My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload
 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2016-02-22, 17:10
NAVIGON 24xx - problemy z uruchomieniem, reanimacja, backup
Autor Wiadomość
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6444
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2012-07-17, 16:52   

http://www.navigon.com/po...vice/fresh.html
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
mateusz0matti
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 17 Lip 2012
Posty: 5
Wysłany: 2012-07-17, 16:55   

Mam pobrane i zainstalowane już wcześniej, mam przywrócić mapy?
Nie wiem czy AG 20251 to dobry model, chodzi mi o 2410 40 europe, za pomyłke przepraszam.

[ Dodano: 2012-07-17, 17:02 ]
Komputer normalnie wykrywa urządzenie ale fresh nie może
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6444
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2012-07-17, 17:03   

Przykro mi ale tego to już nie wiem. Na zdrowy rozum to chyba przed wróceniem map należałoby zaktualizować urządzenie.

[ Dodano: 2012-07-17, 17:05 ]
Wyżej pisałeś o resetowaniu a całkowite wyłączenie urządzenia i ponowne włączenie po ok powiedzmy minucie też nic nie daje?
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
mateusz0matti
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 17 Lip 2012
Posty: 5
Wysłany: 2012-07-17, 19:08   

Też nic nie daje, można dodać urządzenie do konta navigon jeśli go nie wykrywa, chcę przywrócić urządzenie ale wyskakuje mi komunikat że na moim koncie nie ma zarejestrowanego urządzenia, przed cofnięciem do stanu fabrycznego trzeba zarejestrować urządzenie, skontaktuj się z serwisem NAVIGON.
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6444
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2012-07-18, 13:58   

Jest jeszcze sztuczka z całkowitym rozładowaniem akumulatorka ale nie zawsze pomaga. Spróbować jednak warto. Rozładuj sprzęt aż nie będziesz mógł go uruchomić nawet na chwilę, następnie naładuj do pełna i włącz urządzenie. Jeśli to nie pomoże pozostaje serwis.
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
mateusz0matti
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 17 Lip 2012
Posty: 5
Wysłany: 2012-08-27, 16:33   

Ja tez bardzo proszę o te pliczki co post wyżej ponieważ po podłączeniu nawigacji do komputera poprostu znikły
 
 
jkl777
azymut


Dołączył: 08 Sty 2017
Posty: 2
Wysłany: 2017-01-08, 23:11   Navigon 24xxx po probie odblokowania.

Witam,

Dostalem w swoje rece Navigon 24xxx (2410) po probie odblokowania. Urzadzenie ciagle sie restartuje. Po podpieciu pod PC sprzet jest normalnie dostepny jako dysk wymienny. Nie ma karty pamieci do niego. Po HARD RESET jest okienko z komunikatem, ze urzadzenie zostalo odblokowane, ale tak jak wczesniej napisalem w kolko sie restartuje.

Jesli moglbym prosic, to potrzebuje instrukcji oraz odpowiednich plikow, zeby doprowadzic urzadzenie do stanu uzywalnosci. Ewentualnie pozniej pomocy w dodaniu automapy.

Dzieki.

// Komunikat przy resetcie:

Your PNA has been unlocked successfully. If you [...] Thank You. http://kombitz.com/donation.

Click on OK to continue.

A pozniej restarty...

//// Doszedlem do tego, ze ktos probowal zrobic UNLOCK Moretz'a - niestety do zlej wersji. Jak to teraz odkrecic?
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 515 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18001
Wysłany: 2017-01-09, 07:16   

Spróbuj tego, co opisano w wątku, do któego dołączyłem Twoje pytanie.
Zajrzyj też do https://support-en.navigon.com/documents/Navigation%20Device%20Article/540646/how-can-i-restore-my-device oraz http://www.my-navia.pl/vi...p=312512#312512
_________________

 
 
jkl777
azymut


Dołączył: 08 Sty 2017
Posty: 2
Wysłany: 2017-01-09, 07:38   

jacekp1313 napisał/a:
Spróbuj tego, co opisano w wątku, do któego dołączyłem Twoje pytanie.
Zajrzyj też do https://support-en.navigon.com/documents/Navigation%20Device%20Article/540646/how-can-i-restore-my-device oraz http://www.my-navia.pl/vi...p=312512#312512


Rekonstrukcja w fresh nie dziala - komunikat ze ta opcja dla tego urzadzenia nie jest wspierana :-/

Plikow z oryginalnej karty nie da sie pobrac, bo wszystkie linki wygasly :-/
// Dobra, znalazlem na chomiku pliki oryginalne, Navi wstala w oryginale, bez map. Teraz kwestia UNLOCKu i instalacji AutoMapy. Albo najpierw upgrade 2410 do 2510?

//// Mam juz plik Poland.map (Q2.2016 (Q415)) ale nie wiem skad pobrac i jakie pliki nfs

///// Pominalem oryginalne mapy i wgralem odrazu Automape. Dziala (w znaczeniu, ze sie uruchomila), ale nie ma dzwieku.

////// ZROBIONE!

Odpalony CECMD na NAvi, zainstalowany MORTSCRIPT i odpalony skrypt .mscr

RegWriteDWord("HKCU","ControlPanel\Volume","Screen","5")
RegWriteDWord("HKCU","ControlPanel\Volume","Key","2")
RegWriteDWord("HKCU","ControlPanel\Volume","Mute","7")
RegWriteDWord("HKCU","ControlPanel\Volume","Volume","99999999")


AUTOMAPA GADA.

Z mojej strony EOT

Pzdr.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,22 sekundy. Zapytań do SQL: 11