My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Zniknął pasek nawigacji
Autor Wiadomość
kuczjan 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 49
Dołączył: 17 Wrz 2010
Posty: 9
  Wysłany: 2016-12-04, 22:27   Zniknął pasek nawigacji

Witam, nadal jestem posiadaczem tej nawigacji i sprawuje się super do wczoraj.
Została pożyczona znajomemu dziś oddał i okazuje się że zginą w niej pasek
informacji ten który pokazuje następne manewry i za ile będą.
U góry pojawił się pasek komputer, chcę wyłączyć i się nie da
Menu, opcje, komputer i nic się nie dzieje
Proszę pomóżcie mi wyłączyć ten pasek bo to chyba on
odpowiada za brak paska informacji. Dodam że paska brakuje w każdej wersji auto mapy której sprawdzałem
 
 
wojtek1234321
GPS instruktor


Pomógł: 14 razy
Dołączył: 03 Sie 2012
Posty: 663
Wysłany: 2016-12-04, 23:03   

kuczjan napisał/a:
niej pasek

informacji ten który pokazuje następne manewry i za ile będą.

Chodzi o ten pasek?



Jeżeli tak, to Menu - Opcje - Pilot.
 
 
kuczjan 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 49
Dołączył: 17 Wrz 2010
Posty: 9
Wysłany: 2016-12-04, 23:54   

wojtek1234321 tak o ten pasek, próbowałem tak jak piszesz nie pomogło więc postanowiłem przywrócić ustawienia fabryczne.
Tym dopiero zaszkodziłem sobie bo nawigacja przestała czytać z karty auto-mapę i
teraz nie mam ani paska ani auto mapy
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 515 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18181
Wysłany: 2016-12-05, 07:20   

Wyjmij kartę, sformatuj i zainstaluj ponownie AM
_________________

 
 
kuczjan 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 49
Dołączył: 17 Wrz 2010
Posty: 9
Wysłany: 2016-12-05, 09:08   

Mam dwie karty, obie działały, jedną zostawiłem a z drugą zrobiłem tak jak radzi Jacek i niestety nie zaskoczyło. Menu główne- przycisk nawigacja przez chwilę się ładuje i nadal pozostaje menu główne
Załączenie w menu- nawigacja powoduje brak możliwości wejścia w inne opcje, muszę od nowa załączyć
urządzenie by móc skorzystać na przykład z ustawień
_________________
Pozdrawiam Janusz
 
 
wojtek1234321
GPS instruktor


Pomógł: 14 razy
Dołączył: 03 Sie 2012
Posty: 663
Wysłany: 2016-12-05, 09:12   

jacekp1313 napisał/a:
Wyjmij kartę, sformatuj i zainstaluj ponownie AM

Równocześnie też przed uruchomieniem "nowej instalacji AutoMapy" usuń wszelkie "pozostałości" po starej AutoMapie z urżądzenia, czyli pliki z AutoMapa w nazwie bo przy nowej instalacji też mogą trochę "bruździć".

[ Dodano: 2016-12-05, 09:21 ]
kuczjan napisał/a:
i niestety nie zaskoczyło. Menu główne- przycisk nawigacja przez chwilę się ładuje i nadal pozostaje menu główne

Załączenie w menu- nawigacja powoduje brak możliwości wejścia w inne opcje,

Nie wiem czy to urządzenie ma wybór ścieżki do programu nawigacyjnego, ale jeżeli ma to przed pierwszym użyciem sprawdź jaka jest ścieżka do pliku uruchamiającego AM *.exe bo tam też mogą być jakieś różnice...
Jeżeli ma wybór ścieżki to najlepiej wprowadzić właściwą do "nowej instalacji"...
 
 
ubs 
GPS instruktor



Pomógł: 6 razy
Dołączył: 24 Lip 2009
Posty: 569
Skąd: UK
Wysłany: 2016-12-06, 11:43   

wojtek1234321 napisał/a:

Nie wiem czy to urządzenie ma wybór ścieżki do programu nawigacyjnego, ale jeżeli ma to przed pierwszym użyciem sprawdź jaka jest ścieżka do pliku uruchamiającego AM *.exe bo tam też mogą być jakieś różnice...
Jeżeli ma wybór ścieżki to najlepiej wprowadzić właściwą do "nowej instalacji"...


Ma, bez wyboru nie odpali zadnego programu navigacyjnego.
Wybieranie jest proste, wyswietla sie lista katalogow i plikow, wskazujemy *exe i ma dzialac.
_________________
 
 
kuczjan 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 49
Dołączył: 17 Wrz 2010
Posty: 9
Wysłany: 2016-12-06, 21:01   

I się stało, nawigacja zaczęła czytać z karty, czyli się naprawiła :-D
Powrócił też pasek o którym pisałem tylko że od góry- nic już nie ruszam, przywyknę
O wiele szybciej też pracuje dotyk, wczytuje mapy, łapie sygnał śmiem twierdzić
że pracuje lepiej teraz niż wtedy gdy pachniała nowością. Jak to się stało już piszę
więc mam dwie karty i co jakiś czas zamieniałem te karty i zmieniałem wybór ścieżki
wyłączałem ją i włączałem aż dziś przy kolejnym odpalaniu pojawiła się klepsydra i mapa załadowała się, zmieniłem też drugą kartę i na niej też odpala.
_________________
Pozdrawiam Janusz
 
 
wojtek1234321
GPS instruktor


Pomógł: 14 razy
Dołączył: 03 Sie 2012
Posty: 663
Wysłany: 2016-12-06, 21:26   

kuczjan napisał/a:
Powrócił też pasek o którym pisałem tylko że od góry- nic już nie ruszam,

Wybierz w AutoMapie: Menu - Ustawienia - Ogólne - Wygląd interfejsu, i tam wybierz skórkę AutoMapa Panorama. I będziesz miał z boku... :lol:
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 10