My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
BLOW GPS43a - reanimacja
Autor Wiadomość
Night_Flier
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 21 Gru 2011
Posty: 5
Wysłany: 2013-11-26, 19:36   BLOW GPS43a - reanimacja

Witam,
przeglądając zarówno forum jak i internet nie natrafiłem na rozwiązanie, więc próbuję uzyskać pomoc u Was.
Mianowicie posiadam nawigację BLOW 43a. Do tej pory wszystko było ok, działała jak należy. Poleżała nieużywana ponad tydzień i po włączeniu moim oczom ukazała się tapeta z komunikatem błędu "Update.exe" Cannot find 'Update'...
W tej sytuacji mogę kliknąć tylko OK ale ekran pozostaje dalej i kolejne kliknięcia w ekran generują tylko dźwięk. Nigdzie nie mogę znaleźć info jak przywrócić ustawienia fabryczne kombinacją przycisków. Na navi jest tylko przycisk POWER i reset, które już próbowałem wciskać w różnych kombinacjach razem i nic.
Po podłączeniu do komputera urządzenie jest wykrywane jako mass storage. Mimo, że mam pełną kopię urządzenia to i tak nic mi to nie daje bo w tym trybie nie mogę tej kopii wykorzystać. Oczywiście na stronie producenta nie ma do pobrania firmware do tego modelu.
Czy ktoś z Was jest mi w stanie coś poradzić co mogłoby przywrócić do życia to urządzonko?
Na gwarancji już nie jest.
Pozdrawiam i liczę na Waszą pomoc.
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2014-03-21, 19:18, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
tikotka
Maestro GPS


Pomógł: 148 razy
Dołączył: 05 Paź 2007
Posty: 2409
Skąd: Kraków
Wysłany: 2013-11-26, 19:54   

Zgodnie z komunikatem spróbuj podstawić plik update.exe na karcie - niech to będzie np. explorer, albo inny menadżer plików.
 
 
 
Night_Flier
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 21 Gru 2011
Posty: 5
Wysłany: 2013-11-26, 20:13   

tikotka napisał/a:
Zgodnie z komunikatem spróbuj podstawić plik update.exe na karcie - niech to będzie np. explorer, albo inny menadżer plików.


Faktycznie o tym nie pomyślałem i pomogło. Podmieniłem na menager plików z apteczki Dasiora. Niestety na tym się kończy lista dobrych wiadomości. File Manager startuje ale jak kliknę X żeby go zamknąć to nie przechodzi do menu nawigacji tylko stoi w miejscu.
Nie znam też sposobu aby dostać się z poziomu nawigacji żeby podmienić pliki ResidenFlash2 i oddtworzyć rejestr.
Zastanawia mnie tylko fakt jak to się stało skoro urządzenie leżało nieużywane przez ten czas. Samo coś się pokasowało? Nie przypominam też sobie abym miał jakiś plik na SD o nazwie Update (chyba że nawigacja nie odróżnia ścieżki do pliku przeszukując całe urządzenie).
Tylko teraz co dalej?
 
 
tikotka
Maestro GPS


Pomógł: 148 razy
Dołączył: 05 Paź 2007
Posty: 2409
Skąd: Kraków
Wysłany: 2013-11-26, 20:15   

Nie powinno, ale się zdarza. Pojawiły się widocznie jakieś błędy na pamięci flash i aplikacja (menu) fabryczne poszło w diabły. Jeśli jednak masz kopię residentflash2, to bez problemu ją przywrócisz TC, albo explorerem.
 
 
 
Night_Flier
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 21 Gru 2011
Posty: 5
Wysłany: 2013-11-26, 21:00   

Jak zatem wejść w RF2 bo RF widzę i jak chcę zmienić ścieżkę to po prostu nie mogę (używam FileManCE.exe).
Skąd ewentualnie mogę pobrać TC tak żeby po wrzuceniu działał bo te które do tej pory pobrałem są nieprawidłową aplikacją Windows CE.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 517 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18323
Wysłany: 2013-11-26, 21:01   

TotalCommandera instalujesz na komputerze.
RF2: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=15573 p.23
_________________

 
 
Night_Flier
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 21 Gru 2011
Posty: 5
Wysłany: 2013-11-26, 21:14   

Z poziomu komputera to nie miałbym żadnego kłopotu żeby sobie z tym poradzić bo tak jak wspomniałem wcześniej już robiłem kopię tego urządzenia. Problem w tym że po podłączeniu nawigacji do komputera jest wykrywana jako mass storage a wtedy TC nie pozwala przejrzeć zawartości i podmienić RF2.
Jedyny sposób to przerzucić RF2 na kartę SD i jako update.exe dać jakiś file manager, który pozwoli na wejście do tego katalogu. Tylko jaki manager coś takiego umożliwia?
No chyba że znasz sposób aby bez wejścia do menu nawigacji zmienić tryb USB na ActiveSync.
Przypominam że w navi uruchamia mi się tylko to co wrzucę na SD jako plik update.exe Przy próbie zamknięcia tejże aplikacji urządzenie zwiesza się i klikanie w ekran tylko powoduje dźwięk.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 517 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18323
Wysłany: 2013-11-27, 07:34   

Na WinCE jest CeCommander - to samo, co TC. Umożliwia nawet edytowanie rejestru.
Uruchom go, z jego poziomu klawiaturę i może uda sie wejść do RF2

CECMD i rózne klawiatury są w apteczce http://www.my-navia.pl/dl...n=category&id=1
_________________

 
 
tikotka
Maestro GPS


Pomógł: 148 razy
Dołączył: 05 Paź 2007
Posty: 2409
Skąd: Kraków
Wysłany: 2013-11-27, 13:58   

Właśnie o tego TC (na CE) mi chodziło. Widocznie mało konkretnie się wyraziłem.
Można albo przywrócić pliki za jego pomocą, albo też tylko wejść do panelu sterowania i przestawić łączność z PC na AS, a dalej już działać z dorosłego TC na PC.
 
 
 
Arth
azymut


Dołączył: 18 Mar 2014
Posty: 2
Wysłany: 2014-03-21, 16:09   Blow GPS43a - proszę o backup rejestru

Witam!

Bardzo proszę o backup rejestru z nawigacji Blow GPS43a jeżeli ktoś takową posiada.
Może być cały rejestr, jednak najbardziej mi zależy na tym kluczy razem z podkluczami:
Kod:

[HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Control\Power]

Szukałem w googlach czy może już ktoś wrzucił do sieci rejestr z tej nawigacji. Nic nie znalazłem, dlatego zwracam się z prośbą do was.

Pozdrawiam.
 
 
moody1 
Waypoint
Młodszy Kukacz


Wiek: 39
Dołączył: 06 Cze 2008
Posty: 40
Skąd: Z ciemnej nory....
Wysłany: 2017-01-30, 10:51   Pliki aktualizujące.

Witam. Czy ma ktoś może pliki do aktualizacji tego urządzenia ze strony producenta?
Niestety portal Blow.com.pl/wsparcie już nie działa.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 10