My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2012-01-21, 22:11
Problem z ID karty pamięci dla Garmina
Autor Wiadomość
darektor 
Waypoint


Wiek: 49
Dołączył: 02 Kwi 2009
Posty: 28
Skąd: Toruń
Wysłany: 2011-01-17, 13:36   Problem z ID karty pamięci dla Garmina

Witam.
Co - na czym: Garmin Mobile XT 5.00.20wp na SD 8GB Kingstona w Lark 43.1
Mam problem z plikiem SW.UNL a dokładnie co tam wpisać bo:
-Garmin w informacjach podaje: Id. urządzenia: 17826272 (a o ile wiem powinien być dziesięciocyfrowy ID karty)
-sprawdziłem kartę programem HARDWARE_IDEXTRACTOR i wykazał ID: 1111-1111.
Generowałem kilka plików podając: 1111-1111, 11111111, 17826272, 1782-6272 i nic.
Cały czas ekran powitalny: Zakup, Wypróbuj itd.
Sprawdzałem różne wersje i zawsze w zakładce Informacje jest Id urządzenia a nie karty.
Czy wiecie co z tym zrobić?
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9498
Wysłany: 2011-01-17, 13:47   

Dzakus napisał/a:
Na razie Garmin ma problemy z odczytaniem ID karty SDHC

http://www.my-navia.pl/vi...p=153367#153367
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
darektor 
Waypoint


Wiek: 49
Dołączył: 02 Kwi 2009
Posty: 28
Skąd: Toruń
Wysłany: 2011-01-17, 14:01   

Dzięki.
Lecz przeniesienie nawigacji do pamięci urządzenia to częściowe rozwiązanie. Wiem. Doczytałem że Garmin ma problemy z odczytem SDHC. Właśnie z wiadomych wszystkim powodów wolę aby urządzenie było puste a wszystko "siedziało" na karcie.
Trochę szkoda bo Garmin to fajna nawigacja- mam ją w Nokii i jestem z niej zadowolony.
Może jednak KTOŚ znajdzie rozwiązanie.
Raz jeszcze dzięki.
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9498
Wysłany: 2011-01-17, 14:08   

Poszukaj kart 4GB transcend (lub innych nie-SDHC)
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
hoopoe
młodszy inspektor GPS


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 13 Paź 2008
Posty: 9
Wysłany: 2011-01-19, 22:12   

Najpierw chciałbym się przywitać, jako że jest to mój pierwszy post.
Miałem ten sam objaw. Wgraj na kartę mapę bazową gmapbmap.img. Po jej wgraniu pojawi się prawidłowy nr ID. Już na tym forum było wspominane o tym, wystarczy poczytać lub użyć opcji Szukaj.
Pozdrawiam
 
 
pawcio203 
Navi Expert



Dołączył: 21 Lis 2008
Posty: 318
Wysłany: 2017-02-09, 10:47   

Niestety pomimo wgrania mapy bazowej dalej pokazuje mi taki sam ID karty jak u autora tematu. Sprawdzam na drugiej karcie i to samo.

Edit:
Znalazłem archwium, które działa na karcie SD.

Gdyby ktoś potrzebował https://app.box.com/s/83e0e817e2fcb4961200

Problem kolejny to taki, że podczas próby wpisania adresu otrzymuje komunikat
detailed maps are required to use this feature
mapy próbuję różne, Polska, EU... to samo.
_________________
Honda Connect+
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 10