My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2016-02-10, 08:55
SmartGPS SG732
Autor Wiadomość
topik79
azymut


Dołączył: 14 Mar 2010
Posty: 1
Wysłany: 2016-02-10, 07:50   SmartGPS SG732

Panowie,

proszę o pomoc do urządzenia jak w temacie, mianowicie zakupiłem takie cudo razem z org. mapą MapaMap Polska zainstalowana w pamięcie urządzenia. Ale ponieważ potrzebuje mape do TRUCK na europę, wrzuciłem sobie iGO na kartę i chce odpalić w urządzeniu.
Niestety cały czas startuje MM
Co trzeba zrobić aby z urządzenia pod przyciskiem "nawigacja" odpalał się IGO??
i jeszcze ciekawostka, z kompa z WIN7 nie widzi urządzenia i nie ma na to sterowników...
na szczęście mam jeszcze XP i tam widzi i urządzenie i kartę pamięci.
Temat pilny proszę o pomoc najlepiej w jakimś poradniku bo trochę zielonkawy jestem.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 518 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18387
Wysłany: 2016-02-10, 08:45   

topik79 napisał/a:
Co trzeba zrobić aby z urządzenia pod przyciskiem "nawigacja" odpalał się IGO??
1. Poszukać w instrukcji obsługi punktu o wyborze programu nawigacyjnego.
...... Jeżeli nie ma takiej opcji, to
2. Wypróbować sposób z modelu 750 (plik shell.ini na SD)
...... Jeżeli ten sposób nie działa, to
3. Zainstalować AM na SD a w urządzeniu w folderze z programem MapaMap podmień plik EXE na Automapa EU.exe

Na 95% ten pierwszy sposób zadziała


Połączenie z kompem - http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=15573 (punkt 2, końcowe linki). Wątek o tym problemie: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=41068


P.S. Przeniosłem z działu " Hardware - technikalia - HELP !"
_________________

 
 
cysiu100 
azymut


Dołączył: 14 Wrz 2011
Posty: 1
Wysłany: 2016-05-09, 11:12   Smatrgps SG732 głośność i jasność ekranu

Zakupiłem nawigację Smartgps Sg 732. Wiem, że to nie jest sprzęt najwyższych lotów. Mam pytanie dotyczące obsługi. W głównym menu w ustawieniach po wybraniu poziomu głośności i jasności ekranu, urządzenie pamięta je do czasu wyłączenia. Po ponownym uruchomieniu tylko te dwie opcje wracają do ustawień standardowych. Proszę o informację czy jest to normalne działanie urządzenia czymoże wada?
 
 
Stirs92 
azymut


Wiek: 25
Dołączył: 29 Gru 2016
Posty: 4
Wysłany: 2016-12-29, 11:51   SmartgGPS SG732 TT EU vs osoba poczatkujaca

Witam.
A wiec na gwiazdke dostalem wyzej wymieniona nawigacje,pouzywalem jej 2 dni i zapakowalem pod choinke. W wigilie odpakowalem ja i chcialem ja polaczyc z komputerem zeby sprawdzic czy sa jakies aktualizacje. Przyznam ze jestem moze w tym ciemny. Podlaczylem ja pod kabel i pod tryb pamieci masowej i na win 7 profesional widzi mi normalnie dysk . Postapilem tak jak w instrukcji (pkt8) zainstalowalem ten navigator 16 . I juz zaczelo mnie cos nie pokoic , po pierwsze u mnie na nawigacji laduje sie navigator 15 a pobralem od producenta 16 i 15 nigdzie nie ma. Po drugie jak wpisuje klucz produktu (bezposrednio w wlaczonej nawigacji(klikam ze chce zmienic klucz to jest komunikat ze nie znaleziono licencji? a podobno to wersja dozywotniej aktualizacji mapy). Po trzecie jak wpisuje ten klucz w programie Navigator 16 na pc to mam ten komunikat z tym openssl. Chcialem po prostu sprawdzic czy sa jakies aktualizacje i jak nie wchodzil mi ten klucz na pc to wybralem opcje free code czy cos takiego i klucz przeszedl i sprawdzilem to niby nie ma zadnych aktualizacji. Moja nawigacja ma mapy od mapfactor navigator i juz chyba zaluje bo wolalbym miec mape samej polski.Czy ktos moze mi pomoc od podstaw i czy na pewno mam aktualne licencje/klucze jesli wyskakuja takie komunikaty?


 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 176 razy
Wiek: 26
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4484
Skąd: Wawa
Wysłany: 2016-12-29, 19:17   

Stirs92 napisał/a:
jak wpisuje klucz produktu (bezposrednio w wlaczonej nawigacji(klikam ze chce zmienic klucz to jest komunikat ze nie znaleziono licencji
Podczas aktualizacji wystąpił błąd i nie pobrało licencji, pozostaje kontakt z producentem.
Stirs92 napisał/a:
wolalbym miec mape samej polski
Możesz zainstalować inne programy nawigacyjne.

Ps. Scaliłam z odpowiednim tematem regulamin punkt 3.
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
Stirs92 
azymut


Wiek: 25
Dołączył: 29 Gru 2016
Posty: 4
Wysłany: 2016-12-30, 10:42   

kontakt z producentem tzn?
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 176 razy
Wiek: 26
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4484
Skąd: Wawa
Wysłany: 2016-12-30, 18:13   

Stirs92 napisał/a:
producentem
Producentem oprogramowania nawigacyjnego.
:arrow: https://www.mapfactor.com...dard/navigator/
Możesz też złożyć reklamację u sprzedawcy.
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
Stirs92 
azymut


Wiek: 25
Dołączył: 29 Gru 2016
Posty: 4
Wysłany: 2016-12-31, 15:25   

tzn mi nawigacja dziala wiec to co napisales to tez mozna zreklamowac? bariera jest jezyk...
 
 
tomek-u
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 20 Paź 2011
Posty: 11
Wysłany: 2017-06-23, 20:58   

Czy w waszych Smartach też ładowarka tak zakłóca radio FM?
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 52 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 5153
Wysłany: 2017-06-23, 21:01   

filtr magnetyczny ( taki jak dają na czesci kabelkow USB i innych kabelkach ) i jest OK
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
tomek-u
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 20 Paź 2011
Posty: 11
Wysłany: 2017-06-23, 23:11   

Co zrobić to ja wiem,już przetestowałem.Chodzi mi o fakt takiego siania.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 10