My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2016-01-02, 15:00
NavRoad Enovo S i programy nawigacyjne
Autor Wiadomość
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 518 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18400
Wysłany: 2014-07-18, 12:32   

Na każdym programie jest to samo?
_________________

 
 
FISHBONE89 
Waypoint



Dołączył: 03 Wrz 2008
Posty: 49
Wysłany: 2014-07-23, 21:01   

Po pierwsze wgraj nowe oprogramowanie wewnętrzne.
Po drugie jakiego programu nawigacyjnego używasz? Jeżeli AutoMapy to tylko najnowszej wersji 6.16. Na starszych wersjach występuje tzw. "zamrażanie ekranu".
 
 
kashvi
azymut


Dołączył: 23 Lip 2014
Posty: 3
Wysłany: 2014-07-23, 21:06   

no wlasnie, czytalam gdzies, ze automapa srednio wspolpracuje z tą nawigacją, zamrazanie itp

nie robilam zadnej aktualizacji, a sama mapa dolaczona do auro to 6.15

czy aktualizacja pomoze?
 
 
FISHBONE89 
Waypoint



Dołączył: 03 Wrz 2008
Posty: 49
Wysłany: 2014-07-23, 21:10   

Tak jak napisałem wyżej.
Zrób aktualizację oprogramowania wewnętrznego. Ściągniesz je stąd: http://navroad.com/files/do-pobrania/
Następnie pobierz najnowszą wersję AutoMapy stąd: http://www.automapa.pl/?P...ng=PL&cid=53174

Aktualizacja pomoże w 100%!
 
 
kashvi
azymut


Dołączył: 23 Lip 2014
Posty: 3
Wysłany: 2014-07-23, 21:34   

ok, wielkie dzieki za pomoc:)

jutro zrobię wszystko co napisałes

mam nadzieje, ze to pomoze

[ Dodano: 2014-07-23, 22:37 ]
ktos dziwnie scalil ten wątek, brak mojego pytania, do tego pytanie dotyczy nawigacji innej niz enovo s...

[ Dodano: 2014-07-24, 12:04 ]
edit: aktualizacja sprzetu i automapy zrobiona, oby tylko znow sie cuda nie dzialy na trasie, wieczorkiem bedzie przetestowana
 
 
w1rus
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 27 Cze 2014
Posty: 7
Wysłany: 2014-07-30, 05:31   

Nie było mnie kilka dni, wracając do pytania, sygnał gps gubi i wyżej wymienione problemyy tylko iGO, na automapie było zamrażani i czasami utrata gps na dłuższa chwile, dlatego postanowiłem wybrać igo, program sie uruchamia, wszystko szybko łapie ale podczas jazdy jest tragicznie.
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 52 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 5201
Wysłany: 2014-07-30, 17:34   

A sprawdzałes co iGO samo wybierze na ustawieniach AUTO ?
Tu: http://www.my-navia.pl/vi...p=435381#435381 masz napisane jak to zrobic ( ostatni post )
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
zbychu665
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 15 Kwi 2014
Posty: 7
Wysłany: 2014-12-22, 16:03   Enovo S nie dziala przycisk GPS

Witam, mam w swoim posiadaniu Navroad Enovo S z mapa iGO Primo, chce by mapa odpalala po klikniecu na inkonke GPS, lecz ona nie dziala. Zrobilem tak jak tu: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=41316 lecz dalej nic, po zainstalowaniu Map Selector wyskakuje komunikat ze "aplikacja nie obsluguje urzadzenia", pobralem ja ze strony producenta, pomóżcie co mam z tym zrobic.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 518 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18400
Wysłany: 2014-12-22, 19:34   

Rozumiem, że komunikat o nieobsługiwanym urządzeniu masz przy próbie instalacji MapSelectora?
A jak go instalujesz?
I która wersję pobrałeś?


P.S. Scalam z istniejącym wątkiem, przypominając o p.3 regulaminu forum
_________________

 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 52 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 5201
Wysłany: 2014-12-23, 16:35   

Napisze "krok po kroku" jak tworzy się plik rozruchowy dla navroadów, bo ten temat wraca jak bumerang.

1. Otwieramy w notepad++ nowy dokument ( można i w zwykłym notatniku, przewaga notepad++ polega na tym , że automatycznie zlicza wpisane znaki
2. wpisujemy "\nasza ściezka do pliku wykonywalnego programu"
Np. może wyglądać ona tak:
Kod:
"\SDMMC\AutoMapaEu\WceAm.exe"

lub tak:
Kod:
"\SDMMC\iGO\Mobilevawigator.exe"

Oczywiście wpisana sciezka musi być rzeczywistą ściezką do naszego pliku .exe, uwggledniającą realną nazwę karty, , nazwy katalogów oraz pliku wykonywalnego
3. w notepad++ patrzymy na dół strony, gdzie po: lenght: mamy ilość wpisanych znaków. Jesli korzystamy ze zwykłego notatnika musimy policzyć wszystkie znaki we wpisanym tekście ( łącznie ze znakami cudzysłowu )
Na poczatku naszego tekstu wisujemy tą ilość znaków i dodajemy znak #
Dla przykładów będzie to wyglądało:
Kod:
29#"\SDMMC\AutoMapaEu\WceAm.exe"

Kod:
32#"\SDMMC\iGO\Mobilevawigator.exe"


4.Zapisujemy nasz plik jako NavRoadMaps.txt
5. klikamy prawym klawiszem na nasz plik > zmień nazwę > i zmieniamy na NavRoadMaps.lnk
6. Taki plik wrzucamy do katalogu głównego karty i nasz program nawigacyjny startuje spod przycisku GPS ;-)

Uwaga !!!
- przed rozpoczęciem pracy odznaczamy "ukrywaj znane rozszerzenia plików" na kompie ( system ma pokazywać wszelkie rozszerzenia ) )
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
pawcio203 
Navi Expert



Dołączył: 21 Lis 2008
Posty: 318
Wysłany: 2017-02-09, 10:56   TomTom WinCE 6.0 (Navroad Enovo S) unable to start

Jakieś 10 lat temu miałem inny wynalazek i ów komunikat rozwiał wszelkie wątpliwości, że urządzenie było słabe.
Na tej nawce śmiga mi wszystko oprócz TT. Dopóki nie wkleję mapy to aplikacja uruchamia się o prosi o dodanie ich. Po dodaniu mapy mam:
Unable to start. Not enough memory is available.
Da się coś z tym zrobić?
_________________
Honda Connect+
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 518 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18400
Wysłany: 2017-02-09, 11:28   

1. Scaliłem z istniejącym wątkiem
2. Skorzystaj z porad w wątku o TT na WInCE6 i tematu o problemach z pamięcią: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=34093
_________________

 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 10