My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2010-11-09, 07:42
problem z instalcja AM na medionie
Autor Wiadomość
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9514
Wysłany: 2010-03-15, 20:44   

Ile czasu czekaleś na sygnał? Oczywiście, nie pod dachem.
Port i prędkośc ustawiłeś? Próbowałes autowyszukiwania? Inne porady z tego wątku wypóbowane?
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
rexsus 
azymut


Dołączył: 15 Mar 2010
Posty: 3
Wysłany: 2010-03-15, 21:23   

Port i prędkość zmieniałem i na zadnym nie odpaliła ,autowyszukiwania nie . a iGO 8 moge wgrać do niego na prube ? tylko nie wiem co na nim by lepiej chodzilo znasz ten sprzęt?
 
 
greno
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 28 Mar 2010
Posty: 9
Wysłany: 2010-04-24, 23:33   

Podobny problem miałem na medion 350 dzięki pomocy CYBANTA uporałem się z tym.
Po pierwsze-jeśli masz odblokowany windows zmień w nim strefe czasową na naszą
Po drugie w am wyłącz synchronizacje czasu gps
Po trzecie w am ustaw port com ten sam co wykryło ci auto ale bez auto
Po czwarte ja zmieniłem date w ustawieniach widows z 2010 na 2003 ten sam miesiąc i dzień
 
 
elmor368
Navi Expert


Dołączył: 11 Cze 2008
Posty: 237
Wysłany: 2010-05-21, 15:51   

Witam, jeżeli problem nadal aktualny mimo upływu czasu to podaję rozwiązanie sprawdzone na tej nawigacji, ponieważ sam ją użytkuję: dokupić zewnętrzną antenę GPS z wtykiem MCX
oraz ustawić autoCom2 prędkość 9600 i wszystko gra nawet na najnowszej AM6.5.0
 
 
d_mian
azymut


Dołączył: 16 Mar 2009
Posty: 2
Wysłany: 2010-07-24, 18:52   Problem Medion AutoMapa

Witam Mam taki problem posaidam
"AutoMapa6.5.0 (1076) Europa Final najnowsza wersja z dodatkiem " d ""
Mam system Windows CE 5.00 ( Build 1400)
i wrzuciłem to na kartę i jak odpalam to z żadnej z ikonek nie chce się włączyć i nie mam pojęcia jak sobie z tym poradzić:( Mógłbym prosić o jakąś pomoc przy uruchomieniu bo już brak mi pomysłów. Pozdrawiam
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 518 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18380
Wysłany: 2010-07-24, 18:59   

A z jakiej ikonki włączasz?
Jak instalowałeś AM?
Mio odblokowane - jeśli tak, to jak?
_________________

 
 
d_mian
azymut


Dołączył: 16 Mar 2009
Posty: 2
Wysłany: 2010-07-24, 21:12   

odblokowanie nawi to naciskasz reset i trzymasz wciśnięty klawisz nie włączenia tylko ten pod nim z taką flagą i pojawi Ci się pasek windows :)
AM instalowałem poprzez skopiowanie z kompa na kartę pamięci bo kiedyś miałem na karcie i wszystko chodziło a teraz nie chce się włączyć mam ikonki do odpalenia AutoMapa EU.exe wce42Am.exe wceAm.exe wm5Am.exe tpcAm.exe ppcAm2003.exe i z żadnej z nich nie da się włączyć bo wyskakuje błąd "is not a valid Windows CE application" i nie wiem jak to włączyć:(

[ Dodano: 2010-07-25, 18:50 ]
udało mi się jeszcze parę razy kopiowałem na kartę i za którymś razem odpala normalnie nie wiem dlaczego tak się działo ale teraz działa więc jest ok;) Dobrze że miałem na kompie kopię zapisu z karty bo bym miał ciężko ;p
pozdrawiam
 
 
marcin1987a
azymut


Dołączył: 23 Lip 2009
Posty: 1
Wysłany: 2014-11-10, 19:29   Medion MDPNA470t

Witam

Szukałem wszędzie po internecie natomiast zaden sposob nie działa , mianowice kupiłem mediona w niemczech i teraz chciałbym wrzucić chociąż jakąs zwykła mape automapa która kupiłem , zrobilem tak iż pokazuje mi sie ekran windowsa i gdy daje odpalic program automapa wm...exe coś tam , pokazuje mi ze apliakacja nie jest zgodna aplikacja tego systemu i tyle nic nie moge odpalic , czy macie jakiś sposób na obejście tego
ps. odblokowałem ją tak iż przytrzymuje flage po resecie i wtedy mam pulpit windows

Prosze o pomoc
 
 
Maniek91 
Navi Expert


Dołączył: 18 Cze 2011
Posty: 247
Wysłany: 2017-02-09, 13:37   

witam ,

Medion MD 96050 - mam problem z automapa. Urządzenie jest odblokowanie ale jak klikam ikonkę automapy wyskakuje mi komunikat " wceAm " is not a valid windows ce application
 
 
Google 
Maestro GPS



Pomógł: 35 razy
Dołączył: 26 Paź 2010
Posty: 2289
Skąd: Google
Wysłany: 2017-02-09, 13:55   

Może w tym urządzeniu jest Win CE 4.2 ?
_________________
Poradniki
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 518 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18380
Wysłany: 2017-02-09, 13:56   

Najpierw zrób jak to opisał renron w lutym 2010 w tym wątku.
Jak nie zadziała, to sprawdź, czy masz wymagane biblioteki wg http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=15573

Jaki system Windowsa wybrałeś podczas instalacji - i jaki masz na tym urządzeniu (4.2; 5.0 czy 6.0) ?

Zajrzyj też do wątku o programach nawigacyjnych na 465T - to chyba bliźniacze modele
_________________

 
 
Maniek91 
Navi Expert


Dołączył: 18 Cze 2011
Posty: 247
Wysłany: 2017-02-09, 20:06   

mam win 5.0
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 518 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18380
Wysłany: 2017-02-10, 08:08   

Pisałem o kilku innych sprawach - co z nimi?
_________________

 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 10