My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2015-08-07, 15:41
Problem z tabletem lenovo
Autor Wiadomość
bananag
Waypoint


Dołączył: 05 Lut 2013
Posty: 30
Wysłany: 2014-10-22, 00:15   Problem z tabletem lenovo

Witam

Mam nadzieje, ze pomozecie mi jakos, Mam tablet Lenovo S5000 H. Wyczytałem, ze pod jego rozdzielczoscia u kogos działa wersja iGO Primo 2.4 (9.6.29.351093) Europe 2013.Q2 (Android).

Ogolnie to widze, ze tablet ma problemy z kopiowaniem na wlasna pamiec(brak wejscia na karte sd). Kopiuje ładnie do folderu download, z kolei do głownego z "fochami".

Uzywajac Astrozip zainstalowałem aplikacje, lecz gdy ja chce odpalic(udało sie zrobic folde o nazwie igo, iGo juz niestety nie ale to nie powinno byc roznicy) wyskakuje komunkat "Brakujący lub niepełny folder: /data/data/com.nngigoprimoisr2013march24.,javaclient/ sys.txt: open failed: ENOENT (no such file or directory"

Czy ktoś wie, czy jest szansa, aby to działało? Inna wersja odpaliła, ale wyskakiwal pozniej blad(dzialała poprawnie do czasu) z rozdzielczoscia. Rozdziałka bodajze 1280x800 a blad dotyczyl 1280 na 700 iles. Rece opadaja :)
 
 
bartek2104
Waypoint



Dołączył: 27 Cze 2014
Posty: 73
Wysłany: 2014-12-20, 22:34   

Witam poszukuje odpowiedniej wersji Igo Europa pod tablet lenovo A1000 czy ktoś mógłby nakierować mnie na linki z nawigacja na ten tablet?
 
 
mrc 
Navi Expert
- VIP -


Pomógł: 8 razy
Dołączył: 26 Wrz 2008
Posty: 313
Skąd: ten mandat ?!
Wysłany: 2014-12-22, 14:24   

A nie prościej poszukać data.zip pod rozdzielczość Twojego tableta?
Poszukaj instalki *apk i tyle roboty.

http://www.my-navia.pl/vi...=37342&start=15
_________________
Gość pamiętaj że nie ma problemu bez rozwiązania ;)
 
 
piotrekcz 
Navi Expert
to ściema.



Pomógł: 27 razy
Dołączył: 15 Kwi 2012
Posty: 491
Wysłany: 2014-12-22, 16:53   

bartek2104 napisał/a:
pod tablet lenovo A1000
mrc napisał/a:
poszukać data.zip pod rozdzielczość Twojego tableta

Korekta multimode.ini i "każda" będzie dobra.
_________________

 
 
sqzz
młodszy inspektor GPS


Wiek: 25
Dołączył: 14 Wrz 2014
Posty: 10
Wysłany: 2015-01-01, 12:24   

jak zapisać multimode.ini i wrzucić do data.zip, aby aplikacja poprawnie go czytała?
jakieś metody kompresji, albo sprawdzony program?


edit: trzeba wrzucić do igo/ui_android
nie do data.zip pakować.
Ostatnio zmieniony przez sqzz 2015-01-01, 12:38, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
LeonardoPL
azymut


Dołączył: 04 Paź 2014
Posty: 4
Wysłany: 2015-10-10, 08:38   Lenovo S5000 i głosy w IGO Primo

WItam serdecznie, może jest ktoś kto się spotkał z taką sytuacją:

Wgrana nawi iGO Basarsoft 9.6.29.404739 Map HERE 2014.Q4 EUROPE Truck na tablecie jak w temacie, wszystko chodzi oprócz głosów, przy próbie wybrania któregokolwiek z głosów nie ma "testu" czyli nie słychać głosu jaki się wybrało, próby zmiany audio stream'u w sys.txt nic nie dają, głośność ustawiona na max'a, czasami głos się pojawia ale tylko gdy ruszam regulacją głośności tabletu a czasami słychać pojedyńczy wyraz z głosu testowego, np "jedź ostrożnie..." udaje się usłyszeć "jed" i to koniec (jakby rwało tekst), nawi instalowana już 3 razy - to też nie pomaga, ręce i nogi opadają, bo na jutro mi nawi potrzebna, a dziwnie jechać z głuchą :/, myślałem, że to coś z głośnikiem albo regulacją głośności ale sprawdzone na innych aplikacjach i działają bez zarzutu. Pomoże ktoś?

system w tablecie: Android 4.2.2

sys.txt wygląda następująco:

Kod:
[device]
devtype_fallback_to_model=1

[android]
;fullscreen=1
;tablet=0
;has_physical_home_button=1
;select audio stream
; 0-STREAM_VOICE_CALL, 1-STREAM_SYSTEM, 2-STREAM_RING, 3-STREAM_MUSIC, 4-STREAM_ALARM, 5-STREAM_NOTIFICATION
;navigation_audio_stream=4
create_sdcard_dir=0

[interface]
;vga=1    ;  for full HD
skin="ui_android"
capture_to_jpeg=1
extra_settings=1
save_checksum=0
maxzoom2d=6000000
;show_scroll_button=1
;show_glonass=1

[rawdisplay]
force_renderer="RENDER_MOYA"
;highres=1   ;  for full HD
;driver="gdi"
driver="engine"
screen_xy="auto"

[gps]
port=1
baud=4800
location_net=1
location_gps=1
background_navigation=1
protocol="nmea"

[map_update_checker]
enabled=0

[3d]
usepolyfarroads=0
; this is for resolution full HD:
;road_polytrack_switch_pixelwidth=2
;max_loading_time_immediate=100
;double_pixel_similarity_check=0

[poi]
;featured_provider="netlocalsearch.naviextras.google"
featured_provider="netlocalsearch.naviextras.nokia"

[poi.netlocalsearch.naviextras]
services="nokia,google"
;services="google"

[network]
available=1

[http]
enabled=1

;[tmc.src.http]
;enabled=1

[naviextras]
boot_service_address="http://zippy.naviextras.com/services/index/rest/2/boot"

[services]
software_download_location="http://www.igomaps.co.il/Jquery_Report.html"

[tmc-http]
enabled=1
start=1
servers.size=3
servers[0].url="http://zippy.naviextras.com/services/tmclite/data/nng-igo-tmc-iphone/0/"
servers[1].url="http://zippy.naviextras.com/services/tmclite/data/nng-igo-tmc-russia/0/"
servers[2].url="http://tmchttp0.naviextras.com/nng-igo-tmc-primo/0/"

[other]
demo_enabled=0

[debug]
imei="000000000000000"
skip_eula=0
screenshotsavecameraini=0
;screenshotfilename="/captures/image_%02d.jpg"
screenshotfilename="/android_linked_root/captures/image_%02d.jpg"
experimental_features=1
;double_pixel_mode=1

[feature]
back_exit=1
back_button=1
tmc_event_coloring=1
signpost_coloring=1

[sound]
csv_voice_enabled="1"


[ Komentarz dodany przez: jacekp1313: 2015-10-10, 16:59 ]
------------------------------------------------------------------------------------------
Dodałem tagi CODE
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2015-10-10, 15:57, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
zt12szyk
Waypoint


Dołączył: 24 Lis 2011
Posty: 40
Wysłany: 2015-10-10, 14:50   

Też tak miałem.
Zainstalowałem to
iGO Primo (2.4) ANS Navigator 9.6.29.341779 OK na Lenovo
Znajdziesz w linkowni
 
 
rych22
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 26 Sty 2017
Posty: 12
Wysłany: 2017-01-26, 12:44   

hej ja mam problem z igo 9.6.29.483387 a mianowicie po zainstalowaniu na tablet lenovo po jakimś czasie robi się czarny ekran wgrywam na innego tableta i jest wszystko wporządku czy miał ktoś taki problem??
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 518 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18386
Wysłany: 2017-01-26, 13:56   

Po pierwsze - przepisz post, uzywając interpunkcji, bo na problem
rych22 napisał/a:
tablet lenovo po jakimś czasie robi się czarny
uzyskasz poradę "to nie kładź go na słońcu bez filtra

Po drugie - przeniosłem z wątku o iGO Truck
_________________

 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 52 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 5153
Wysłany: 2017-02-02, 20:32   

rych22 napisał/a:
po jakimś czasie robi się czarny ekran

Typowy objaw chwilowego braku pamięci.
Tak android sobie z tym radzi. Program działa, komunikaty są, a ekran czarny.

Rada: przejrzeć iGO i wywalic absolutnie wszystko co nie jest potrzebne , lub nie uzywane.
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
rych22
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 26 Sty 2017
Posty: 12
Wysłany: 2017-02-03, 11:16   

To znaczy czego mam się pozbyć??

[ Dodano: 2017-02-03, 11:20 ]
no_taki napisał/a:
rych22 napisał/a:
po jakimś czasie robi się czarny ekran

Typowy objaw chwilowego braku pamięci.
Tak android sobie z tym radzi. Program działa, komunikaty są, a ekran czarny.

Rada: przejrzeć iGO i wywalic absolutnie wszystko co nie jest potrzebne , lub nie uzywane.



to znaczy czego mam się pozbyć??
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 518 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18386
Wysłany: 2017-02-03, 12:09   

W folderze MAP zostaw tylko pliki z mapami, poza tym wywal teren 3D, autka, POI, radary...
_________________

 
 
inek1
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 25 Maj 2008
Posty: 126
Wysłany: 2017-03-09, 10:54   

Zaktualizuj Google do zamiany tekstu na mowę. Mnie w tablecie Movio 2 pomogło.
_________________
Gość, miłego dnia.
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 52 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 5153
Wysłany: 2017-03-09, 16:46   

rych22 napisał/a:
to znaczy czego mam się pozbyć??

Nikt poza Toba nie wie co masz w urządzeniu, nikt poza Toba nie wie co jest Ci niezbędnie potrzebne, a z jakich plików możesz zrezygnowac.

Na przykład: jesli jeździsz osobowka , pliki .ftr możesz natychmiast wywalić, ale jesli ciężarowką - musza zostac.
Na pewno mozna wywalic pliki .fsp, wywalenie plików .hnr spowoduje tylko dluższe wyznaczanie trasy, ale nie wplynie na dzialanie programu, spokojnie mozna wywalic nie uzywane skiny czy schematy, nalezy zostawic tylko jeden - uzywany glos i tylko jeden - uzywany lang.
Czy potrzebujesz extended_poi , lub truck_poi ??
Jesli jeździsz tylko po Polsce - czy potrzebne Ci sa mapy Calej Europy ?

Po prostu musisz doczytać jakie pliki czemu sluzą ( temat przyklejony w dziale iGO na winCE ) i zastanowic się co naprawde jest Ci potrzebne.
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
rych22
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 26 Sty 2017
Posty: 12
Wysłany: 2017-04-12, 12:42   

Czyli to jest związone z braku pamoęci tak?? bo jak wrzucam w tableta to wszystko działa tylko ze mam wtedy tylko polskę a po wrzuceniu europy na kartę gaśnie nie idzie jechać
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 13