My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Becker Active 50 - Insert SD card
Autor Wiadomość
szymon189
Navi Expert


Dołączył: 23 Lip 2011
Posty: 463
Wysłany: 2016-12-09, 17:10   Becker Active 50 - Insert SD card

Po uruchomieniu nawigacji mam napis Insert SD card. Nie mogę nic zrobić. Co się stało?
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 49 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 4737
Wysłany: 2016-12-09, 17:16   

Może trochę danych ?
Po pierwsze, czy urzadzenie jest odblokowane, jesli tak to w jaki sposób
Po drugie, czy karta znajduje się w slocie
Po trzecie , co jest na tej karcie
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
szymon189
Navi Expert


Dołączył: 23 Lip 2011
Posty: 463
Wysłany: 2016-12-09, 17:40   

1. Urządzenie nie jest odblokowane
2. Tak pusta karta
3. Pusta. Próbowałem nagrać AM z dodatkiem do Beckera ale jest ten sam komunikat.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 515 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18006
Wysłany: 2016-12-09, 18:26   

Co się dzieje przy uruchomieniu bez karty?
Od kiedy tak jest - ktoś grzebał, czy po prostu któregoś dnia się nie włączyło?
Komp widzi urządzenie?

Zajrzyj też do http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=37710
_________________

 
 
szymon189
Navi Expert


Dołączył: 23 Lip 2011
Posty: 463
Wysłany: 2016-12-09, 18:52   

Od razu pojawia się komunikat po uruchomieniu.
Znajomy wziął od kumpla nawigację z nowszymi mapami i skopiował do swojej. Tak ją zablokował
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 49 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 4737
Wysłany: 2016-12-09, 19:16   

Nie zablokował.
Mogę przypuszczć, ze na karcie winny znajdowac się jakies pliki konieczne do uruchomienia oryginalu.
Nie ma ich - to i navi wisi.
I tyle.

P.S Oczywiście kumpel nie wpadł na pomysl, by zrobić pelne kopie tego co miał przed eksperymentami ?
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
szymon189
Navi Expert


Dołączył: 23 Lip 2011
Posty: 463
Wysłany: 2016-12-09, 19:54   

Dokładnie. Nie wpadł.
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 49 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 4737
Wysłany: 2016-12-09, 21:05   

No to pozostaje odblokowanie i jakiś "testowy" program :-(
Tylko - tym razem , może warto pamietac o kopiach
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 10