po uruchomieniu nawigacji wyświetla się to:




Próbowałem kopiować apteczkę na SD i do pamięci wewnętrznej. Rozpakowaną i nierozpakowaną. Nie wiem czy nawigacja jest odblokowana czy nie. Chciałem na niej zainstalować AutoMapę, ale nie mogę zrobić nic. Pamięć wewnętrzna zawierały katalogi MapaMap oraz MobileNavigator.
Pozdrawiam!
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 514 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 17934
Wysłany: 2017-02-12, 07:52   

Podobne problemy:
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=24297
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=22795
_________________

 
 
Kamyk95
azymut


Dołączył: 22 Cze 2013
Posty: 3
Wysłany: 2017-02-12, 14:52   

Dziękuję za uporządkowanie postu i przerzucenie go tutaj.

jacekp1313 napisał/a:
Podobne problemy:
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=24297
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=22795


W pierwszym wątku linka podany przez dasiora nie działa.
Drugi wątek dotyczy głównie nawigacji GC 5066HD, nie wiem czy mogę zastosować ten sam trik do NTT 4368, które z tego co wynika z mojego researchu jest kopią GC 4366. Poza tym nie działa mi połączenie z Centrum urządzeń mobilnych Windows (z tego co wiem ActiveSync na 7 nie obowiązuje już).
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 258 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9398
Wysłany: 2017-02-12, 15:05   

I dobrze, że nie działa... Wgranie menu lub FW od złego modelu tylko zaszkodzi...

Nie podano gotowych rozwiązań, tylko przykłady, jak sobie radzono.
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Kamyk95
azymut


Dołączył: 22 Cze 2013
Posty: 3
Wysłany: 2017-02-13, 00:48   

jestem_ktoś napisał/a:
I dobrze, że nie działa... Wgranie menu lub FW od złego modelu tylko zaszkodzi...

Nie podano gotowych rozwiązań, tylko przykłady, jak sobie radzono.

Nie rozumiem. Szukam rozwiązania. Widzę, że w pierwszym wątku plik, który dasior podrzucił pomógł autorowi wątku, więc dlaczego "dobrze, że nie działa..." ?
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 514 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 17934
Wysłany: 2017-02-13, 07:48   

Dlatego, że wgranie menu z innego urządzenia na pewno nie pomoże, a być może zaszkodzi. Tak samo firmware - złe na 1005 utrupia sprzęt.

Rozwiązaniem jest zdobycie FW do tego konkretnego urządzenia (nie modelu, bo w ramach jednego bywało kilka różnych płyt głównych) lub napisanie przez kogoś kto ma GC4368 specjalnego menu
Zajrzyj tu: http://www.my-navia.pl/vi...p=460103#460103
_________________

 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,24 sekundy. Zapytań do SQL: 12