My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2014-02-13, 09:50
AutoMapa dla Androida
Autor Wiadomość
lukjod
azymut


Dołączył: 09 Mar 2010
Posty: 3
Wysłany: 2017-02-04, 10:50   

rrudas napisał/a:
Powiem więcej 4.2 też powinna.

Tak mi oczywiście chodzilo o najnowsza 4.2 ze sklepu play i mape sciagnieta przez automape tuz po patchu. W sumie na PL uzywam naviexperta wiec tylko dla testu i z sentymentu pobralem AM a pamietam ze w dawnych latach na mda 1,2,3, tytn i podobnych na wm 3,4,5 i 6 to byl standard...
 
 
vargas 
Waypoint


Dołączył: 02 Cze 2009
Posty: 28
Skąd: CWA
Wysłany: 2017-02-12, 10:35   

Panowie mam problem z AM z mapami Europy. Po wpakowaniu wszystkiego w telefon i po uruchomieniu jest widoczna tylko mapa Polski mimo, że też jest folder z mapami Europy?
Co muszę zrobić aby nawigowało też Europę ?
 
 
 
stif45 
GPS instruktor



Pomógł: 48 razy
Dołączył: 11 Lis 2009
Posty: 880
Wysłany: 2017-02-12, 11:20   

Przełączyć w menu AM na mapę Europe.
_________________
http://www.filefox.pl/poleca/stif45
 
 
wojtek002
azymut


Dołączył: 18 Kwi 2010
Posty: 1
Wysłany: 2017-03-04, 00:36   

Zgodnie z instrukcją utworzyłem katalogi oraz zainstalowałem AutoMapę. Niestety po uruchomieniu program przechodzi do aktualizacji dodatków np. głosów i dalej nic. Android 4.4.2 na tablecie Lenovo. To samo zrobiłem na Androidzie 5.1 i śmiga jak należy. Gdzie szukać błędu. Pomożecie...? :}
 
 
januszpe 
Waypoint
Wiek: słuszny -XXI


Dołączył: 23 Sie 2009
Posty: 92
Skąd: Pionki
Wysłany: 2017-03-04, 20:34   

na 3.0 było tak że na SD tworzył się katalog Android /obb/pl.aqurat.auto../Automapa/Maps/

.....dalej powinno być/ Polska lub Europa, to z plikami map a było pusto, dogranie katalogu Polska/Europ..... uruchamiało program dalej, Spróbuj może pomoże.
_________________
używaj tylko AM!!!, nie wierz żadnym wynalazkom typu Robin Hood(vel Janosik)!!! bo równie źle skończysz!!!
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 515 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18007
Wysłany: 2017-03-04, 22:04   

Na jakimś telefonie/tablecie (nie pamiętam, za dużo robiłem) miałem podobną sytuację - pomogła instalacja pełna AM w pamięci, a potem przeniesienie mapy na kartę
_________________

 
 
cmfc
azymut


Dołączył: 07 Mar 2017
Posty: 1
Wysłany: 2017-03-08, 19:23   

Mam w samochodzie radio z androidem (D90-8835), gdzie zainstalowałem m.in IGO i Automapę. W IGO gdy słucham radia, to w czasie gdy odzywa się nawigacja to radio jest wyciszane, a po skończeniu wydawania polecenia wraca muzyka. Inaczej jest z Automapą, a mianowicie jeśli słucham np. RMF to na czas gdy odzywa się Hołowczyc radio jest wyciszane i już nie załączy się z powrotem. W AM nie widzę opcji odpowiedzialnej za to, jak to naprawić, co zmienić? Mam najnowszą AM ze sklepu Play.
 
 
Mowca 
Waypoint
świeżak



Dołączył: 07 Lut 2010
Posty: 54
Wysłany: 2017-03-18, 15:20   

Moze mi ktos powiedziec jaka najlepiej zainstalowac automape na androida 7? Telefon galaxy S7 edge
 
 
szwagier22
GPS instruktor


Pomógł: 3 razy
Dołączył: 13 Lip 2009
Posty: 695
Wysłany: 2017-03-18, 15:51   

AM instaluje się jednakowo na każdym Andku i na każdym telefonie. Jedyna zaleta bezproblemowej instalacji to root urządzenia.
 
 
Mowca 
Waypoint
świeżak



Dołączył: 07 Lut 2010
Posty: 54
Wysłany: 2017-03-18, 16:25   

Nigdy wczesniej nie bawilem sie w instalacje AM na androidzie. Jedynie winCE i z tad moje pytanie. Chodzilo mi tez o stabilnosc. Czy sa stabilne i miej stabilne wersje automapy.
Root w momi prypadku odpada. Telefon na gwarancji. Wiec instalacja odpada?
 
 
szwagier22
GPS instruktor


Pomógł: 3 razy
Dołączył: 13 Lip 2009
Posty: 695
Wysłany: 2017-03-18, 16:45   

Cytat:
Wiec instalacja odpada?

Najnowszych map tak. Starsza wersja AM ze starszymi mapami jest możliwa.
 
 
rrudas 
Navi Expert


Pomógł: 5 razy
Wiek: 52
Dołączył: 12 Lut 2012
Posty: 478
Skąd: Pruszków
Wysłany: 2017-03-18, 20:33   

Jak na razie według producenta ŻADNA wersja nie wspiera Android 7.
_________________
"Nie wystarczy mieć sprawny umysł, trzeba go jeszcze dobrze używać."
Kartezjusz (1596-1650)

Naprawa iPhone Warszawa Praga
Naprawa iPad Warszawa Praga
 
 
szwagier22
GPS instruktor


Pomógł: 3 razy
Dołączył: 13 Lip 2009
Posty: 695
  Wysłany: 2017-03-19, 09:05   

rrudas napisał/a:
Jak na razie według producenta ŻADNA wersja nie wspiera Android 7.

Jak się ma roota to wspiera.
Ja na andku 7 mam AM 4.3 z najnowszymi mapami a niedawno była aktualizacja SR.
Działa bezproblemowo.
 
 
rrudas 
Navi Expert


Pomógł: 5 razy
Wiek: 52
Dołączył: 12 Lut 2012
Posty: 478
Skąd: Pruszków
Wysłany: 2017-03-19, 10:47   

Jest różnica między DZIAŁA - WEDŁUG PRODUCENTA WSPIERA.

Może działać, mimo że producent nie wspiera danego systemu.

Dane ze strony producenta
Kod:
Wymagania systemu Android:
4.0.1.3-6
_________________
"Nie wystarczy mieć sprawny umysł, trzeba go jeszcze dobrze używać."
Kartezjusz (1596-1650)

Naprawa iPhone Warszawa Praga
Naprawa iPad Warszawa Praga
 
 
Mowca 
Waypoint
świeżak



Dołączył: 07 Lut 2010
Posty: 54
Wysłany: 2017-03-19, 11:48   

szwagier22 napisał/a:
rrudas napisał/a:
Jak na razie według producenta ŻADNA wersja nie wspiera Android 7.

Jak się ma roota to wspiera.
Ja na andku 7 mam AM 4.3 z najnowszymi mapami a niedawno była aktualizacja SR.
Działa bezproblemowo.

Rozumieme, ze masz roota?
Ja nie mam wiec D.pa. Bede musial brac ze soba zwykla nawigacje w trasy. W sumie Nougat jest dopiero jakos od sierpnia 2016. Oby szybko cos wykombinowali na nie zrootowane urzadzenia.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 2,74 sekund. Zapytań do SQL: 10