My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
MM - problem z instalacją i odblokowaniem
Autor Wiadomość
mumingr
Waypoint


Dołączył: 03 Lip 2008
Posty: 31
Skąd: Kielce
Wysłany: 2016-12-30, 20:10   

Dzięki za szybką odpowiedź. W moim przypadku, po uruchomieniu pliku MMTopLark1032_2016Q4.exe na laptopie (karta pamięci w czytniku kart) i pojawieniu się następnego okna z wyborem miejsca instalacji po naciśnięciu "Dalej" pojawia się komunikat: Wewnętrzny błąd: Expression error 'Runtime Error (at 49:153): Could not call proc. Instalacja zostaje przerwana. Może jakieś rady?
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 176 razy
Wiek: 26
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4484
Skąd: Wawa
Wysłany: 2016-12-30, 20:20   

Bo instalkę MMTopLark1032_2016Q4.exe musisz instalować bezpośrednio na urządzenie, instalator zapyta gdzie instalować MapaMap to wybierz kartę SD.
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
mumingr
Waypoint


Dołączył: 03 Lip 2008
Posty: 31
Skąd: Kielce
Wysłany: 2016-12-30, 20:49   

Postępuję zgodnie z instrukcją tj. po uruchomieniu pliku exe. pojawia się okno Zaznacz komponenty wciskam "Dalej", pojawia się okno Instalacja po dojściu zielonego paska do końca ukazuje się następne okno z obrazkiem MapyMap Informacje po naciśnięciu "Dalej Bez względu czy zaznaczę okienko o karcie pamięci czy też nie w następnym oknie Wymagania czy podłączę nawigację czy też nie, po naciśnięciu "Dalej" pojawia się ów nieszczęsny komunikat.
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 176 razy
Wiek: 26
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4484
Skąd: Wawa
Wysłany: 2016-12-30, 20:56   

Najpierw połącz urządzenie z komputerem, komputer musi widzieć pliki i foldery w urządzeniu.
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
Google 
Maestro GPS



Pomógł: 35 razy
Dołączył: 26 Paź 2010
Posty: 2289
Skąd: Google
Wysłany: 2016-12-30, 21:00   

mumingr napisał/a:
Postępuję zgodnie z instrukcją
Instalacji na kartę ? Tak się nie da. Jak napisała już ___Olivia_, najpierw podłącz urządzenie do kompa a następnie odpal instalator.
_________________
Poradniki
 
 
mumingr
Waypoint


Dołączył: 03 Lip 2008
Posty: 31
Skąd: Kielce
Wysłany: 2016-12-30, 21:07   

Urządzenie jest widoczne komp widzi nawigację jako dwa dyski. Po próbie instalacji z podłączoną nawigacją nadal pojawia się komunikat.
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 176 razy
Wiek: 26
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4484
Skąd: Wawa
Wysłany: 2016-12-30, 21:13   

Zmień w urządzeniu tryb pracy USB na ActiveSync.
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
mumingr
Waypoint


Dołączył: 03 Lip 2008
Posty: 31
Skąd: Kielce
Wysłany: 2016-12-30, 21:20   

Ale mój system to win 10 i ActiveSync na nim nie działa
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 176 razy
Wiek: 26
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4484
Skąd: Wawa
Wysłany: 2016-12-30, 21:23   

W urządzeniu masz to przełączyć, nie w komputerze. Windows 10 sam sobie pobierze odpowiedni program do połączenia z urządzeniem.
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
Google 
Maestro GPS



Pomógł: 35 razy
Dołączył: 26 Paź 2010
Posty: 2289
Skąd: Google
Wysłany: 2016-12-30, 21:31   

mumingr napisał/a:
Ale mój system to win 10 i ActiveSync na nim nie działa
Ale Centrum Obsługi działa bo mam 10 .

Tak wygląda instalacja:

















Tu powinna się pokazać karta pamięci:





I koniec :

_________________
Poradniki
Ostatnio zmieniony przez Google 2016-12-30, 21:51, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
mumingr
Waypoint


Dołączył: 03 Lip 2008
Posty: 31
Skąd: Kielce
Wysłany: 2016-12-30, 21:44   

Brawo Olivia to był strzał w dziesiątkę :mrgreen: Instalacja ruszyła. Po zakończeniu napiszę czy zakończyła się sukcesem. Olivia jesteś WIELKA. Moja córka jest Twoją imienniczką, mam nadzieję, że kiedyś w życiu dorosłym będzie tak uczynna jak Ty.
Google Tobie również bardzo dziękuję za pomoc i cenne wskazówki.
Instalacja na kartę przebiega bez problemu, lecz na karcie brakuje folderu MobileNavigator z plikiem MobileNavigator.exe.Do jutra. Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony przez mumingr 2016-12-31, 10:29, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
Google 
Maestro GPS



Pomógł: 35 razy
Dołączył: 26 Paź 2010
Posty: 2289
Skąd: Google
Wysłany: 2016-12-30, 21:50   

mumingr napisał/a:
No i to był strzał w dziesiątkę :mrgreen: Instalacja ruszyła. Po zakończeniu napiszę czy zakończyła się sukcesem. Olivia jesteś WIELKA. Moja córka jest Twoją imienniczką, mam nadzieję, że kiedyś w życiu dorosłym będzie tak uczynna jak Ty. Do jutra. Pozdrawiam.


Powinna być tak:

_________________
Poradniki
 
 
mumingr
Waypoint


Dołączył: 03 Lip 2008
Posty: 31
Skąd: Kielce
Wysłany: 2016-12-30, 22:16   

I tak właśnie kończy się instalacja, lecz brak folderu MobileNavigator, ale tym zajmiemy się w Nowym Roku. Serdecznie wszystkich pozdrawiam.

31.12.2016
Znalazłem go, zainstalował się na urządzeniu. Po patchowaniu wszystko pięknie śmiga, że hej. Jeszcze raz Olivii i Google bardzo dziękuję.
Szczęśliwego Nowego Roku !!!!!!
Pozdrawiam.

02.01.2017
Witam wszystkich w 2017r
Mam pytanko, czy ktoś z Was ma głos Hołowczyca do MM i może podać link skąd go pobrać. Pobrałem z "chomika" ale jest bardzo niewyraźny i zamiast komendy "skręć w prawo" słychać odgłos podobny do strzału z pistoletu. Za pomoc z góry dziękuję.
Pozdrawiam.
 
 
Arturek 
guru



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 14 Gru 2008
Posty: 1426
Skąd: Kraków
Wysłany: 2017-04-08, 18:47   

Witam

Mnie nie udało się uruchomić wersji MM2017Q1

Sprawdzałem wersję SDTOP oraz wersją na Larka => patcher się zawiesza
Sprawdzałem na 3 komputerach (XP, 7, 10)

Natomiast wersję MM2016Q4, patcher uruchamia bez problemu

U mnie, nie jest w stanie wygenerować klucza odblokowującego
(podaję prawdziwe nr licencji, a nie generowane)


pozdrawiam
Arturek
_________________
Naviflash / MIO / Clarion
-----------------------------
Ostatnio zmieniony przez Arturek 2017-04-09, 06:32, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Google 
Maestro GPS



Pomógł: 35 razy
Dołączył: 26 Paź 2010
Posty: 2289
Skąd: Google
Wysłany: 2017-04-08, 22:03   

Arturek napisał/a:
Sprawdzałem wersję SDTOP oraz wersją na Larka => patcher się zawiesza
Sprawdzałem na 3 komputerach (XP, 7, 10)
Z wersją na Win CE nie miałem problemów. Na lapku mam Win 10.
_________________
Poradniki
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,15 sekundy. Zapytań do SQL: 11