My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload
 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2016-02-09, 18:57
MX4 - ekran
Autor Wiadomość
przemek55555
azymut


Dołączył: 26 Wrz 2015
Posty: 3
Wysłany: 2015-09-26, 21:28   

Witam,
Niedawno kupiłem MX 4 i wszystko fajnie oprócz jednego , niewiem czy to coś z nawigacją czy zemną ale jak dla mnie to zdecydowanie za mała jasność ekranu jest ,nawet po wyłączeniu automatycznego podświetlenia i ustawienia na maxa, czy ktoś sie orientuje czy dało by sie gdzieś pogrzebać w windowsie lub gdziekolwiek aby zwiekszyć tą jasność ??
 
 
wapienm
Waypoint


Dołączył: 17 Paź 2011
Posty: 178
Wysłany: 2015-09-28, 08:38   

obawiam sie że tak zostanie. ja mam MX2 i Mx3 i z MX3 zaraz p0 zakupie byłem 3 razy z reklamacją że ekran jest za ciemny i naprawdę jest w porównaniu z MX2 - odpalali przy mnie w sumie 6 sztuk i wszystkie MX3 to miały więc mam ponure podejrzenia że z MX4 moze byc tak samo
_________________
Modecom mx3, SGS7 edge , Israel / Avic
 
 
przemek55555
azymut


Dołączył: 26 Wrz 2015
Posty: 3
Wysłany: 2015-09-28, 16:01   

wapienm napisał/a:
obawiam sie że tak zostanie. ja mam MX2 i Mx3 i z MX3 zaraz p0 zakupie byłem 3 razy z reklamacją że ekran jest za ciemny i naprawdę jest w porównaniu z MX2 - odpalali przy mnie w sumie 6 sztuk i wszystkie MX3 to miały więc mam ponure podejrzenia że z MX4 moze byc tak samo


To napewno tak,czyli przynajmniej wiem ze wzrok mam dobry :) ale ztym to trochę lipa bo w słoneczne dni naprawdę kiepsko widać hmmmm..
 
 
gmpl 
guru


Pomógł: 29 razy
Wiek: 42
Dołączył: 20 Maj 2008
Posty: 1945
Wysłany: 2015-09-28, 17:34   

przemek55555 napisał/a:
ale ztym to trochę lipa bo w słoneczne dni naprawdę kiepsko widać

Może czujnik światła wadliwy masz, normalnie wszystko jest ok.
_________________
UWAGA: autor postu zastrzega sobie prawo do zmiany punktu widzenia w dowolnym momencie. Wyrażona opinia jest aktualna tylko w chwili jej pisania.
Poglądy i opinie wyrażane przeze mnie są wyssane z palca i nie mają odzwierciedlenia w rzeczywistości, a wszelka zbieżność osób i zdarzeń, ze światem realnym jest zupełnie przypadkowa. :-D
http://www.mynavi-expert.pl/reflink/6960/ - nowości, nawigacja na WinCE i Androida, panele, filmy on-line

Ostatnio zmieniony przez gmpl 2015-09-28, 18:59, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 48 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 4627
Wysłany: 2015-09-28, 18:24   

gmpl napisał/a:
MX3 nie ma co porównywać, bo nie posiada go.
:shock: :shock: :shock:

Jak nie ma , jesli ma :mrgreen:

_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 175 razy
Wiek: 25
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4429
Skąd: Wawa
Wysłany: 2015-09-28, 18:38   

no_taki napisał/a:
jesli ma
Potwierdzam ma czujnik światła

_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
gmpl 
guru


Pomógł: 29 razy
Wiek: 42
Dołączył: 20 Maj 2008
Posty: 1945
Wysłany: 2015-09-28, 18:43   

no_taki, ___Olivia_, oczywiście, że ma, przepraszam, myślałem jednocześnie o Maxcomie gdzie pisałem, że nie ma takowego :-D http://www.my-navia.pl/vi...p=454717#454717 i poplątałem fakty :mrgreen:
_________________
UWAGA: autor postu zastrzega sobie prawo do zmiany punktu widzenia w dowolnym momencie. Wyrażona opinia jest aktualna tylko w chwili jej pisania.
Poglądy i opinie wyrażane przeze mnie są wyssane z palca i nie mają odzwierciedlenia w rzeczywistości, a wszelka zbieżność osób i zdarzeń, ze światem realnym jest zupełnie przypadkowa. :-D
http://www.mynavi-expert.pl/reflink/6960/ - nowości, nawigacja na WinCE i Androida, panele, filmy on-line

 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 48 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 4627
Wysłany: 2015-09-28, 18:45   

Odpuszczono Ci. Idz i nie grzesz więcej :mrgreen: :-P
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
przemek55555
azymut


Dołączył: 26 Wrz 2015
Posty: 3
Wysłany: 2015-09-28, 22:00   

gmpl napisał/a:
przemek55555 napisał/a:
ale ztym to trochę lipa bo w słoneczne dni naprawdę kiepsko widać

Może czujnik światła wadliwy masz, normalnie wszystko jest ok.


Ńie czujnik działa sprawdzałem , teraz ma auto na off i jasność na maxa a dla mnie to naprawdę ciemny ekran ale widocznie te navi tak maja , kurczę ....
 
 
CasualLounge 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 12 Paź 2014
Posty: 5
  Wysłany: 2016-12-04, 15:39   

Ciemny ekran?!

Od kilku dni jestem posiadaczem MX4, odświeżyłem sobie urządzenie po MX3 i żałuję! Obraz jest wyblakły, pozbawiony kontrastu. Wieczorami i nocą obraz wygląda totalnie blado, aż boję się pomyśleć czy cokolwiek zobaczę w słoneczny dzień :-/

PS. Niepotrzebnie sprzedałem MX3, który na rynku jest już nie do zdobycia :-(
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 48 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 4627
Wysłany: 2016-12-04, 16:11   

Nie wiem skąd to nagle zaskoczenie i żal ?
Przeceż sto razy pisano tu o MX4 , krytykujac ekran ( i mase innych niedoróbek )
Nie czytaleś przed zakupem - teraz nie narzekaj ;-)
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
marek_39
Navi Expert



Pomógł: 8 razy
Dołączył: 15 Sty 2010
Posty: 441
Wysłany: 2016-12-07, 16:01   

@no_taki,
żaden z moich kolegów w firmie nie narzeka na mx4/HD (mamy ca. 15/+2 sztuk), którzy zwykle outują a@, a dalej mają "jakieś swoje igo traki" (co mnie padalec obchodzi!) albo instaluję im mm lub tomka; jaki problem z jasnością? jeżeli już, to problem z dotykiem "palcem"; rzeczywiście, trzeba kolegom pokazać, gdzie znajduje się rysik!
może to nie wina sprzętu, tylko padającej na ryj ałto@?
mx4/mx4HD poza specyfikacją obsługują 64gigowe hajspidy od kingstona, nie testowałem 128ek, ale, założę się o kartę 32 GB - takie mam wolne - że bez problemu zostaną obsłużone ;-)
@all,
nie pracuję dla modecoma, po prostu kupiłem mx2hd pięć lat temu i jestem zadowolony; obsługuje samsunga 32 GB uSD 10 HCHS, wystarczy? a w instrukcji napisali, że tylko do 16 :-P
_________________

„(…) nie wierz nigdy ałto@, nie ustępuj na krok, zainstaluj yanosika nim zapłacisz za błąd!”
polecam Yanosika, marek3999
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 48 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 4627
Wysłany: 2016-12-07, 18:08   

@marek_39
Mialem MX3, mam MX4.
Różnica w jakości wyswietlaczy jest kolosalna na korzyść MX3.
Nie jest to tylko moja opinia, szczerze mowiąc Modecom wypuscił mocno niedopracowany chlam, z fatalnymi , a w mojej ocenie dyskredytującymi wyrób błedami w firmware . ( w moim przypadku jeszce obudowa trzeszczy, a w srodku radośnie skacze sobie bateria, obijając się o obudowę ) :D
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,28 sekundy. Zapytań do SQL: 12